Football Talk

23 Αυγούστου 2020: Η Μπάγερν Μονάχου κατακτά ένα Champions League ειδικών συνθηκών μετρώντας μόνο νίκες!

23 Αυγούστου 2020: Η Μπάγερν Μονάχου κατακτά ένα Champions League ειδικών συνθηκών μετρώντας μόνο νίκες!
23 Αυγούστου 2020: Η Μπάγερν Μονάχου επικρατεί με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό της Λισαβόνας και το πιο ειδικών συνθηκών Champions League που διοργανώθηκε ποτέ, φτάνει αισίως στο τέλος του, με τους Βαυαρούς να μην αφήνουν βαθμό σε κανένα ματς!
Ποιος μπορούσε να φανταστεί, άραγε, τον Σεπτέμβριο του 2019, τι είδους «φινάλε» θα δινόταν στο 28ο Champions League, του οποίου οι όμιλοι μόλις ξεκινούσαν;

Κορονοϊός, αναβολές, αναζήτηση λύσεων και... Final-8!

Συμπληρώθηκε μόλις ένας χρόνος, από την ημέρα που ακόμη και οι ποδοσφαιρικές σταθερές χρόνων, φάνηκαν ευμετάβλητες μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού.

Με τις διαμορφωθείσες συνθήκες να μην αφήνουν περιθώρια, το Champions League αναγκάστηκε να αλλάξει -έστω και για έναν μόλις χρόνο- τον τρόπο διεξαγωγής του, την προγραμματισμένη του έδρα, αλλά και την ημερομηνία ενός τελικού, που ανέδειξε την Μπάγερν Μονάχου ως την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης για τη σεζόν 2019-20!
Bayern Munich Wins UEFA Champions League 2019-20

Αυγουστιάτικος τελικός πιο δυτικά απ' ό,τι αναμενόταν!


Μία διοργανώση συνυφασμένη με την έναρξη του καλοκαιριού, βρέθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά να διεξάγεται μετά τον Ιούνιο, αλλά και ημέρα Κυριακή, αντί του καθιερωμένου από το 2009Σαββάτου.

Παράλληλα, η UEFA αποφάσισε να υιοθετήσει ένα είδος Final-8, με μονές αναμετρήσεις, θέλοντας να περιορίσει τις μετακινήσεις των ομάδων -και κατά συνέπεια τη διασπορά του ιού- αλλά και τη διάρκεια της διοργανώσης.

Κατά αυτόν τον τρόπο, η έδρα του τελικού, μετακινήθηκε από την Κωνσταντινούπολη στη Λισαβόνα, για τις 23 Αυγούστου, για ένα ματς ειδικών συνθηκών, χωρίς -προφανώς- θεατές.
Champions League final 2019-2020: when and where is it being played - AS.com

Η Παρί πληγώθηκε από ένα «δικό της παιδί»


Παρότι η κατάσταση υπήρξε πρωτόγνωρη, το ποδοσφαιρικό κομμάτι δεν πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Σε έναν -έτσι κι αλλιώς- ιστορικό τελικό, η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε το έκτο της Champions League/Κύπελλο Πρωταθλητριών, ούσα η μόνη ομάδα που κατάφερε να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, μετρώντας μόνο νίκες!

Σε αυτό συνέβαλε το γκολ του Κίνγκσλι Κομάν στο 59ο λεπτό. Ο Γάλλος εξτρέμ, γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών της Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν το πρόσωπο που «πλήγωσε» την ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, στερώντας της την ευκαιρία να γιορτάσει την κατάκτηση ενός Champions League, στον πρώτο τελικό που κατάφερε να φτάσει. 
Champions League: Kingsley Coman: The PSG academy product who downed his  former club in Lisbon | MARCA in English

Λίγο με τις αποκρούσεις του Νόιερ, λίγο με την αξιοποίηση της γλυκιάς σέντρας του Κίμιχ στον μέγιστο βαθμό με την κεφαλιά του Κομάν, οι Βαυαροί σήκωσαν την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά» στον ουρανό του Ντα Λουζ, έθεσαν τις βάσεις για να φτάσουν στους έξι τίτλους σε μία σεζόν και τοποθέτησαν την αρμάδα του Χάνσι Φλικ, ανάμεσα στις πιο «καλοκουρδισμένες» ποδοσφαιρικές μηχανές, που παρουσιάστηκαν ποτέ, στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Ακόμη κι αν οι συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, ήταν πρωτόγνωρες.


Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης