Football Talk

Super League: Η αναβολή «ευνοεί» τον Παναθηναϊκό - Γκρίνια από τους Ευρωπαίους!

Super League: Η αναβολή «ευνοεί» τον Παναθηναϊκό - Γκρίνια από τους Ευρωπαίους!
Η Super League θα ξεκινήσει (πιθανότατα) το Σαββατοκύριακο 11-12/9 και το «BN Sports» καταγράφει ποιες ομάδες εξυπηρετούνται και ποιες όχι από αυτή την εξέλιξη.
Σχετικά Άρθρα

Τις τελευταίες μέρες οι Έλληνες φίλαθλοι γίνονται μάρτυρες μιας τραγελαφικής ιστορίας. Τρεις συνεχόμενες Γενικές Συνελεύσεις στην Super League έχουν πέσει στο κενό, αναφορικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με συνέπεια η σέντρα του πρωταθλήματος να αναβληθεί.

Λόγω της διακοπής για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας, το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να αρχίσει πριν τις 11-12 Σεπτεμβρίου, ελπίζοντας πως αυτή η ημερομηνία θα είναι εκείνη που θα δούμε επιτέλους... μπάλα. Ως τότε το «BN Sports» καταγράφει παρακάτω το ποιες ομάδες και ποιες όχι ευνοούνται από αυτή την απόφαση.

*Η τοποθέτηση των ομάδων είναι με βάση την περσινή τους κατάταξη:

olympiakos_0.jpg

1. Ολυμπιακός - Μη ευνοημένος

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει μπει φέτος από νωρίς στα βάσανα, καθώς συμμετείχε σε δύο προκριματικούς αγώνες στο Champions League, ενώ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει και τον τρίτο, αυτή τη φορά για το Europa. Οι Πειραιώτες έχουν ολοκληρώσει τις περισσότερες κινήσεις στο ρόστερ τους, αν και ψάχνουν ακόμα δεξιό μπακ και στόπερ, ωστόσο θα ήθελαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα νωρίς.

Η διακοπή δεν τους εξυπηρετεί, καθώς είχαν αποκτήσει ρυθμό σε υψηλότερο μάλιστα επίπεδο από το εγχώριο και δεδομένα θα έκαναν ένα (αναμενόμενο) δυνατό ξεκίνημα για να υπερασπιστούν τα σκήπτρα τους.
paok_4.jpg

2. ΠΑΟΚ - Μη ευνοημένος

Στο ίδιο καζάνι με τον Ολυμπιακό βράζει και ο ΠΑΟΚ. Και μάλιστα για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα φορτσάρει στις μεταγραφικές προσθήκες, καθώς έχει ακόμα κάποιες υποθέσεις να τελειώσει, ωστόσο το βασικό ρόστερ είναι έτοιμο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα προτιμούσε να ξεκινήσει άμεσα η Super League διότι η ομάδα του έχει ρυθμό από τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, κάτι τέτοιο όμως δεν γίνεται να συμβεί και έτσι θα συμβιβαστεί με την... εκνευριστική πραγματικότητα.

ARIS-11-768x461.jpg

3. Άρης - Μη ευνοημένος

Πρόκειται για μια από τις ομάδες που έχει κινηθεί εξαιρετικά στο μεταγραφικό παζάρι, με τις προσθήκες ειδικά των Καμάρα και Ιτούρμπε να μιλούν από μόνες τους. Ο Θόδωρος Καρυπίδης και το τεχνικό επιτελείο του Άκη Μάντζιου έχουν θέσει για ακόμη μια σεζόν υψηλά τον πήχη και αυτό φαίνεται ακόμα και στην προσέγγιση των φιλικών αναμετρήσεων.

Η τεσσάρα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα το ισχυρότερο ως τώρα παράδειγμα. Οι «κίτρινοι» δεν έχουν τελειώσει ακόμα τις προσθήκες τους, ωστόσο σε σχέση με τις περισσότερες άλλες ομάδες θα προτιμούσαν κάλιστα το πρωτάθλημα να ξεκινήσει άμεσα.

aek-10.jpg

4. ΑΕΚ - Ευνοημένη

Η ΑΕΚ έχει κάνει αρκετές μεταγραφικές προσθήκες, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται ακόμα να έχει βρει τη χημεία που ψάχνει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και αυτό φάνηκε για ακόμη μια φορά και στη φιλική αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου ηττήθηκε. 

Το παζλ δεν έχει ολοκληρωθεί όσον αφορά τις κινήσεις, αλλά ακόμα και οι ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει δεν έχουν δέσει ακόμα καλά μεταξύ τους. Ο Σέρβος τεχνικός μπορεί να ήθελε η ομάδα του να δοκιμαστεί σε επίσημο επίπεδο, ωστόσο αν δούμε τις καταστάσεις εντελώς... ψυχρά τότε η ΑΕΚ βγαίνει πράγματι ευνοημένη από την αναβολή.

5360487_easy-resize.com-2.jpg

5. Παναθηναϊκός - Ευνοημένος

Πρόκειται ίσως για την καλύτερη περίπτωση ευνοημένης ομάδας από την εξέλιξη της αναβολής στο πρωτάθλημα. Το «τριφύλλι» έχει πολλά ανοικτά μέτωπα στο μεταγραφικό παζάρι, τα οποία και αναμένεται να κλείσει μέσα στις επόμενες μέρες ίσως και ώρες.

Η εικόνα της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στα φιλικά δεν... πείθει και φωνάζει για άμεση και ποιοτική ενίσχυση και δεδομένα ο Παναθηναϊκός βγαίνει ευνοημένος από το ντόμινο εξελίξεων στη Λίγκα. Ακόμα και αν έρθουν άμεσα οι νέοι ποδοσφαιριστές τότε θα έχουν χρόνο στη διάθεσή τους να ενσωματωθούν και να προετοιμαστούν περισσότερο με την ομάδα, γεγονός που δεν θα συνέβαινε αν το πρωτάθλημα άρχιζε αυτή την περίοδο.

asteras.jpg

6. Αστέρας Τρίπολης - Ευνοημένος

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι από τις ομάδες που δεδομένα έχουν κάθε λόγο να... γκρινιάξουν για τη μη έναρξη της Super League. Οι Αρκάδες έχουν κλείσει από νωρίς όλα τα μεταγραφικά τους μέτωπα και ήταν πανέτοιμοι για σέντρα, όπως έδειξαν και στο φιλικό κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ωστόσο, ο Μίλαν Ράσταβατς και οι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να κάνουν ακόμα υπομονή και να αρκεστούν σε φιλικές αναμετρήσεις. Κέβιν Σόνι (επιθετικός), Ασιέρ Μπενίτο (μέσος), Ντάνιελ Σανταφέ (επιθετικός), Νταβίδ Καρμόνα (δεξιός μπακ), Πίτσου (στόπερ), ορισμένες από τις μεταγραφικές κινήσεις της Τρίπολης και με χρώμα... ισπανικό.

16293756761238722110.jpg

7. ΝΠΣ Βόλος - Ευνοημένος

Ο ΝΠΣ Βόλος του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ έχει κλείσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του, ωστόσο στην ομάδα παραμένει «ανοικτό» εάν θα υπάρξει προσθήκη μεσοεπιθετικού, οπότε ίσως τη δούμε να... ενεργοποιείται τις επόμενες ημέρες. Παρόλα αυτά σε μια μικρομεσαία ομάδα όπως οι Βολιώτες προτιμούν πάντα να έχουν λίγο ακόμα χρόνο στην διάθεση τους.

Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα λέγαμε πως η διακοπή δεν τους... χαλάει και ιδιαίτερα.

atromitos.jpg

8. Ατρόμητος - Μη ευνοημένος

Ο Ατρόμητος του Άγχελ Λόπεθ έχει κινηθεί δυναμικά από την αρχή στο μεταγραφικό παζάρι και ο Σέρβος χαφ, Τζόρτζε Ντένιτς τον Απόλλωνα Λεμεσού φαίνεται πως θα είναι η τελευταία καλοκαιρινή του προσθήκη.

Η πρεμιέρα θα ήταν μεν κόντρα στον Ολυμπιακό εκτός έδρας, ωστόσο οι Περιστεριώτες δηλώνουν πανέτοιμοι και δεδομένα η αναβολή δεν τους εξυπηρετεί και σε μεγάλο βαθμό.

PAS-Giannina.jpg

 9. ΠΑΣ Γιάννινα - Ευνοημένος

Στους «Ζωσιμάδες» κατέβασαν... εσχάτως μεταγραφικούς ρυθμούς, άρα υπάρχει μικρό παράθυρο για περαιτέρω ενίσχυση, στο σύνολο του Ηρακλή Μεταξά. Άλλωστε και η φιλικό ήττα απέναντι στον Άρη και η ισοπαλία με τον Παναιτωλικό, φανερώνουν πως πολλά ακόμα πρέπει να βελτιωθούν.

Με την πρεμιέρα να είναι απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα σίγουρα η διακοπή δεν τους αφήνει και αδιάφορους. Στην περίπτωση τους ισχύει ότι και σε εκείνη του Βόλου.

57591DD3-CF73-4412-8837-631626B1421B.jpeg

10. Λαμία - Ευνοημένη

Για ακόμη μία προσθήκη αναμένεται να κινηθούν στη Λαμία μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και συγκεκριμένα για σέντερ φορ. Οι Λαμιώτες στην πρεμιέρα κοντράρονται με το Βόλο συνεπώς δεν θα τους επηρεάσει σε κάτι να περιμένουν λιγάκι παραπάνω, με σκοπό να δουλέψουν ακόμα παραπάνω σε τυχόν αδυναμίες.

Apollon-Smirnis.jpg

11. Απόλλων Σμύρνης - Ευνοημένος

Ο Απόλλων Σμύρνης του πολύπειρου Γιάννη Πετράκη θα αντιμετώπιζε τον ανέτοιμο Παναθηναϊκό εκτός έδρας στην πρεμιέρα, ωστόσο η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν είναι ακόμη πλήρως... μονταρισμένη, παρά το γεγονός πως έχει οκτώ μεταγραφικές κινήσεις, όπως οι Ουίσντι Σαχλί (μέσος), Φλορεντίν Ματέι (μέσος), Κάστρο Μπάρος (μέσος), Παυλίδης (επιθετικός) κ.ο.κ. 

Στη Ριζούπολη ενδέχεται να κάνουν ακόμη και 3 προσθήκες, κυρίως σε άμυνα και μεσοεπιθετική γραμμή και συνεπώς μια παραπάνω αναβολή εξυπηρετεί σε ικανοποιητικό βαθμό, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να δέσουν παραπάνω σαν σύνολο και μετά τις φιλικές ήττες από Παναιτωλικό και ΟΦΗ.

8228_cb51009aab7df19b57c3fd58fdc8217c_m.jpg

12. ΟΦΗ - Ευνοημένος

Πολλά στο παιχνίδι έχει να βελτιώσει ακόμα και ο ΟΦΗ. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια θα είναι ιδιαίτερα δραστήρια στις μεταγραφικές κινήσεις ως τις τελευταίες ημέρες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πάει για την απόκτηση τουλάχιστον ενός εξτρέμ, ενός στράικερ, ενώ πιθανότατα θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί και ένας αριστερός μπακ. Συνεπώς όλες αυτές οι μεταγραφές θα θέλουν χώρο και χρόνο για να... δέσουν, δυνατότητα την οποία προσφέρει η αναβολή.

Άλλωστε η πρεμιέρα κόντρα στον Άρη κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

panaitolikos-panathinaikos-1200x675.jpg

13. Παναιτωλικός - Ευνοημένος

Ο Παναιτωλικός συμφώνησε με τους Ρούντι Γκεστέντε και Ιβάν Βαρόνε, φορ και χαφ αντίστοιχα, που αναμένονται τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα για λογαριασμό τους, με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να κλείνει το ρόστερ της.

Η πρεμιέρα κόντρα στον Αστέρα εντός έδρας είναι απαιτητική και συνεπώς λίγη υπομονή ακόμα και μπόλικη δουλειά δεν θα είναι πρόβλημα για τα «καναρίνια».

Ionikos-3.jpg

14. Ιωνικός - Ευνοημένος

Πρόκειται για τη νεοφώτιστη ομάδα της λίγκας. Ο Ιωνικός ανέβηκε από την Super League, με την ομάδα του Σπανού να κάνει από νωρίς τον προγραμματισμό της.

Μάλιστα, προσπαθεί για το «μπαμ» με τον κεντρικό χαφ, Χοσέ Κάνιας, ενώ από εκεί και πέρα ίσως υπάρξει ακόμη μία προσθήκη στη γραμμή κρούσης, αλλά με γνώμονα να υπάρχει επιπλέον λύση. Η πρεμιέρα απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είναι δεδομένα δύσκολη και στο στρατόπεδο της Νίκαιας είναι καλό που κερδίζουν ακόμα λίγο χρόνο, παρά το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν βρίσκεται στα καλύτερά της.


*Υπενθυμίζουμε το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής (Πιθανή ημερομηνία αγώνων 11/12 Σεπτεμβρίου):


Βόλος - Λαμία.
Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης.
Ολυμπιακός - Ατρόμητος.
Άρης - ΟΦΗ.
ΑΕΚ - Ιωνικός.
Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης.
ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης