Football Talk

UEFA: Βράβευσε το ιατρικό επιτελείο και τον αρχηγό της Δανίας, Κιάερ, που έσωσαν τον Έρικσεν!

UEFA: Βράβευσε το ιατρικό επιτελείο και τον αρχηγό της Δανίας, Κιάερ, που έσωσαν τον Έρικσεν!

Το UEFA President’s Award δίνεται στο ιατρικό επιτελείο και στον αρχηγό της Δανίας, Σιμόν Κιάερ, για την άμεση αντίδραση τους στο περιστατικό που συνέβη με τον Κρίστιαν Έρικσεν πριν από 2,5 μήνες στο Euro 2020.

Η ιατρική ομάδα που έσωσε τη ζωή του παίκτη της Δανίας, Κρίστιαν Έρικσεν, στο Euro 2020 και o αρχηγός της Εθνικής Δανίας, Σιμόν Κιάερ, είναι οι αποδέκτες του βραβείου UEFA President’s Award 2021.

Το βραβείο αποτελεί ένδειξη τιμής για τη συμβολή τους στο να βοηθήσουν τον Έρικσεν, όταν ο 29χρονος μέσος της Ίντερ υπέστη καρδιακή ανακοπή και κατέρρευσε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας στην φάση των ομίλων του Euro 2020 με τη Φινλανδία στο στάδιο Parken της Κοπεγχάγης στις 12 Ιουνίου.

Χάρη στην ταχεία ανταπόκριση της ιατρικής ομάδας και την επείγουσα θεραπεία των ειδικών, ο Έρικσεν επανήλθε στο γήπεδο και τώρα βρίσκεται στον δρόμο της ανάρρωσης. Ο Σίμον Κιαερ μοιράζεται την τιμή για την αντίδρασή του και την άμεση βοήθεια που παρείχε στον συμπαίκτη του, καθώς και για τις εξαιρετικές ηγετικές ιδιότητες που επέδειξε.

«Αληθινοί ήρωες»


Ο Πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, χαρακτήρισε τους αποδέκτες του βραβείου - το οποίο αναγνωρίζει τα εξαιρετικά επιτεύγματα, την επαγγελματική αριστεία και τις υποδειγματικές προσωπικές ιδιότητες - ως «Οι πραγματικοί ήρωες του EURO 2020. Είναι πράγματι μεγάλη τιμή για μένα να τους απονείμω το βραβείο του Προέδρου της UEFA.

Φέτος, το βραβείο αυτό ξεπερνά το ποδόσφαιρο. Λειτουργεί ως μια σημαντική και αιώνια υπενθύμιση για το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή και θέτει τα πάντα στη ζωή μας στην πιο ξεκάθαρη οπτική», ενώ πρόσθεσε, «Θα ήθελα επίσης να στείλω τις καλύτερες ευχές μου στον Κρίστιαν Έρικσεν και την οικογένειά του καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή του».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης