Football Talk

Λουτσέσκου: «Να… πεθάνουμε για την πρόκριση» (video)

Λουτσέσκου: «Να… πεθάνουμε για την πρόκριση» (video)
Όσα δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΟΚ πριν την αναχώρηση για το αυριανό (25/8) ματς με τη Ριέκα στην Κροατία.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για το δεύτερο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Ριέκα, τονίζοντας πως η ομάδα του πρέπει να τα δώσει όλα για να πάρει την πρόκριση.

Θυμίζουμε πως στην πρώτη αναμέτρηση στην Τούμπα, οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες, 1-1.

Ο προπονητής του Δικεφάλου ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου:


Για το τι διαφορετικό πρέπει να κάνει η ομάδα σε σχέση με το πρώτο ματς, για να πάρει την πρόκριση:

«Είναι ένα άλλο παιχνίδι, διαφορετικό. Το πιο σημαντικό για μένα, είναι οι παίκτες που θα μπουν στο γήπεδο να παρουσιαστούν αποφασισμένοι. Να “πεθάνουμε” για την πρόκριση. Δείξαμε ότι είμαστε μια καλή ομάδα, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά πρέπει να αποφύγουμε τα εύκολα λάθη. Έχουμε δεχτεί τρία γκολ από δικά μας λάθη. Αν τα αποφύγουμε, θα είμαστε ικανοποιημένοι γιατί πέρα από αυτά τα λάθη, δεν έχουμε επιτρέψει στους αντιπάλους να μας απειλήσουν».

Για την πίεση στην ομάδα για την πρόκριση:

«Πάντα στο ποδόσφαιρο υπάρχει πίεση. Το ίδιο ισχύει και για τον αντίπαλο. Θέλουν να προκριθούν, έχουν την πίεση να προκριθούν. Αν αναφέρουν κάτι διαφορετικό, είναι κομμάτι των παιχνιδιών που παίζονται στις συνεντεύξεις Τύπου. Ξέροντας ότι υπάρχει αυτή η πίεση, θέλουμε τη νίκη και την πρόκριση. Το ίδιο θα θέλουμε και στο επόμενο παιχνίδι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ο επόμενος στόχος μας είναι αύριο».

Για τις πολλές στατικές φάσεις του πρώτου αγώνα που πέρασαν ανεκμετάλλευτες και αν μπορεί να τις εκμεταλλευτεί η ομάδα αύριο:

«Από μία στατική φάση σκοράραμε και το αυριανό παιχνίδι, ξεκινάει διαφορετικά. Με το 1-1 το παιχνίδι ξεκινάει από το 50-50. Είναι άλλο να πρέπει να βάλεις δύο γκολ για να μπορείς να προκριθείς. Δε μπορώ να πω πως αύριο θα εκμεταλλευτούμε περισσότερο τις στατικές φάσεις. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε οποιαδήποτε κατάσταση για να προκριθούμε. Ισχύει για όλους το ίδιο μέσα στην ομάδα, αυτό θέλουμε, να βρεθούμε στους ομίλους του Europa Conference League. Προσωπικά, περιμένω να έχουμε τα παιχνίδια των ομίλων και παράλληλα την εκκίνηση του πρωταθλήματος. Είναι πολύ ωραία η διαδικασία να δοκιμάζεις πράγματα, αναμειγνύοντας τους ποδοσφαιριστές. Θα είναι πολύ θετικό στοιχείο για εμάς να έχουμε πάρει την πρόκριση και μετά να παίξουμε με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα μας, για την εκκίνηση του πρωταθλήματος».

Για τις μεταγραφές: 

«Είμαι ο προπονητής, ο στόχος μου είναι να προετοιμάσω την ομάδα που έχω στα χέρια μου για το επόμενο παιχνίδι. Και εγώ θέλω μεταγραφές, αλλά αυτή την στιγμή από την εμπειρία μου εδώ στην Ελλάδα είναι πολύτιμο μια ομάδα να έχει ισορροπία. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα δεν μπορει να ειναι ανταγωνιστική. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να είμαστε απολύτως έτοιμοι.

Ακόμα και αν δεν θέλω να ακουμπάω τέτοια ζητήματα αυτό το χρονικό διάστημα, μπορώ να πω ότι θέλω μεταγραφές. Ο κόσμος θέλει μεταγραφές, είναι φυσιολογικό, παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες περίπλοκες καταστάσεις που πρέπει να λύσουμε. Θα πρέπει να σκεφτούμε την κατάσταση στην ομάδα αυτή την στιγμή.


Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή την στιγμή η ομάδα είναι η αρνητικότητα. Από αυτό που αντιλαμβάνομαι και που μαθαίνω είναι ότι η ομάδα είχε μια διετία που υπήρξε για πολλούς λόγους και από πολλές κατευθύνσεις ένας αρνητισμός.

Την δεδομένη στιγμή χρειαζόμαστε την ισορροπία, να φέρουμε τους παίκτες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Για να χτίσουμε την νοοτροπία του νικητή και να πηγαίνουμε σε κάθε ματς για να κερδίσουμε όχι μόνο την Ριέκα αλλά και άλλους αντιπάλους εδώ στην Ελλάδα, πρέπει ο κάθε παίκτης που είναι εδώ να νιώσει από τον κόσμο και τον προπονητή την αυτοπεποίθηση. Να νιώσει ο κάθε παίκτης έχει ότι την εμπιστοσύνη και ότι είναι κομμάτι της ομάδας.

Οπότε για να κλείσουμε το συγκεκριμένο θέμα, ο καθένας που εργάζεται στην ομάδα δουλεύει προς την σωστή κατεύθυνση, ώστε να γίνουν πέρα του Τσούμπα 2-3 κινήσεις, οι οποίες θα κλείσουν το ρόστερ και θα μας βοηθήσουν σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε».


Για την άφιξη του Άκπομ: 

«Πιστεύω ότι ο Τσούμπα είναι μια καλή μεταγραφή για εμάς. Τον γνωρίζουμε, γνωρίζει το μεγαλύτερο μέρος του γκρουπ, γνωρίζει το περιβάλλον, το πρωτάθλημα. Έχει ποιότητα, έχει ικανότητες και θα μας βοηθήσει. Είμαι ικανοποιημένος με αυτή την μεταγραφή. Έχει το πλεονέκτημα ότι έρχεται σε ένα γνώριμο περιβάλλον, δεν θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα προσαρμογής. Ποντάρουμε στην καλή συνεργασία με τον Σφιντέρσκι γιατί γνωρίζονται καλά».



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης