Football Talk

Europa League: Ο Ολυμπιακός «σφραγίζει» την πρόκριση στους ομίλους!

Europa League: Ο Ολυμπιακός «σφραγίζει» την πρόκριση στους ομίλους!
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (26/08) στις 21:45 τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, στη ρεβάνς του 3-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και οι Πειραιώτες θέλουν να «τσεκάρουν» δίχως... συγκινήσεις, το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Με το ένα «πόδι» στους ομίλους του Europa League βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά το υπέρ του 3-0 στο Φάληρο απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας (19/08).

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν την πιο μεστή, φετινή, ευρωπαϊκή τους εμφάνιση, αποδεικνύοντας, εντός αγωνιστικού χώρου, τη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων.

Με ένα ακόμα υπέροχο γκολ του Μαντί Καμαρά στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των Πειραιωτών, ένα του Σισέ, αλλά και ένα αυτογκόλ του Μποζίκοφ, ήρθε εύκολα το 3-0 κάνοντας τη δεύτερη αναμέτρηση να μοιάζει με τυπική διαδικασία. Ωστόσο, μέχρι το τελικό σφύριγμα τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

Η αναβολή του ελληνικού πρωταθλήματος έδωσε ακόμη περισσότερο χρόνο στον Ολυμπιακό για να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη ρεβάνς, με τον Πέδρο Μαρτίνς να βλέπει το απουσιολόγιο του «καθαρό», πλην των γνωστών απουσιών, του εκτός ευρωπαϊκής λίστας, Ρούμπεν Σεμέδο, και του τραυματία, Κώστα Φορτούνη.

Στην αντίπερα όχθη, η Σλόβαν Μπρατισλάβας αναζητά ένα «θαύμα», ακόμη κι αν αγωνίζεται εντός έδρας, αφού τα τρία γκολ με τα οποία την φιλοδώρησε ο Ολυμπιακός κάνουν την κατάσταση δύσκολα αναστρέψιμη.

Μπορεί στο εγχώριο πρωτάθλημα να επικράτησε με 1-0 της Σέρεντ (22/08), αλλά αν αναλογιστεί κανείς την εικόνα που είχαν οι Σλοβάκοι καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ματς, ο αποκλεισμός από τα playoff του Europa League μοιάζει εξαιρετικά πιθανός.

Ωστόσο, η «πληγή» που θα αφήσει θα είναι μικρότερη, εφόσον υπάρχει η παρηγοριά του Europa Conference League.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης