Football Talk

ΑΕΚ: Γι’ αυτό «καίγεται» για μεταγραφή μεσοεπιθετικού ο Μιλόγεβιτς

ΑΕΚ: Γι’ αυτό «καίγεται» για μεταγραφή μεσοεπιθετικού ο Μιλόγεβιτς

Η ΑΕΚ πλησιάζει στην απόκτηση ενός παίκτη που να αγωνίζεται και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό και το BN Sportsεξηγεί γιατί ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θέλει αυτή την προσθήκη.

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Νορντίν Άμραμπατ η ΑΕΚ έβγαζε προς τα έξω πως η προτεραιότητά της ήταν να αποκτήσει, ως το τέλος Αυγούστου, έναν ακόμη μεσοεπιθετικό. Έναν παίκτη δηλαδή που να αγωνίζεται τόσο ως εξτρέμ, όσο και πίσω από τον επιθετικό. Τώρα αν αποκτηθεί ως τις 31 Αυγούστου και ένας κεντρικός χαφ θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Όμως η βασική επιθυμία του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν να προστεθεί στο ρόστερ ένας ποδοσφαιριστής με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Κι αυτή η επιθυμία έχει την εξήγησή του… Τούτη τη στιγμή η ΑΕΚ για τα άκρα της επίθεσής της έχει ως βασικούς τον Λιβάι Γκαρσία για τα δεξιά και τον Άμραμπατ για τ’ αριστερά. Πίσω τους υπάρχουν ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς και ο Χρήστος Αλμπάνης. Ο Σουηδός μέσα στο καλοκαίρι δεν έχει πείσει. Ο Μιλόγεβιτς τον έχει χρησιμοποιήσει και στις δυο πτέρυγες, αλλά και πίσω από τον φορ στις διατάξεις 4-1-4-1 και 4-2-3-1 αντίστοιχα. Τακτικά δεν είναι τόσο σωστός, ενώ και αγωνιστικά δεν έχει βοηθήσει. Ο Αλμπάνης από την άλλη πήρε πολλές ευκαιρίες. Ούτε αυτός έπεισε. Στα φιλικά της Ολλανδίας έδειξε κάποια πράγματα. Όμως ούτε με τη Βελέζ, ούτε στα φιλικά που ακολούθησαν μετά τον αποκλεισμό έδειξε κάτι τρομερό. Συν τοις άλλοις ο Αλμπάνης υπέστη θλάση β’ βαθμού και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ο Μάνταλος, ο οποίος μπορεί να παίζει τόσο ως 10άρι στο 4-2-3-1, ενώ κατά καιρούς, έχει χρησιμοποιηθεί και αριστερά. Στα άκρα όμως δεν τον σκέφτεται ο Μιλόγεβιτς. Όπως είναι φυσικό μέσα στη σεζόν μπορεί να απουσιάσει ο Άμραμπατ και ο Γκαρσία από κάποια ματς. Αν λείπει ο Μαροκινός η νέα μεταγραφή θα παίζει αριστερά. Αν λείπει ο Γκαρσία τότε ο Άμραμπατ θα πηγαίνει δεξιά και η νέα προσθήκη θα συνεχίζει αριστερά. Όμως μέσα στους αγώνες ο Μιλόγεβιτς θέλει να έχει στα χέρια του έναν παίκτη που ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν, να χρησιμοποιεί τη νέα μεταγραφή που έρχεται, σε οποιαδήποτε θέση χρειαστεί κοντά στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς να αναγκάζεται να προχωρά σε αλχημείες δηλαδή. Έναν ποδοσφαιριστή λοιπόν, που θα μπορεί να παίζει και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ είτε αντικαθιστώντας τους «βασικούς», είτε διεκδικώντας και παίρνοντας θέση στην 11άδα ήθελε και παίρνει η ΑΕΚ.

Αυτή η μεταγραφή είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της, καθώς οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, τόσο με τον υποψήφιο μεταγραφικό στόχο, όσο και την ομάδα του.

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης