Football Talk

Champions League: Ένα δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας γεμάτο με ομάδες ικανές να πάνε έως τον τελικό!

Champions League: Ένα δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας γεμάτο με ομάδες ικανές να πάνε έως τον τελικό!
Το κορυφαίο από άποψη δυναμικότητας είναι το 2ο Γκρουπ του Champions League, το οποίο και εμπεριέχει ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις όπως οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ και Γιουβέντους.
Σχετικά Άρθρα

Το απόγευμα της Πέμπτης (26/8) στις 19.00 διεξάγεται η κλήρωση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Του UEFA Champions League!

32 ομάδες ρίχνονται στην κληρωτίδα στη Νιόν, ώστε όπως κάθε σεζόν να σχηματιστούν οι όμιλοι που μας επιφυλάσσουν συναρπαστικές ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις ως το Δεκέμβριο και πριν αρχίσει η τελική φάση.

Το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας μπορούμε να πούμε πως... τρομάζει! Σε αυτό, συναντάμε κορυφαία ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μεγαθήρια τα οποία όποιος βρει μπροστά του στη φάση των ομίλων είναι ξεκάθαρα άτυχος.

Το Pot2 περιλαμβάνει τις Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 127.000 β., Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 122.000 β., Γιουβέντους (Ιταλία) 120.000 β., Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 113.000 β., Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 113.000 β., Λίβερπουλ (Αγγλία) 101.000 β., Σεβίλλη (Ισπανία) 98.000 β. και Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία) 90.000 β.

Το «BN Sports» καταγράφει με τη σειρά - και ανάλογα με τους βαθμούς τους στην κατάταξη - τις παραπάνω ποδοσφαιρικές δυνάμεις, το αστέρι τους, τη χρηματιστηριακή τους αξία, κ.ο.κ. και σας τα παρουσιάζει παρακάτω:

16296599598630.jpg

1. Ρεάλ Μαδρίτης: Η «βασίλισσα» με τα 13 τρόπαια!

Η Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Αντσελότι με τις 13 κατακτήσεις τροπαίων στο UEFA Champions League αποτελεί πάντοτε μια πολύ δύσκολη αντίπαλος για τον οποιονδήποτε. Οι «μερέγχες» -που βρέθηκαν στην κορυφή της διασυλλογικής διοργάνωσης για τελευταία φορά το 2018- βρίσκονται στο 2ο Γκρουπ δυναμικότητας και αποτελούν την πρώτη του ομάδα, με τους περισσότερους βαθμούς, δηλαδή 127.000!

Την περασμένη σεζόν τερμάτισαν στη 2η θέση της La Liga, ενώ στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι ξεχώρισε η προσθήκη του Νταβίντ Αλάμπα (σ.σ. ως ελεύθερος από την Μπάγερν), ενώ όσον αφορά στις αποχωρήσεις, αισθητές πλέον θα είναι οι απουσίες των Βαράν (40 εκατ. ευρώ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Όντεγκαρντ (35 εκατ. ευρώ στην Άρσεναλ).

Το αστέρι: Ακριβότερος ποδοσφαιριστής στο ρόστερ είναι ο πολύπειρος μέσος Κασεμίρο με χρηματιστηριακή αξία στα 70 εκατ. ευρώ, ωστόσο τα αστέρια των Βαλβέρδε (65 εκατ. ευρώ), Βινίσιους (40 εκατ. ευρώ), Αζάρ (40 εκατ. ευρώ) και Μπενζεμά (25 εκατ. ευρώ) λάμπουν πιο πολύ από ποτέ άλλοτε.

Χρηματιστηριακή Αξία: Το ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης κοστίζει συνολικά περί τα 738,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το έγκυρο transfermarkt.com.

rsz_barcelona-1.jpg

2. Μπαρτσελόνα: Την στιγματίζει η αποχώρηση του Μέσι

Για πρώτη φορά εδώ και μια 15ετία η Μπαρτσελόνα θα πορευτεί χωρίς τον Λιονέλ Μέσι στο Champions League, καθώς ο κορυφαίος Αργεντινός ποδοσφαιριστής μετακόμισε ως ελεύθερος στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Συνεπώς, οι «μπλαουγκράνα» του Ρόναλντ Κούμαν - που βρίσκονται με 122.000 βαθμούς στη δεύτερη θέση του Pot 2 - θα κληθούν να τα βγάλουν πέρα δίχως τον άλλοτε σούπερ σταρ τους. Παρ' όλα αυτά είναι περιττό να τονίσουμε πως παραμένουν ακόμα ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ακόμα κι αν την περσινή σεζόν τερμάτισαν στην 3η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η Μπαρτσελόνα μετρά 5 κατακτήσεις Champions League και όπως κάθε σεζόν, έτσι και φέτος θα επιδιώξει να τις... αυξήσει. Όσον αφορά στο ρόστερ της, το ενίσχυσε σημαντικά με τους Μέμφις Ντεπάι (ελεύθερος από τη Λιόν) και Σέρχιο Αγκουέρο (ελεύθερος από την Μάντσεστερ Σίτι).

Το αστέρι: Μετά την αποχώρηση του Μέσι, το αστέρι στο ρόστερ της ακούει στο όνομα του Φράνκι Ντε Γιονγκ που κοστίζει 90 εκατ. ευρώ, ενώ ακολουθούν οι Πέδρι (80 εκατ. ευρώ), Ανσού Φατί (60 εκατ. ευρώ), Γκριεζμάν (60 εκατ. ευρώ).

Χρηματιστηριακή Αξία: Το ρόστερ της Μπαρτσελόνα κοστίζει συνολικά περί τα 766,7 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το έγκυρο transfermarkt.com.

138411.jpg

3. Γιουβέντους: Κυνηγώντας πάντα το όνειρο

Να κατακτήσει ξανά το Champions League μετά το 1996 επιθυμεί κάθε σεζόν διακαώς η Γιουβέντους, η οποία μετρά συνολικά δυο κατακτήσεις και βρίσκεται στην τρίτη θέση του Pot 2 με συνολικά 120.000 βαθμούς.

Η «Γηραιά Κυρία» πραγματοποίησε μια κακή περσινή χρονιά, τερματίζοντας στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και δεν είναι δεδομένο αν θα κρατήσει και φέτος τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο ρόστερ της, με τη φημολογία για αποχώρηση του Πορτογάλου σούπερ σταρ να... οργιάζει.

Η προσθήκη του Λοκατέλι (δανεικός με οψιόν αγοράς από τη Σασουόλο) ξεχωρίζουν, ενώ την ίδια στιγμή ο Κριστιάν Ρομέρο θα συνεχίσει στην Αταλάντα με 16 εκατ. ευρώ. Νέος προπονητής βεβαίως είναι ο... παλιός γνώριμος της ομάδας του Τορίνου, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Το αστέρι: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να μην έχει πλέον τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία (σ.σ. 40 εκατ. ευρώ), ωστόσο είναι δεδομένα το αστέρι της Γιουβέντους. Ακολουθούν οι Ντε Λιχτ (75 εκατ. ευρω), Κιέσα (70 εκατ. ευρώ), Ντιμπάλα (50 εκατ. ευρώ) και Μοράτα (45 εκατ. ευρώ).

Χρηματιστηριακή Αξία: Το ρόστερ της Γιουβέντους κοστίζει συνολικά περί τα 654,6 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το έγκυρο transfermarkt.com.

1005581824-scaled.jpg

4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Με Σάντσο, Βαράν και... Σόλσκιερ!

Πρόκειται για μια σταθερή δύναμη του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η οποία επιστρέφει ξανά στους ομίλους του Champions League, μετρώντας τρεις κατακτήσεις στον θεσμό.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε μια εξαιρετική περσινή σεζόν στην Premier League, τερμάτισε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και στοχεύει με τον Σόλσκιερ στην τεχνική ηγεσία και τις προσθήκες των Σάντσο (85 εκατ. ευρώ από την Ντόρτμουντ) και Βαράν (40 εκατ. ευρώ από τη Ρεάλ Μαδρίτης) να κάνει το κάτι παραπάνω φέτος και στην Ευρώπη.

Στο Pot 2 τοποθετούνται στην 4η θέση με 113.000 βαθμούς.

Το αστέρι: Ο Τζέιντον Σάντσο με χρηματιστηριακή αξία στα 100 εκατ. ευρώ, αλλά και με αγωνιστικά κριτήρια είναι το αστέρι στο ρόστερ της ομάδας του Μάντσεστερ, με τον εξαιρετικό Πορτογάλο μέσο, Μπρούνο Φερνάντες να ακολουθεί στα 90 εκατ. ευρώ, την στιγμή που ξεχωρίζουν βεβαίως και οι Ράσφορντ (85 εκατ. ευρώ) και Βαράν (70 εκατ. ευρώ).

Χρηματιστηριακή Αξία: Το ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοστίζει συνολικά περί τα 910,2 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το έγκυρο transfermarkt.com.

lionel-messi-training-2021.jpg

5. Παρί Σεν Ζερμέν: Με Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ, ποιος να την πιάσει;

Το πιο εντυπωσιακό ρόστερ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο διαθέτει τη δεδομένη χρονική στιγμή η Παρί Σεν Ζερμέν, την οποία συναντάμε στην 5η θέση του Pot 2 με συνολικά 113.000 βαθμούς. Οι Παριζιάνοι έφεραν φέτος τον Λιονέλ Μέσι ως ελεύθερο από την Μπαρτσελόνα, προκαλώντας «σεισμό» και έχοντας ήδη στο ρόστερ τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ, φαντάζουν ως ένα (αν όχι το μεγαλύτερο) φαβορί για να κατακτήσει το φετινό Champions League.

Άλλωστε, αν τα καταφέρει θα είναι και το πρώτο στην ιστορία της. Από τις κινήσεις στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, ξεχωρίζουν ακόμα οι μεταγραφές των Χακίμι (δεξιός μπακ, 60 εκατ. ευρώ από την Ίντερ) και του τερματοφύλακα Ντοναρούμα (ελεύθερος από τη Μίλαν), ενώ ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο παραμένει στο τιμόνι και θέλει να οδηγήσει την ομάδα του σε μια καλύτερη φετινή πορεία, καθότι πέρσι απώλεσε και το πρωτάθλημα στην Ligue 1.

Το αστέρι: Ο Λιονέλ Μέσι, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Champions League με άλλη ομάδα πέραν της αγαπημένης του Μπαρτσελόνα και όλοι ανυπομονούν για το ντεμπούτο του στη φετινή κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, την οποία και δήλωσε πως θέλει να κατακτήσει.

Χρηματιστηριακή Αξία: Το ρόστερ της Παρί Σεν Ζερμέν κοστίζει συνολικά περί τα 993 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το έγκυρο transfermarkt.com.

P2021-08-21-Liverpool_Burnley-43.jpg

6. Λίβερπουλ: Με σταθερό κορμό και Τσιμίκα για το... 7ο!

Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ έφτασε στο 6ο Champions League στην ιστορία της το 2019, όταν και κέρδισε στον τελικό με 2-0 την Τότεναμ στη Μαδρίτη, ωστόσο οι «reds» πάντοτε θέλουν... περισσότερα. Η ομάδα του Κώστα Τσιμίκα -που όσο περνάει ο καιρός τα πηγαίνει ολοένα και πιο περίφημα- τερμάτισε 3η στην περσινή Premier League, ενώ στο Pot 2 έχει τοποθετηθεί στην 6η θέση με 101.000 βαθμούς.

Η μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού Ιμπραχίμα Κονατέ από την Λειψία με 40 εκατ. ευρώ είναι μια εξαιρετική κίνηση, ενώ δεδομένα σημαντική απώλεια είναι ο Βαϊνάλντουμ που αποχώρησε για να πάει ελεύθερος στην Παρί Σεν Ζερμέν. Πάντα... άκρως επικίνδυνοι παραμένουν οι Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνιο, ενώ και η επιστροφή του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στην άμυνα αποτελεί «κλειδί» για τη παρουσία της Λίβερπουλ στο Champions League τη σεζόν 2021-22.

Το αστέρι: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ με χρηματιστηριακή αξία στα 100 εκατ. ευρώ αλλά και τρομερή αγωνιστική ποιότητα είναι το αστέρι της Λίβερπουλ, με τους Σαντιό Μανέ (85 εκατ. ευρώ), Τρεντ Αλεξάντερ Άρνλοντ (75 εκατ. ευρώ), Άλισον Μπέκερ (60 εκατ. ευρώ), Φαν Ντάικ (55. εκατ. ευρώ) και Ρομπέρτο Φιρμίνιο (50 εκατ. ευρώ) να ακολουθούν.

Χρηματιστηριακή Αξία: Το ρόστερ της Λίβερπουλ κοστίζει συνολικά περί τα 887,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το έγκυρο transfermarkt.com.

3206046-65676188-2560-1440.jpg

7. Σεβίλλη: Πάντα αξιόμαχη η πολυνίκης του Europa League

Με έξι κατακτήσεις στο Europa League, η Σεβίλλη αποτελεί πάντοτε μια υπολογίσιμη δύναμη για οποιονδήποτε αντίπαλο. Το σύνολο του Γιούλεν Λοπετέγκι βρίσκεται στην 7η θέση του 2ου γκρουπ δυναμικότητας με 98.000 βαθμούς, ενώ την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 4η θέση της La Liga.

Πρόκειται για ένα αξιόμαχο και συμπαγές σύνολο, που φέτος απέκτησε, μεταξύ άλλων, τους Γκονζάλο Μοντιέλ (δεξιός μπακ, 11 εκατ. ευρώ από τη Ρίβερ Πλέιτ), Έρικ Λαμέλα (μεσοεπιθετικός, ως ελεύθερος από την Τότεναμ) και Τόμας Ντιλέινι (μέσος, 6 εκατ. ευρώ από την Ντόρτμουντ), ενώ αποχώρησε με 25 εκατ. ευρώ ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ, Μπράιαν Χιλ για την Τότεναμ.

Το αστέρι: Από το ρόστερ των Σεβιγιάνων ξεχωρίζει με 60 εκατ. ευρώ χρηματιστηριακή αξία ο κεντρικός αμυντικός, Κουντέ (συνεχίζεται το φλερτ με την Τσέλσι), ενώ ακολουθούν οι Λούκας Οκάμπος (εξτρέμ, 40 εκατ. ευρώ) και Γιουσέφ Εν-Νεσίρι (επιθετικός, 40 εκατ. ευρώ).

Χρηματιστηριακή Αξία: Το ρόστερ της Σεβίλλης κοστίζει συνολικά περί τα 445 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το έγκυρο transfermarkt.com.

630_0900_1858721_imago1005905865h.jpg

8. Μπορούσια Ντόρτμουντ: Με... «οδηγό» τον Έρλινγκ Χάαλαντ!

Με ένα τρόπαιο Champions League στην κατοχή της (σ.σ. το  1997) και την 8η θέση στο Pot 2 με 90.000 βαθμούς, η Μπορούσια Ντόρτμουντ εισέρχεται στη φετινή κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι Βεστφαλοί του Μάρκο Ρόζε ενισχύθηκαν στο φετινό μεταγραφικό παζάρι με τους Ντόνιελ Μάλεν (επιθετικός, 30 εκατ. ευρώ από την Αιντχόφεν) και Γκρέγκορ Κομπέλ (τερματοφύλακας, 15 εκατ. ευρώ από την Στουτγκάρδη), ενώ σίγουρα μεγάλη απώλεια αποτελεί η παραχώρηση του Τζέιντον Σάντσο για 85 εκατ. ευρώ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πέρσι, η Ντόρτμουντ τερμάτισε 3η στην Μπουντεσλίγκα και φέτος στοχεύει να τα πάει καλύτερα, ωστόσο μένει να φανεί αν αυτό μπορεί να συμβεί και στην πράξη.

Το αστέρι: O Έρλινγκ Χάαλαντ κάνει πράγματα και θαύματα στη Γερμανία και δεδομένα -με χρηματιστηριακή αξία στα 130 εκατ. ευρώ- αποτελεί ό,τι καλύτερο διαθέτει στο ρόστερ της η Μπορούσια. Ο κεντρικός μέσος, Τζουντ Μπέλινγκχαμ (50 εκατ. ευρώ) και ο επιθετικός Τζιοβάνι Ρέινα (38 εκατ. ευρώ) ακολουθούν.

Χρηματιστηριακή Αξία: Το ρόστερ της Μπορούσια Ντόρτμουντ κοστίζει συνολικά περί τα 557 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το έγκυρο transfermarkt.com.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης