Football Talk

Οι κορυφαίοι της σεζόν 2020/21 του Champions League

Οι κορυφαίοι της σεζόν 2020/21 του Champions League

Η UEFA έκανε γνωστούς τους κορυφαίους της περασμένης σεζόν σε Champions League ανδρών και γυναικών.

Στο πλαίσιο της κλήρωσης των ομίλων του Champions League, έγινε και η απονομή των βραβείων της UEFA με τους καλύτερους της περασμένης σεζόν.

Πρώτα, έγινε γνωστό πως ο Εντουάρντ Μεντί της Τσέλσι είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας της περσινής σεζόν. Ο άσος των πρωταθλητών Ευρώπης κράτησε σε εννιά ματς ανέπαφη την εστία του, μεταξύ αυτών, και ο τελικός κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι. Τιμπό Κουρτουά (Ρεάλ Μαδρίτης) και Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι) ήταν οι υπόλοιποι.

Στη συνέχεια, κορυφαίος αμυντικός της σεζόν αναδείχθηκε ο Ρούμπεν Ντίας της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Πορτογάλος στόπερ των περσινών φιναλίστ έκανε εκπληκτική πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μετρώντας 11 συμμετοχές. Ταυτόχρονα, οι αμυντικοί της Τσέλσι, Αθπιλικουέτα και Ρούντιγκερ, έμειναν σε δεύτερη και τρίτη θέση.

Μετά, την μοιρασιά και του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας, ανακοινώθηκε ο κορυφαίος μέσος της σεζόν, με τον Ενγκολό Καντέ να κερδίζει με σχετικά μεγάλη ευκολία το βραβείο. Ο άσος της Τσέλσι ήταν εκπληκτικός και επικράτησε των Ντε Μπρόινε και Ζορζίνιο

Ακόμα, το κορυφαίο «πολυβόλο» της χρονιάς αναδείχθηκε ο Έρλινγκ Χάαλαντ έναντι τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Νορβηγός επιθετικός μάτωσε 10 φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε οκτώ συμμετοχές.

Τέλος, ο Τόμας Τούχελ της πρωταθλήτριας Τσέλσι, αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της σεζόν.

Ταυτόχρονα
, ανακοινώθηκαν και τα βραβεία των κορυφαίων του γυναικείου Champions League, το οποίο κατέκτησε η Μπαρτσελόνα την περσινή σεζόν.

Αρχικά, μαζί με τον Εντουάρντ Μεντί, ανακοινώθηκε πως η Σάντρα Πάνιος της Μπαρτσελόνα είναι η κορυφαία τερματοφύλακας της περσινής σεζόν. Στη συνέχεια, η αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Ιρέν Πάρεντες βραβεύθηκε με το βραβείο της κορυφαίας αμυντικού.

Η Αλεξία Πατέλια της Μπαρτσελόνα ήταν η καλύτερη μέσος στο γυναικείο Champions League, καθώς έκανε την διαφορά στην περσινή διοργάνωση με τα χρώματα των «μπλαουγκράνα». Τέλος, παράλληλα με τον Χάαλαντ, η Τζένι Ερμόσο, κατέκτησε το βραβείο της κορυφαίας επιθετικού, καθώς γέμισε τα αντίπαλα δίχτυα με έξι γκολ, βγήκε πρώτη σκόρερ και οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση.

 


www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης