Football Talk

Europa League: Πρόκριση στους ομίλους για την Ραπίντ Βιέννης του σκόρερ Φούντα και για την Σέλτικ του Βασίλη Μπάρκα!

Europa League: Πρόκριση στους ομίλους για την Ραπίντ Βιέννης του σκόρερ Φούντα και για την Σέλτικ του Βασίλη Μπάρκα!

Στην επόμενη φάση, αυτή των ομίλων, βρίσκονται από αυτή τη στιγμή ο Ταξιάρχης Φούντας με την Ραπίντ Βιέννης και ο Βασίλης Μπάρκας με την Σέλτικ. Ακολούθησαν Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι, ενώ εκτός έμειναν Παυλίδης και Χατζηδιάκος με την Άλκμααρ.

Δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά προκρίθηκε η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ, αφού η Ρέιντζερς παρά το 0-0 με την Αλασκέρτ που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 10ο λεπτό, πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης με το 1-0 του πρώτου αγώνα στη Σκωτία.

Από την άλλη, πιο άνετη ήταν η πρόκριση της Φενέρμπαχτσε που πήρε τη νίκη και στο δεύτερο αγώνα απέναντι στην Ελσίνκι και μάλιστα με ευρύ σκορ με 5-2. Ένα χατ τρικ του Βαλένθια (11’, 14’, 52’), το γκολ του Σανλιτούρκ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και το αυτογκόλ του Πέλτολα (90+4’) διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα του αγώνα.

Στο 3-0 του πρώτου αγώνα στάθηκε η Ραπίντ Βιέννης απέναντι στη Ζόρια και κέρδισε με 3-2 στην επαναληπτική αναμέτρηση. Ο Ταξιάρχης Φούντας σκόραρε ξανά για λογαριασμό της ομάδας του στο 68ο λεπτό του παιχνιδιού και ουσιαστικά ήταν εκείνος που «σφράγισε» την πρόκριση διαμορφώνοντας το 3-1. Το μόνο που κατάφερε η αντίπαλος ήταν να μειώσει με πέναλτι του Ζαχέντι στο 89ο λεπτό.

Με ανατροπή «έκλεισε» τη δική της θέση στους ομίλους η Γαλατασαράι, που επικράτησε της Ράντερς με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Έγκο στο 11ο λεπτό, ωστόσο είδαν τον φαν Άανχολτ να ισοφαρίζει σε 1-1 (48’) και τον Λάουενμποργκ με αυτογκόλ να δίνει το προβάδισμα στη Γαλατασαράι. Το οποίο και κράτησε μέχρι το τέλος για να δικαιωθεί από το αποτέλεσμα.

Η Σέλτικ μπορεί να έχασε από την Άλκμααρ (2-1), αλλά η ομάδα του Βασίλη Μπάρκα κατάφερε να πάρει την πρόκριση έχοντας πάρει τη νίκη από το πρώτο ματς με 2-0. Οι Σκωτσέζοι, λοιπόν, αφήνουν εκτός συνέχειας του Europa League τους Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκο και τους… στέλνουν στο Conference!

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αλασκέρτ- Ρέιντζερς 0-0 (1-0)

Ελσίνκι- Φενέρμπαχτσε 2-5 (1-0)

Ζόρια- Ραπίντ Βιέννης 2-3 (3-0)

Γαλατασαράι- Ράντερς 2-1 (1-1)

Αλκμάαρ- Σέλτικ 2-1 (2-0)

Κλουζ- Ερυθρός Αστέρας 1-2 (4-0)

Αντβέρπ- Ομόνοια 2-0 (3-2 πεν.), (4-2)

Λέγκια Βαρσοβίας- Σλάβια Πράγας 2-1 (2-2)

Στουρμ Γκρατς- Μούρα 2-0 (1-3)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης