Football Talk

Ολυμπιακός: Στους ομίλους δεν θα βρει... Σλόβαν Μπρατισλάβας

Ολυμπιακός: Στους ομίλους δεν θα βρει... Σλόβαν Μπρατισλάβας
Ο Ολυμπιακός πέτυχε το στόχο του και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League αλλά οφείλει να βελτιωθεί σημαντικά αν θέλει να ανταποκριθεί στις δικές του φιλοδοξίες στη διοργάνωση.

Μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο, η ρεβάνς του Ολυμπιακού στην Μπρατισλάβα είχε ούτως ή άλλως διαδικαστικό χαρακτήρα όσων αφορά στο ποιος θα μπει στους ομίλους του Europa League.

Για έναν σωρό από λόγους, όμως, το ματς κάθε άλλο παρά διαδικαστικό ήταν για τους Πειραιώτες. Λίγες μέρες πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου πολλά και πολλοί κρίνονται ακόμα, κι αυτό μόνο του θα έπρεπε να τους έχει όλους στην… τσίτα. Για κάποιους ίσως ήταν η τελευταία ευκαιρία να αλλάξουν το κλίμα, ενώ με το ελληνικό πρωτάθλημα να μην έχει ξεκινήσει ακόμα ο προπονητής έπρεπε να αρχίσει την ένταξη των νεοφερμένων από αυτά τα ματς. Παράλληλα, έτσι όπως τα έχουμε καταφέρει κάθε επιπλέον βαθμός για την κατάταξη της χώρας στη βαθμολογία της UEFA είναι πολύτιμος για όλους.

Ξεκινώντας από τα θετικά ο Ολυμπιακός θα δώσει το παρών για 11η συνεχόμενη σεζόν σε ομίλους ευρωπαικής διοργάνωσης και θα βάλει στα ταμεία του με το καλημέρα περίπου 9 εκατ. ευρώ, περιορίζοντας κάπως την ζημιά που του έκανε η Λουντογκόρετς. Στα αγωνιστικά, ο Ονιεκούρου έδειξε πράγματα, είχε διάθεση και επιβραβεύτηκε με ένα πολύ ωραίο γκολ στο πρώτο του ματς ως βασικός. Ο Μαντί Καμαρά, όσο έπαιξε, επιβεβαίωσε πως είναι απαραίτητος για το κλαμπ, ο Μπουχαλάκης πως είναι ένας πανέξυπνος ποδοσφαιριστής και ο Αγκιμπού Καμαρά πως αν δουλευτεί σωστά μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Δε γίναμε σοφότεροι, αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε την πιο… πολυφορεμένη συνεργασία στον Ολυμπιακό της τελευταίας τριετίας. Βαλμπουενά ασίστ, Ελ Αραμπί γκολ. Οι δυο τους, όσο αντέξουν, εγγυώνται την ποιότητα μπροστά.

olympiacos.jpg

Πίσω τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Κεντρικοί αμυντικοί με ποιότητα και προσόντα υπάρχουν, αλλά στην άμυνα των “ερυθρόλευκων” όλα αυτά τα χρόνια με τον Μαρτίνς τα πάντα ξεκινούσαν από τον Σεμέδο. Ο Πορτογάλος στόπερ δεν είχε την ίδια διάθεση να συνεχίσει να αγωνίζεται στα μέρη μας και μοιραία το διαζύγιο μοιάζει αναπόφευκτο και παράλληλα αφήνει μια ανοιχτή πληγή στην ομάδα. Την ίδια ώρα είναι φανερό πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους πλάγιους μπακ και όσο αυτό παραμένει τόσο οι νοσταλγοί του Τσιμίκα και του Ελαμπντελαουί θα αυξάνονται.

Στην Μπρατισλάβα ο Κένι Λαλά δεν έκανε απλά το χειρότερο παιχνίδι του με την φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά το χειρότερο δεξιού μπακ στην ομάδα εδώ και χρόνια. Έχει μερίδιο ευθύνης και στα δύο γκολ.

slovanosfp.jpg

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσουκ δε μπορεί να κατηγορηθεί από κανέναν για αδιαφορία αλλά οι δυνατότητες είναι περιορισμένες. Παίζοντας με παίκτη παραπάνω για περισσότερο από μία ώρα απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, οι “ερυθρόλευκοι”, προηγήθηκαν δύο φορές αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν γιατί δέχθηκαν δύο φθηνά γκολ. Στο πρώτο, ο Λαλά αφήνει ανενόχλητο τον αντίπαλο να σεντράρει, η μπάλα περνάει από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς και ο Ρεάμπτσουκ χάνει τον παίκτη του που σκοράρει. Στο δεύτερο ο Λαλά δίνει ένα κόρνερ χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος και στην εκτέλεση χάνει πανεύκολα την κεφαλιά από τον Βάις που γίνεται ασίστ για τον Γκριν μετά από νέα αδράνεια του Εμβιλά. 

Με τον τρόπο που παίζει ο Μαρτίνς οι πλάγιοι μπακ είναι πολύ σημαντικοί στο παιχνίδι της ομάδας. Αν αυτοί δεν δίνουν αυτά που θέλει ο προπονητής, επηρεάζονται τα πάντα. Οι κεντρικοί χαφ φορτώνονται με επιπλέον δουλειά, οι εξτρέμ δεν αξιοποιούνται και πάει λέγοντας. Ο 20χρονος Πολωνός Καρμπόβνικ ήρθε για να δώσει λύσεις και στις δύο πλευρές και δεν αποκλείεται να γίνει και άλλη κίνηση από την διοίκηση για πλάγιο μπακ.

5362516-e1630009897736.jpg

Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος, η φάση των ομίλων ξεκινά στις 16 Σεπτεμβρίου και για όσους δεν γνωρίζουν το φετινό Europa League θα είναι πιο δύσκολο από ποτέ. Η διοργάνωση έχει αναβαθμιστεί και Σλόβαν Μπρατισλάβας δεν υπάρχουν.

Για μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει αποκλείσει κλαμπ όπως η Μίλαν, η Άρσεναλ και η PSV σωστά ο πήχης μπαίνει ψηλά, ωστόσο τα πρώτα δείγματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Οι επομένες μέρες, οι επόμενες κινήσεις και φυσικά η δουλειά όλων θα κρίνουν που θα τοποθετηθεί πραγματικά το ταβάνι. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης