Football Talk

Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο BN Sports: «Θέλουμε ένα ευρωπαϊκό Super Bowl» - Σκέψεις για Final Four στα ημιτελικά του Champions League!

Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο BN Sports: «Θέλουμε ένα ευρωπαϊκό Super Bowl» - Σκέψεις για Final Four στα ημιτελικά του Champions League!
Το πετυχημένο μοντέλο που από … καραμπόλα εφάρμοσε πέρσι η UEFA στο Champions League με το Final-8 στη Λισαβόνα σκέφτεται να αποτελέσει τη βάση για την αλλαγή σε Final Four της διαδικασίας των ημιτελικών από τον επόμενο κύκλο τριετίας 2024-2027, σύμφωνα με πληροφορίες του «BN Sports» και του Χρήστου Σωτηρακόπουλου.
Τα ημιτελικά παιχνίδια στην πιο σπουδαία διασυλλογική διοργάνωση αποτελούν πάντα την αποκορύφωση του ενδιαφέροντος πριν τον μεγάλο τελικό, ωστόσο, αυτό που αποτελεί την επιθυμία του προέδρου της UEFA, Αλεξαντερ Τσέφεριν και (κυρίως) του Γενικού γραμματέα της ευρωπαΐκής ομοσπονδίας, Θεόδωρου Θεοδωρίδη, είναι να δημιουργηθεί μία ολόκληρη εβδομάδα ποδοσφαίρου πριν τον μεγάλο τελικό κάθε χρόνο!

Σε κουβέντα με τον κύριο Θεοδωρίδη πριν τον τελικό του Πόρτο, είχαμε συζητήσει την περίπτωση για αυτές τις αλλαγές και εκείνο το οποίο μας είπε ήταν: «Έχουμε έναν τελικό κάθε χρόνο που είναι Σάββατο και την προηγούμενη εβδομάδα ουσιαστικά δεν υπάρχει κάτι για να μπορέσουμε να χτίσουμε γύρω του.

Με δύο παιχνίδια Τρίτη και Τετάρτη θα είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορέσει να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική και για τις τηλεοράσεις που καλύπτουν το Champions League, αλλά και να φτιάξουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον όπως και στις διοργανώσεις Εθνικών ομάδων» ήταν η άποψη του ανθρώπου που καθορίζει σε πολλές περιπτώσεις την έμπειρη κατεύθυνση των δρώμενων στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία. «Μία ποδοσφαιρική εβδομάδα, ένα ευρωπαϊκό Super Bowl θα το χαρακτήριζα», συμπλήρωσε.

1234877819.0.jpg

Τον επόμενο μήνα στην Γενική Συνέλευση της UEFA θα παρθούν οι όποιες τελικές αποφάσεις για το πως θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αυτό, αφού ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι και δεν αποκλείεται ακόμα και η συζήτηση να φέρει μια επίσπευση των διαδικασιών.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να εξηγηθεί το νέο format και στα κανάλια που έχουν ήδη τα δικαιώματα, ώστε αν εγκριθεί το σχέδιο από την εκτελεστική επιτροπή να γίνει μια πιο εκτενής κουβέντα για να εξερευνηθεί η πιθανότητα να αλλάξει και νωρίτερα η διοργάνωση με τους μονούς ημιτελικούς.

«Η διοργάνωση είναι απόλυτα πετυχημένη όπως αποδεικνύεται από την διάρκεια της, ωστόσο, πάντα αναζητούμε τρόπους για να κάνουμε το προϊόν πιο ενδιαφέρον και αυτό θα συμβεί δεδομένα από το 2024 με τα περισσότερα παιχνίδια στην φάση των ομίλων, που ωστόσο θα βγάζουν και πολύ πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια με την κατάργηση των ομίλων. Το ποδόσφαιρο έχει διαρκείς προκλήσεις που πρέπει να μπορείς να τις αντιμετωπίσεις και ήδη το κάνουμε» μας είπε ο κύριος Θεοδωρίδης. 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης