Football Talk

Τσιμίκας: «Ξέσπασα στη δουλειά για να δείξω ποιος πραγματικά είμαι»

Τσιμίκας: «Ξέσπασα στη δουλειά για να δείξω ποιος πραγματικά είμαι»
Εφ'όλης της ύλης συνέντευξη του Κώστα Τσιμίκα στην Cosmote TV. 
Σχετικά Άρθρα

Στην εκπομπή «Sport Show» της Cosmote TV μίλησε ο Κώστας Τσιμίκας με αφορμή το πολύ καλό ξεκίνημα που έχει κάνει τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Λίβερπουλ. 

Για όσα πέτυχε στα δύο πρώτα ματς της σεζόν: 
«Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για όσα πέτυχα στα τελευταία δύο ματς. Μου δίνει επιπλέον κίνητρο να συνεχίσω να δίνω τα πάντα, πρώτα για την ομάδα μου και μετά για να γίνομαι εγώ καλύτερος μέσω της δουλειάς. Είμαι πολύ χαρούμενος και θα συνεχίσω έτσι».

Για την ατμόσφαιρα στο Άνφιλντ που γέμισε μετά από έναν χρόνο: 
«Ήταν απίστευτη εμπειρία για μένα. Πρώτη φορά το βίωσα και εγώ. Ο αδερφός μου είναι μεγάλος φαν της Λίβερπουλ και όταν ήμασταν μικροί πάντα έλεγε το τραγούδι. Το άκουσα από κοντά και εύχομαι όταν χαλαρώσουν τα μέτρα με τον covid να μπορέσω να τον φέρω εδώ και να το ακούσει και αυτός από κοντά γιατί αυτό που έζησα στο παιχνίδι με την Μπέρνλι θα μου μείνει για πάντα αξέχαστο. Είναι κάτι ξεχωριστό. Αξίζει κάθε Έλληνας οπαδός της Λίβερπουλ να κάνει το ταξίδι και μόνο για να ακούσει από κοντά αυτόν τον μαγικό ύμνο».

Για τον Κλοπ, την συνεργασία τους και τι του ζητάει: 
«Είναι πολύ κουλ άνθρωπος, πολύ καλός άνθρωπος. Θέλει το καλό μου και συνεχώς προσπαθεί να με βοηθήσει σε τακτικά κομμάτια που μου έλειπαν τον προηγούμενο χρόνο. Πιστεύω πως έχουμε κάνει καλή δουλειά. Μου δείχνει κάθε τι που θέλει να κάνω στον αγωνιστικό χώρο και εγώ προσπαθώ να του δείχνω πως είμαι έτοιμος. Αυτό έκανα και στα δύο πρώτα παιχνίδια. Θα συνεχίσω να τον ακούω, να δουλεύω μαζί του σκληρά και να αφομοιώνω όλα όσα θέλει από εμένα».

Για την περσινή σεζόν και τι έχει αλλάξει φέτος και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο: 
«Το πιο σημαντικό ήταν η όλη κατάσταση που διαμορφώθηκε με τον covid. Μετά το παιχνίδι που δώσαμε με τον Ολυμπιακό κόντρα στην Γουλβς, είχα μόνο τέσσερις μέρες ξεκούρασης και μετά ξεκίνησα προετοιμασία με την Λίβερπουλ. Αυτό δε με βοήθησε καθόλου γιατί ήρθα από μια γεμάτη χρονιά στον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια όταν γύρισα από την προετοιμασία για να πάω στην Εθνική είχα covid και αυτό δυσκόλεψε ακόμα πιο πολύ τα πράγματα. Μετά από αυτό είχα δύο τραυματισμούς και στην ουσία άρχισα να προπονούμε κανονικά με την ομάδα το δεύτερο εξάμηνο.

Εκείνο το διάστημα δεν τα πηγαίναμε πολύ καλά. Είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς. Δεν είχαμε κεντρικό αμυντικό να παίξει, παρά μόνο τα νέα παιδιά. Σίγουρα και για μένα ήταν πολύ δύσκολο. Φέτος με βοήθησε που ξεκουράστηκα και έκανα μια κανονική προετοιμασία. Αφομοίωσα όσα μου έδειξε ο προπονητής για το τακτικό κομμάτι. Ήμουν πιο σίγουρος για τον εαυτό μου. Σίγουρα, όλοι οι ποδοσφαιριστές την δεύτερη χρονιά είναι πιο έτοιμοι. Δούλεψα σκληρά. Βασικά ξεκίνησα από πέρσι να δουλεύω σκληρά. Είχα πεισμώσει που δεν έπαιζα και ξέσπασα στη δουλειά για να δείξω ποιος πραγματικά είμαι».

Για την συνύπαρξη με παίκτες όπως ο Σαλάχ και ο Φαν Ντάικ: 
«Με τον Σαλάχ κάνω πάρα πολύ παρέα εδώ, όπως και με τον Σακίρι που έφυγε. Το να προπονείσαι με αυτούς τους παίκτες σε βοηθάει πολύ να εξελίσσεσαι, να βλέπεις πως και εσύ μπορείς να γίνεις παίκτης παγκόσμιας κλάσης σαν αυτούς. Με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ τα παιδιά. Ήταν όλοι πολύ φιλικοί μαζί μου, με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, μου έδειξαν τι παίκτες είναι, τι θέλουν μέσα στο γήπεδο και όλο αυτό για κάθε ποδοσφαιριστή που πάει σε μια νέα ομάδα είναι το μεγαλύτερο δώρο». 

Για την φετινή Λίβερπουλ: 
«Σίγουρα η ομάδα είναι πιο έτοιμη. Ευτυχώς φέτος είμαστε όλοι καλά και κάναμε μια κανονική προετοιμασία. Σε κάθε προπόνηση υπάρχει μεγάλη όρεξη από όλους τους παίκτες και αυτό τους βοηθάει όλους να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Και τους βασικούς και τους αναπληρωματικούς και αυτούς που βρίσκονται εκτός αποστολής. Όλοι δίνουν τα πάντα και αυτό πιστεύω πως είναι το κλειδί».

Για το ντέρμπι με την Τσέλσι: 
«Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, θέλουμε να κερδίσουμε και θα το δείξουμε από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο πως εμείς το θέλουμε πιο πολύ. Ειλικρινά μόνο ο προπονητής ξέρει αν θα παίξω και κόντρα στην Τσέλσι. Αυτός παίρνει πάντα τις αποφάσεις. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς που όλοι μας το περιμένουμε πως και πως. Θέλουμε πάρα πολύ να νικήσουμε και να δείξουμε όλη τη δουλειά που έχουμε κάνει στην προετοιμασία. Είμαστε έτοιμοι για αυτό. Θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης