Football Talk

Άρσεναλ: Το χειρότερο ξεκίνημα της στο αγγλικό πρωτάθλημα από το 1954!

Άρσεναλ: Το χειρότερο ξεκίνημα της στο αγγλικό πρωτάθλημα από το 1954!

Το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας της «ισοφάρισε» η Άρσεναλ στην φετινή Premier League, με τους «κανονιέρηδες» να ηττώνται με 5-0 από την Μάντσεστερ Σίτι, να μην έχουν συγκεντρώσει ούτε έναν βαθμό στις τρεις πρώτες αναμετρήσεις τους, και να πηγαίνουν στην διακοπή του πρωταθλήματος δίχως να έχουν σκοράρει, για πρώτη φορά από το μακρινό… 1954!

Πρόκειται αναμφίβολα για μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Μία περίοδο που η Άρσεναλ δεν έχει βιώσει κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα, και εν τέλει αναβιώνει 67 χρόνια μετά, έχοντας ηττηθεί με «κάτω τα χέρια» από την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, με 5-0 (παίζοντας και με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο λόγω της αποβολής του Γκρανίτ Τσάκα)!

Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που οι «κανονιέρηδες» δεν συγκέντρωσαν ούτε έναν βαθμό στις τρεις πρώτες αγωνιστικές τους στο αγγλικό πρωτάθλημα, χρονολογείται το 1954, όπου και πάλι είχαν χάσει δύο ματς εκτός έδρας, αλλά είχαν καταφέρει να σκοράρουν δύο φορές στα 270 αγωνιστικά λεπτά που είχαν δώσει.

Απεναντίας, στην φετινή Premier League η Άρσεναλ δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει δίχτυα, έχει χάσει από τις Μπρέντφορντ (2-0), Τσέλσι (0-2) και Μάντσεστερ Σίτι (5-0), ενώ τα μοναδικά γκολ που έχει σημειώσει στις επίσημες, φετινές της αγωνιστικές υποχρεώσεις, είναι τα έξι γκολ που πέτυχε στο Χόθορνς, στα πλαίσια του Λιγκ Καπ, απέναντι στην Γουέστ Μπρομ το βράδυ της Τετάρτης (25/08).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Άρσεναλ την σεζόν 1954-1955:

Άρσεναλ – Νιούκαστλ 1-3

Έβερτον – Άρσεναλ 1-0

Γουέστ Μπρομ – Άρσεναλ 3-1

Θα καταφέρει λοιπόν ο Μικέλ Αρτέτα να βγάλει την Άρσεναλ από ένα ιστορικό αδιέξοδο; Το 1954-55 οι Λονδρέζοι είχαν τερματίσει στην 9η θέση με 43 βαθμούς. Αν βεβαίως συμβεί κάτι ανάλογο φέτος, η Άρσεναλ δεν θα παραβρεθεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για δεύτερη διαδοχική φορά!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης