Football Talk

ΑΕΚ: Δικός της ο Τσούμπερ!

ΑΕΚ: Δικός της ο Τσούμπερ!

Η ΑΕΚ δείχνει να τα κατάφερνει καθώς απομένουν μόνο οι υπογραφές για να ανακοινώσει επίσημα μία σπουδαία μεταγραφή: τον Στίβεν Τσούμπερ από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Όλη η ιστορία, πώς φτάνουμε στα θετικά νέα και τι περιμένουμε την Κυριακή 

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ο Στίβεν Τσούμπερ πρέπει να θεωρείται παίκτης της ΑΕΚ! Όλα βαίνουν καλώς, με την ΑΕΚ να συμφωνεί τόσο με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όσο και με τον Ελβετό διεθνή μεσοεπιθετικό, με τις τελικές υπογραφές στα συμβόλαια να πέφτουν (άνευ συγκλονιστικού απροόπτου, πρεπει πάντα να το λεμε) την Κυριακή (29/8).

Η υπόθεση εξελίχθηκε σε θρίλερ. Το «μπάσιμο» της Βενέτσια το πρωί της Παρασκευής έβαλαν τον Τσούμπερ σε δεύτερες σκέψεις, αν και τα είχε βρει σε όλα με την ΑΕΚ το βράδυ της Πέμπτης (26/8)! Μάλιστα, είχαν αποσταλεί και τα σχετικά συμβόλαια. Οι… δεύτερες σκέψεις του Τσούμπερ, οδήγησαν τους Κονέ και Παπαδημητρίου στο να πάρουν το αεροπλάνο και να ταξιδέψουν το απόγευμα της Παρασκευής (27/8) στην Φρανκφούρτη προκειμένου να μιλήσουν από κοντά με τον ποδοσφαιριστή και τη γερμανική ομάδα. Κι αυτό έγινε. Η ΑΕΚ έκανε πράξη τα «θέλω» του Τσούμπερ, ανεβάζοντας την προσφορά της τόσο στα χρήματα που θα του προσφέρει ετησίως όσο και για διάφορα μπόνους. Ετσι φτάσαμε στη σύνταξη νέων συμβολαίων από το πρωί του Σαββάτου.  

Η συμφωνία λοιπόν είναι η εξής: Η ΑΕΚ τα βρήκε με την Άιντραχτ για τον δανεισμό ενός χρόνου του Τσούμπερ, με την Ένωση να έχει οψιόν αγοράς ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ και δικαίωμα να την ενεργοποιήσει εφόσον επιθυμεί μέχρι το καλοκαίρι του 2022, ενώ θα πληρώσει και το τρέχον συμβόλαιο του Ελβετού (περίπου 900.000 ευρώ).

Ο Τσούμπερ με τη σειρά του συμφώνησε να υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας που θα τεθεί σε ισχύ αν η ΑΕΚ ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς. Ερχεται για έναν χρόνο δανεικός, λοιπόν, συν τρία χρόνια μετά αν τον αγοράσει η ΑΕΚ το καλοκαίρι του ‘22. Η συμφωνία του παίκτη με την Ένωση είναι να λαμβάνει πάνω από 1 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο του συμβολαίου του. Αν δηλαδή ο Τσούμπερ μείνει στην ΑΕΚ έως το 2025 θα λάβει απ’ αυτήν περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ συνολικά!   

Η μεταγραφή θα είχε ολοκληρωθεί και τυπικά από το Σάββατο, ωστόσο το γεγονός ότι η Άιντραχτ είχε εκτός έδρας παιχνίδι με την Αρμίνια Μπίλεφελντ και τα στελέχη της ήταν κοντά στο σύλλογο, δεν έφερε τις τελικές υπογραφές απ’ όλες τις πλευρές. Κάτι, που άνευ συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται να γίνει την Κυριακή (29/8).

Από την ΠΑΕ ΑΕΚ εννοείται πως δεν επιβεβαίωναν τίποτα, μιας και δεν έχουν πέσει οι τελικές υπογραφές. Υπογράμμιζαν μόνο ότι «οι επαφές είναι σε καλό δρόμο». Την Κυριακή λοιπόν τα σπουδαία, με την ευχή από την ΑΕΚ να μην υπάρξει κάποιο έκτακτο θέμα πριν πέσουν όλες οι τελικές υπογραφές στα συμβόλαια.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης