Football Talk

Τζιοβάνι Ρέινα: Πενηντάρισε στην Bundesliga από τα 18 του και έγραψε ιστορία!

Τζιοβάνι Ρέινα: Πενηντάρισε στην Bundesliga από τα 18 του και έγραψε ιστορία!

Ο... πιτσιρικάς Τζιοβάνι Ρέινα έφτασε τις 50 συμμετοχές στην Bundesliga, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Ιδιαίτερη σημασία είχε για τον Τζιοβάνι Ρέινα η 3η αγωνιστική της Bundesliga. Ο Αμερικανός μέσος της Ντόρτμουντ, όχι μόνο πέτυχε ένα από τα γκολ της ομάδας του στη νίκη επί της Χόφενχαϊμ (3-2), αλλά έφτασε και τις 50 συμμετοχές στο γερμανικό πρωτάθλημα, γράφοντας ιστορία!

Ο Ρέινα σε ηλικία 18 ετών, 9 μηνών και 14 ημερών έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στα χρονικά της Bundesliga που πιάνει αυτό τον αριθμό συμμετοχών, ξεπερνώντας τον Κάι Χάβερτς, που είχε πενηνταρίσει στη Γερμανία με τη φανέλα της Μπάγερ Λεβερκούζεν, σε ηλικία 18 ετών, 10 μηνών και 3 ημερών.


Η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει εκλεκτά ονόματα 18χρονων και 19χρονων, οι οποίοι έχουν διαπρέψει στη μεγάλη κατηγορία. Εκτός του Χάβερτς, οι προηγούμενοι 50άρηδες, ήταν οι Τίμο Βέρνερ, Γιούλιαν Ντράξλερ και Κρίστιαν Πούλιστιτς. 

Ο Ρέινα είχε κάνει το ντεμπούτο του στην Bundesliga στις 18 Ιανουαρίου του 2020, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 72ο λεπτό του αγώνα κόντα στην Άουγκσμπουργκ, με την Ντόρτμουντ να επικρατεί σε εκείνο το ματς με 5-3. Τότε, είχε γίνει ο νεότερος Αμερικανός (17 ετών και 66 ημερών) που έχει αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος, καταρρίπτωντας το ρεκόρ που κατείχε μέχρι πρότινος ο επίσης «κιτρινόμαυρος» Κρίστιαν Πούλισιτς.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης