Football Talk

Επικράτησε στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς η Ρέιντζερς!

Επικράτησε στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς η Ρέιντζερς!

Η Ρέιντζερς επικράτησε στο σκωτσέζικο «ντέρμπι» απέναντι στην Σέλτικ με σκορ 1-0.

Ρέιντζερς και Σέλτικ, αναμετρήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (29/8) στο γήπεδο του Άιμπροξ για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος και επικράτησαν με σκορ 1-0.

Στο 25’ ο Φουρουχάσι μετά από μια εξαιρετική κούρσα, μοίρασε στον αμαρκάριστο Έντουαρντ, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις συνθήκες και το σουτ του κατέληξε απογοητευτικά άουτ.

Στο 32’ ο Ράιαν Κέντ, επιχείρησε ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο κατέληξε στο εξωτερικό σημείο του δεξί δοκαριού της αντίπαλης εστίας.

Ενώ η Σέλτικ είχε την κατοχή της μπάλας, η Ρέιντζερς ήταν πιο απειλητικοί, καθώς απείλησαν με 14 σουτ και τα 4 στον στόχο. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Φίλιπ Ελάντερ ο οποίος στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης, εκμεταλλευόμενος το ύψος του, μετά από ένα κερδισμένο κόρνερ, διαμόρφωσε το τελικό σκορ, χωρίς να αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ.

Η Σέλτικ έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 85’, αλλά ο τερματοφύλακας της Ρέιντζερς, Ρόμπι ΜακΚρόρι, έσωσε την εστία του με το πόδι και κράτησε το πολύ σημαντικό τρίποντο για την ομάδα του.

Το… τρένο του Στίβεν Τζέραρντ, δεν φαίνεται πως επηρεάστηκε από το άσχημο ξεκίνημα της σεζόν. Στην δεύτερη αγωνιστική, ηττήθηκε από την Νταντί Γιουνάιτεντ, η οποία σταμάτησε το αήττητο σερί 40 αγώνων για την Ρέιντζερς στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, οι Σκωτσέζοι γνώρισαν τρεις συνεχόμενες ήττες, σε Σκωτία και Ευρώπη (από την Μάλμε) μένοντας εκτός Champions League.

Στα σκωτσέζικα ντέρμπι στο Άιμπροξ, τα τελευταία πέντε χρόνια (15 αναμετρήσεις) δεν έχει υπάρξει ποτέ ισοπαλία ανάμεσα στους δύο αντιπάλους.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης