Football Talk

Φάκελος Γιουβέντους: Η αγωνιστική κρίση, η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο και οι προσωπικότητες που λείπουν

Φάκελος Γιουβέντους: Η αγωνιστική κρίση, η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο και οι προσωπικότητες που λείπουν

Η Γιουβέντους περνάει κακό φεγγάρι καθώς έχει συγκεντρώσει ένα βαθμό στις πρώτες δύο αγωνιστικές της Serie A, ενώ έχει και το ζήτημα της προσαρμογής στην μετά-Κριστιάνο Ρονάλντο εποχής.

Σχετικά Άρθρα

Το χειρότερο ξεκίνημα από τη σεζόν 2015/16 διανύει η Γιουβέντους καθώς έχει μαζέψει μόλις έναν βαθμό στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Την αγωνιστική περίοδο 2015/16 η «Γηραιά Κυρία» γνώρισε δύο ήττες από την Ουντινέζε και τη Ρόμα, αλλά στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση του σκουντέτο. Βέβαια οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές με το σήμερα, καθώς το 2015/16 η Γιούβε ξεκίνησε ως πρωταθλήτρια ενώ φέτος προέρχεται από την τέταρτη θέση της σεζόν 2020/21.

Η περσινή κατάταξη της Γιουβέντους στην 4η θέση της Serie A, είναι η χειρότερη της τελευταίας δεκαετίας! Συγκεκριμένα, η Γιουβέντους είχε τερματίσει στην 7η θέση την αγωνιστική περίοδο 2010/11 και έκτοτε δεν έχει πέσει κάτω από την 3η  θέση. Μέσα σε όλα, η Γιουβέντους έχει να αντιμετωπίσει την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, δηλαδή του κομβικότερου ποδοσφαιριστή της ομάδας την τελευταία τριετία.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε 81 γκολ και 17 ασίστ σε 98 εμφανίσεις στην Serie A. Πολλοί ισχυρίζονται πως είναι αδύνατο να αντικαταστήσεις τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Σίγουρα οι ομάδες δεν ζουν και πεθαίνουν με έναν ποδοσφαιριστή, αλλά η μετάβαση της Γιουβέντους στη μετά-Κριστιάνο Ρονάλντο εποχή δεν γίνεται υπό ιδανικές συνθήκες. Κι αυτό επειδή η Γιουβέντους δεν έχει τις προσωπικότητες του παρελθόντος στο ρόστερ της. Δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως οι Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, Πάβελ Νέντβεντ, Έντγκαρ Ντάβιντς, Τζανλουίτζι Μπουφόν, Τζανλούκα Τζαμπρότα. Ούτε καν από την πιο πρόσφατη ιστορία όπως οι Αντρέα Πίρλο, Αρτούρο Βιδάλ, Μίραλεμ Πιάνιτς, Πολ Πογκμπά και Κάρλος Τέβες. Αυτό το έλλειμα προσωπικότητας μπορούσε να καμουφλαριστεί με την παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά τώρα πρέπει να γίνει μετάβαση στην καθημερινότητα χωρίς τον CR7.

Τα τελευταία τρία καλοκαίρια η Γιουβέντους έχει κινηθεί για ποδοσφαιριστές με ισχυρό potential. Ντε Λιχτ, Κιέζα, ΜακΚένι, Κουλουσέφσκι, Λοκατέλι αλλά και ο Μόιζε Κεν που ετοιμάζεται να γίνει «μπιανκονέρι» είναι σημαντικά πρότζεκτ για τη «Γηραιά Κυρία» και αυτό θα φανεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να εξελιχθούν σε ηγέτες της ομάδας και να αφήσουν εποχή, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι.

Στον αγώνα απέναντι στην Έμπολι ο Φεντερίκο Κιέζα είχε 3 σουτ στην εστία, με τη Γιουβέντους να έχει συνολικά μόλις 4. Ήταν ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες προσπάθειες στον στόχο (3), τις περισσότερες ντρίμπλες (3) και τις περισσότερες πάσες κλειδιά (2) στον αγώνα. Βέβαια αυτή η εμφάνιση του Κιέζα δεν ήταν αρκετή για τη Γιουβέντους η οποία γνώρισε την ήττα από την Έμπολι. Κάποιες στιγμές του αγώνα ήταν πραγματικά πρωτόγνωρες, με τον Κιέζα να υποδέχεται την μπάλα μπροστά από τη μεσαία γραμμή και να προσπαθεί να ελιχθεί κατά μέτωπο χωρίς στήριξη, ντριμπλάροντας τους αντιπάλους του.

Ο χρόνος είναι το στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει τη Γιουβέντους, αλλά μια πιθανή απώλεια τίτλου για τη «Γηραιά Κυρία» θα ήταν ασυνήθιστη. Συγκεκριμένα, η Γιουβέντους έχει πάνω από 10 χρόνια να μείνει για 2 συνεχόμενες σεζόν χωρίς πρωτάθλημα (2009/10 και 2010/11), οπότε καταλαβαίνει κανείς πως ενδεχόμενη απώλεια τίτλου και φέτος θα φέρει σημαντικά ζητήματα στην επιφάνεια. Οψόμεθα…

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης