Football Talk

Ισλανδία: Σεξ-σκάνδαλο στην Εθνική ομάδα με εμπλεκόμενο τον Σίγκτορσον - Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Ισλανδία: Σεξ-σκάνδαλο στην Εθνική ομάδα με εμπλεκόμενο τον Σίγκτορσον - Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Ο πρόεδρος της ΠΟ της Ισλανδίας, Γκούντνι Μπέργκσον παραιτήθηκε από το πόστο του έπειτα από την καταγγελία δύο γυναικών πως έπεσαν θύμα σεξουαλικής επίθεσης το 2017 από παίκτη της Εθνικής.

Την παραίτησή του υπέβαλλε τη Δευτέρα (30/08) ο πρόεδρος της ισλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γκούντνι Μπέργκσον. Αιτία αποτέλεσε η καταγγελία δύο γυναικών που κατηγορούν ποδοσφαιριστή της Εθνικής ομάδας, πιθανότατα ο Κόλμπαϊν Σίγκτορσον, για σεξουαλική επίθεση το 2017. Μία εκ των γυναικών μάλιστα κατηγόρησε την Ομοσπονδία πως προσπάθησε να τη δωροδοκήσει, ώστε να αποσιωπήσει το γεγονός. Ο Μπέργκσον ήταν στο πόστο του από το 2017.

Η Τόρχιλντουρ Γκίντα Άρναρσντοτιρ, 25 ετών, αποκάλυψε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό RUV, πως το Σεπτέμβριο του 2017 ένα μέλος της Εθνικής Ισλανίας την άρπαξε από επίμαχο σημείο και σβέρκο, πριν της επιτεθεί με έναν ακόμα άνδρα, σε νυχτερινό κλαμπ στο Ρέικιαβικ.
Υποστηρίζει πως στη συνέχεια την προσέγγισε ο νομικός εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας και της πρότεινε την εξαγορά της... σιωπής της, με αντάλλαγμα ένα χρηματικό ποσό. Εκείνη αρνήθηκε, η δε Ομοσπονδία αρνήθηκε με τη σειρά της το συγκεκριμένο συμβάν.

Η Άρναρσντοτιρ αποκαλύπτει πως ο ποδοσφαιριστής παραδέχτηκε το συμβάν, ζήτησε συγγνώμη και της πλήρωσε μία αποζημίωση. Τα περισσότερα ΜΜΕ της Ισλανδίας συγκλίνουν στον Κόλμπαϊν Σίγκτορσον, τον νυν στράικερ της Γκέτεμποργκ, που τότε αγωνιζόταν στη γαλλική Ναντ.
Το όνομα του δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία πλευρά, αλλά κινεί υποψίες το γεγονός ότι ο 31ος ετών επιθετικός δεν κλήθηκε για τα παιχνίδια με Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία και Γερμανία «έπειτα από απόφαση της Ομοσπονδίας», όπως ανακοινώθηκε.

Η οποία Ομοσπονδία απέστειλε δημόσια απολογία προς τις δύο γυναίκες: «σας πιστεύουμε και απολογούμαστε ειλικρινά. Γνωρίζουμε πως σας απογοητεύσαμε και προθυμοποιούμαστε να τα καταφέρουμε καλύτερα στη συνέχεια».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης