Football Talk

Ελβετία – Ελλάδα: «Ξεμούδιασμα» ενόψει προκριματικών για την Εθνική

Ελβετία – Ελλάδα: «Ξεμούδιασμα» ενόψει προκριματικών για την Εθνική

Την πρόβα τζενεράλε πριν από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα δώσει η Εθνική Ελλάδος το βράδυ της Τετάρτης (01/09, 21:45), αντιμετωπίζοντας σε μια επίσημη φιλική αναμέτρηση την Ελβετία.

Σχετικά Άρθρα

Σε φιλική μάχη ρίχνεται η Εθνική ομάδα, προκειμένου να «προθερμαθεί» ενόψει των αγώνων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η «γαλανόλευκη» φιλοξενείται από την Ελβετία την Τετάρτη (01/09, 21:45) στο Σαίντ Τζέικομπ Παρκ, θέλοντας να μπει σε ρυθμούς Μουντιάλ!

Μετά την αποτυχία της να προκριθεί στο EURO η Εθνική έχει βάλει στόχο το εισιτήριο που της δίνει μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ιδανική ήταν η εκκίνησή της στον 2ο όμιλο, ο πόντος από το εκτός έδρας 1-1 με την Ισπανία ήταν εκτός πλάνων, ωστόσο φρόντισε να τον επιστρέψει και με το παραπάνω με την ισοπαλία με το ίδιο σκορ που παραχώρησε εντός στη Γεωργία

Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο δυνατά φιλικά στα οποία κατάφερε να αντισταθεί σε ομάδες – μεγαθήρια (1-1 με Βέλγιο, 2-1 τη Νορβηγία), επεκτείνοντας έτσι το αήττητο σερί της στους 10 αγώνες (από 5 νίκες και ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα, σε επίσημα και μη). Βέβαια ο Τζον Φαν’τ Σχιπ κλήθηκε να αντιμετωπίσει την αγωνιστική απραξία των περισσότερων ποδοσφαιριστών, καθώς η έναρξη του πρωταθλήματος της Super League δεν έχει ακόμα οριστεί.

Σχετικά με την αποστολή, ο Παπανικολάου βρίσκεται για πρώτη φορά στη λίστα των ονομάτων, ενώ κλήθηκε εκ των υστέρων και ο Χατζηγιοβάννης. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Γαλανόπουλος, Μασούρας, Μπακάκης, Φορτούνης και Πέλκας ενώ δεν μπήκε στη λίστα ο ανενεργός φέτος φορ Γιακουμάκηςο οποίος ανακοινώθηκε από τη Σέλτικ. Παράλληλα οι Μαυροπάνος και Τζόλης αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού, με τον πρώτο να είναι έτοιμος και τον δεύτερο να ελέγχεται μέρα με τη μέρα.
5316061.jpg

Από πλευράς Ελβετίας η ομάδα του Μουράτ Γιακίν προέρχεται από την καλύτερη πορεία της σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης, στο πρόσφατο EURO έφτασε μέχρι τους «8», όπου αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από την Ισπανία. Πριν συμβεί αυτό, η ίδια έδωσε μεγάλη μάχη για να περάσει από τον όμιλο με τις Ουαλία (1-1), Ιταλία (0-3) και Τουρκία (3-1), τα κατάφερε ως μία από τις καλύτερες τρίτες, ενώ έκανε την έκπληξη στους «16» κόντρα στη Γαλλία – αποκλείοντάς την στα πέναλτι.

Αγωνιστικά, αποχώρησαν από την αποστολή οι Μπενίτο, Σακίρι, Εμπολό, Γκαβράνοβιτς, δεν ενσωματώθηκε ο Εμπαμπού, με όλους τους να έχουν προβλήματα τραυματισμού. Μοναδικός έμπειρος φορ που απέμεινε είναι ο Σεφέροβιτς, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από τραυματισμό, ενώ ο κόουτς προανήγγειλε πως ο Κόμπελ αναμένεται να το ντεμπούτο του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης