Football Talk

Σαούλ Νίγκεθ: Συμπλήρωσε μία απίστευτη τετράδα στο κέντρο της Τσέλσι και της θυμίζει το... 2016!

Σαούλ Νίγκεθ: Συμπλήρωσε μία απίστευτη τετράδα στο κέντρο της Τσέλσι και της θυμίζει το... 2016!
Μία εξαιρετική κίνηση ενίσχυσης έφερε εις πέρας η Τσέλσι στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών, με τους «μπλε» να έρχονται σε συμφωνία με τον Σαούλ Νίγκεθ και να ανακοινώνουν τον δανεισμό του για έναν χρόνο, αναβιώνοντας την σεζόν… 2016-17, οπότε και κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως ολοκλήρωσε τις κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού η Τσέλσι, η οποία συμφώνησε με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τον μονοετή δανεισμό του Σαούλ Νίγκεθ, τοποθετώντας εντός της συμφωνίας και ένα «παραθυράκι» για υλοποίηση κανονικής μεταγραφής, σε περίπτωση που αμφότερες πλευρές μείνουν ικανοποιημένες, μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν!

Ο Σαούλ ήθελε να μεταβεί στην Αγγλία και να δουλέψει με τον Τόμας Τούχελ. Αντίστοιχα, και ο Γερμανός επιθυμούσε να διαθέτει στην νευραλγική θέση της μεσαίας γραμμής, έναν ποδοσφαιριστή που «πατά» με σωστό τρόπο περιοχή, σκοράρει και διακρίνεται για τις ικανότητές του με την μπάλα.

Ένα πολυεργαλείο στον χώρο του κέντρου, που θα βοηθήσει και τους Ζορζίνιο, Καντέ και Κόβασιτς, έχοντας όμως μία ειδοποιό διαφορά σε σχέση με τους προαναφερθέντες: ότι είναι αριστεροπόδαρος.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως μεσολάβησαν πέντε χρόνια από τότε που η Τσέλσι διέθετε έναν ποδοσφαιριστή που αρέσκεται να χρησιμοποιεί το αριστερό του πόδι, αλλά έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται στο κέντρο. Ο τελευταίος άλλωστε ήταν ο Νεμάνια Μάτιτς, το 2016!
58fcaebd3a29ba4094000001.webp

Ο Σέρβος αποτέλεσε βασικό μέλος στην ομάδα που κατέκτησε εκείνη την σεζόν την Premier League, έχοντας δίπλα του φυσικά τον Ενγκολό Καντέ, που την προηγούμενη χρονιά είχε αναδειχθεί πρωταθλητής και με την Λέστερ!

Πρόκειται λοιπόν για μία σύμπτωση ή για μία επανάληψη της ιστορίας; Η Τσέλσι άλλωστε έχει εκκινήσει ιδανικά την σεζόν της και βρίσκεται στην δεύτερη θέση μαζί με την Λίβερπουλ, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Γουέστ Χαμ και την Έβερτον. Στόχος της βεβαίως είναι να επιστρέψει στην κορυφή της Αγγλίας, μετά και από την κατάκτηση του Champions League, υλοποιώντας επί της ουσίας και την μεγαλύτερη βλέψη του ισχυρού άνδρα της ομάδας.

Θα μπορέσει ο Σαούλ Νίγκεθ να πρωταγωνιστήσει στην μεσαία γραμμή των «μπλε»;  Να πετύχει περισσότερα γκολ από το Νεμάνια Μάτιτς (7), και να συμπαρασύρει τους Καντέ και Ζορζίνιο σε ακόμη καλύτερες εμφανίσεις; Η αρχή έγινε. Ο παραλληλισμός επετεύχθη. Μένει να δούμε αν και η κατάκτηση του πρωταθλήματος θα επαναληφθεί με έναν… αριστεροπόδαρο στο κέντρο!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης