Football Talk

Οι 5+1 ποδοσφαιριστές που επέστρεψαν στο… «σπίτι» που τους γιγάντωσε!

Οι 5+1 ποδοσφαιριστές που επέστρεψαν στο… «σπίτι» που τους γιγάντωσε!

Μεγάλωσαν ποδοσφαιρικά, εξελίχθηκαν και αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα, χωρίς να ξεχνούν το ποδοσφαιρικό τους «σπίτι». Το BN Sports αρπάζει την ευκαιρία των επιστροφών του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Αντουάν Γκριεζμάν και σας θυμίζει τους ποδοσφαιριστές που γύρισαν πίσω στην ομάδα που τους ανέδειξε.

Σχετικά Άρθρα

Στην εκπνοή της καλοκαιρινής περιόδου, ο Αντουάν Γκριεζμάν έκανε την διαφορά και έκλεισε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, επιστρέφοντας μετά από τρία χρόνια στους «ροχιμπλάνκος». Μία επιστροφή, που έρχεται στην ίδια στιγμή, που ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά την πορεία του σε Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους, φοράει ξανά έπειτα από 12 χρόνια, την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δύο επιστροφές που ξύπνησαν μνήμες ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είχαν αφήσει την ομάδα που τους «μεγάλωσε» για να κάνουν το επόμενο βήμα, και στο τέλος, κατέληξαν και πάλι στο «σπίτι» τους. Από τον Μίμη Δομάζο, στον Ίαν Ρας και τον Φάμπιο Καναβάρο και από εκεί, στους σημερινούς Ζλάταν και Ντιέγκο Κόστα.

Ιαν Ρας (Λίβερπουλ)

Rush.png

Ένας από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της λίστας, είναι ο Ίαν Ρας. Ο παλαίμαχος επιθετικός πήρε μεταγραφή στην Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 1980 έναντι 400 χιλιάδων ευρώ και κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους φορ της Ευρώπης. Η αξία του εκτοξεύθηκε και το καλοκαίρι του 1986, η Γιουβέντους βγάζει από τα ταμεία της το ποσό των πέντε εκατ. ευρώ (τεράστιο ποσό για την εποχή).

Στη συμφωνία, υπήρχε και η παραμονή του Ουαλού άσου για ένα χρόνο. Έτσι, η επίσημη «μετακόμιση» έγινε το 1987. Έμεινε στο Τορίνο για μόλις μία σεζόν, αφού η αλλαγή περιβάλλοντος δεν του έκανε καλό και με το ποσό των τριών εκατ. ευρώ, επέστρεψε ξανά στην Λίβερπουλ, όπου και παρέμεινε για άλλα οκτώ χρόνια. Πανηγύρισε πέντε πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών (σημερινό Champions League), τρία FA Cup και πέντε League Cup Αγγλίας.

Ian-Rush-Juventus.jpg

Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους)

202237_9127659_updates.jpg

Αναμφίβολα, ο κορυφαίος Ιταλός τερματοφύλακας του 21ου αιώνα. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έκανε την Γιουβέντους να δαπανήσει το ποσό των 52,8 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Πάρμα το 2001. Για 17 χρόνια υπηρέτησε την εστία των «μπιανκονέρο», μέχρι να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει για την Παρί Σεν Ζερμέν, το καλοκαίρι του 2018. Έμεινε για μόλις μία σεζόν, πριν πάρει την απόφαση να επιστρέψει στο Τορίνο και την ομάδα της καρδιάς του.

Σήκωσε στον ουρανό δέκα πρωταθλήματα και έξι κύπελλα Ιταλίας, δίχως να καταφέρει να εκπληρώσει το όνειρό του, που ήταν το Champions League. Άπαντες περίμεναν πως θα έκλεινε και την καριέρα του εκεί, όμως σε ηλικία 43 ετών, έδειξε πως ακόμα έχει την όρεξη να παίξει σε ανταγωνιστικό επίπεδο και γύρισε στην πρώτη του ομάδα, την Πάρμα.

2019-07-04T150126Z_1065935100_.webp

Φάμπιο Καναβάρο (Γιουβέντους)

55003_gallery.jpg

Κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» και από τους πρωταγωνιστές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Ο Φάμπιο Καναβάρο παρότι είχε ήδη αγωνιστεί με τις Νάπολι, Πάρμα και Ίντερ, αποφάσισε να φορέσει και την φανέλα της Γιουβέντους έναντι 10 εκατ. ευρώ.

Έπειτα από την κατάκτηση του Μουντιάλ, πήρε μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης, κάνοντας το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Έμεινε για τρία χρόνια μέχρι να φορέσει ξανά τα χρώματα των «μπιανκονέρο» με ελεύθερη μεταγραφή, δίχως το πέρασμά του να είναι τόσο επιτυχές όσο το πρώτο. Μέτρησε συνολικά 128 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό επτά γκολ.

JuventusvRealMadridUEFAChampionsLeagueN238H4qnNYlx.jpg

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Μίλαν)

AC-Milan-v-Torino-Coppa-Italia-Quarter-Final-1580249805.jpg

Πέρασε μία γεμάτη διετία με την φανέλα της Μίλαν και ήταν από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2011, το οποίο είναι και το τελευταίο του συλλόγου μέχρι σήμερα. Το 2012, η Παρί Σεν Ζερμέν έβγαλε από τα ταμεία της 21 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει για την κορυφή της επίθεσης.

Ακολούθησε το MLS και οι Λος Άντζελες Γκάλαξι πριν την απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη και τους «ροσονέρι» για να διεκδικήσει την Serie A κόντρα στην πρώην του ομάδα,  Ίντερ. Η ανανέωση του συμβολαίου του, αποδεικνύει πως δεν ήρθε απλά για να τελειώσει την καριέρα του αλλά να αποδείξει πως κρατάει ακόμα η «μπογιά» του.

Zlatan-Ibrahimovic-Paris-Saint-Germain-farewell.jpg

Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο Μαδρίτης)

682225-diego-costa-reuters.jpg

Μπορεί πλέον να βρίσκεται στην Ατλέτικο Μινέιρο και να ήταν για έξι μήνες ελεύθερος, όμως ο Ντιέγκο Κόστα έχει συνδέσει με επιτυχία, το όνομά του με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Συγκεκριμένα, τον Γενάρη του 2007, ο ισπανικός σύλλογος βγάζει 1,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπράγκα και εκεί ξεκινάει η μεταξύ τους, ιστορία. Παραχωρήθηκε δανεικός, έφυγε για ένα χρόνο στην Βαγιαδολίδ, επέστρεψε με ένα εκατ. ευρώ και παρέμεινε μέχρι το 2014, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα Ισπανίας και ένα Europa League.

Έκανε την Τσέλσι να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον αποκτήσει. Συγκεκριμένα, δαπάνησε 38 εκατ. ευρώ και τέσσερα χρόνια μετά, η Ατλέτικο τον έφερε πίσω στην Μαδρίτη, έναντι 60 εκατ. ευρώ (!). Μέτρησε συνολικά 83 γκολ σε 216 συμμετοχές με τα χρώματα των «ροχιμπλάνκος» σε όλες τις διοργανώσεις και μπήκε στην ιστορία της, ως ένας από τους πιο επιτυχημένους φορ, παρά τον άσχημο τρόπο που έφυγε.

1495959587_531094_noticia_normal.jpg

Μίμης Δομάζος (Παναθηναϊκός)

cebcceafcebcceb7cf82-ceb4cebfcebcceacceb6cebfcf82.jpg

Ο Μίμης Δομάζος πέρασε μισή ζωή στον Παναθηναϊκό, καθώς αγωνίστηκε για 19 χρόνια με το «τριφύλλι» στο στήθος. Πανηγύρισε εννιά πρωταθλήματα, ήταν μέλος της «χρυσής» εποχής του Γουέμπλεϊ αλλά το 1978, εκδιώχθηκε από τους Πράσινους, με αποτέλεσμα να πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ.

Ο λόγος ήταν περισσότερο για να πάρει εκδίκηση από την ομάδα στην οποία έγραψε ιστορία, παραμένοντας στην Ένωση για δύο χρόνια. Κατάφερε να πανηγυρίσει και εκεί ένα πρωτάθλημα, μέχρι να επιστρέψει ξανά στον Παναθηναϊκό, το 1980. Βέβαια, η επιστροφή του στο «τριφύλλι» ήταν να κλείσει την καριέρα του στον σύλλογο της καρδιάς του, σε ηλικία 38 ετών.

48831.jpg

Η επιστροφή των παραπάνω ποδοσφαιριστών, δεν ήταν πάντα με το καλύτερο αποτέλεσμα. Άλλοι απέδωσαν το ίδιο, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Τώρα, Κριστιάνο Ρονάλντο και Αντουάν Γκριεζμάν καλούνται να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα του.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης