Football Talk

Ιταλία: Οι πρώτοι αγώνες μετά την κατάκτηση ενός Κυπέλλου δεν της ταιριάζουν!

Ιταλία: Οι πρώτοι αγώνες μετά την κατάκτηση ενός Κυπέλλου δεν της ταιριάζουν!

Η Ιταλία δεν κατάφερε να προσδώσει τον… αέρα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης στην αναμέτρηση με τη Βουλγαρία και συνέχισε μία παράδοση που την θέλει χωρίς νίκη στο πρώτο παιχνίδι μετά την κατάκτηση ενός Κυπέλλου!

Σε μία- μάλλον- αποτυχημένη πρώτη «μάχη» ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Ιταλία δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της απέναντι στην Βουλγαρία και μία βραδιά που φάνταζε εύκολη, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (1-1). Διεύρυναν, έτσι, μία παράδοση που θέλει τη «σκουάντρα ατζούρα» να μην παίρνει νίκη στο πρώτο παιχνίδι μετά την κατάκτηση ενός τίτλου.

Μπορεί ο Φεντερίκο Κιέζα να πέτυχε ένα γρήγορο γκολ στο 16’ και να έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του Μαντσίνι, ωστόσο στη συνέχεια του παιχνιδιού δεν κατόρθωσε να βγάλει τη λάμψη που παρουσίαζε στα… σαλόνια του EURO λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

Η Βουλγαρία λίγο πριν το ημίχρονο έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1) μετά από μία εξαιρετική κούρσα του Ντεσπόντοφ, του οποίου την τελική πάσα μετουσίωσε σε γκολ ο Ίλιεφ (39’) και από εκεί και πέρα «ανάγκασε» την αντίπαλό της σε μία μετριότητα.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και τον Νοέμβρη του 1982 στο πλαίσιο των Προκριματικών του EURO 1984. Η Ιταλία των Ρόσι και Ταρντέλι είχε επικρατήσει στον τελικό του Μουντιάλ επί της Γερμανίας του Χάνσι Μίλερ με 3-1, τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Έχοντας, όμως, απέναντί της την Τσεχοσλοβακία, δεν κατάφερε να φύγει με το «τρίποντο» και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο με 2-2.

Η Ιταλία βρέθηκε και πάλι στην κορυφή του κόσμου το 2006, μετά από έναν τελικό που είχε αρκετές ομοιότητες με όσα έζησε φέτος με αντίπαλο την Αγγλία. Η διαδικασία των πέναλτι στην αναμέτρηση με τη Γαλλία, ανέδειξε τους «ατζούρι» νικητές με 6-4 δίνοντάς τους τον τίτλο.

Έναν τίτλο που κλήθηκαν να υπερασπιστούν πρώτη φορά με αντίπαλο τη Λιθουανία στην προκριματική φάση του EURO, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος (1-1) και η Ιταλία βρέθηκε ξανά να αναζητά τη… φινέτσα που της χάριζε τα τρόπαια!

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης