Football Talk

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, 6ος όμιλος: Εντυπωσιακό ματς και επτά γκολ στο Ισραήλ που «διέλυσε» την Αυστρία – δύσκολες νίκες για Δανία και Σκωτία!

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, 6ος όμιλος: Εντυπωσιακό ματς και επτά γκολ στο Ισραήλ που «διέλυσε» την Αυστρία – δύσκολες νίκες για Δανία και Σκωτία!

Την καλύτερή του εμφάνιση τα τελευταία δύο χρόνια, πραγματοποίησε το Ισραήλ απέναντι στην Αυστρία, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 5-2, σε ένα εκπληκτικό ματς, με διαρκή εναλλαγή συναισθημάτων. Την ίδια ώρα, σημαντικές νίκες πέτυχαν Δανία και Σκωτία, με το ελάχιστο δυνατό σκορ, απέναντι σε Νησιά Φερόε και Μολδαβία αντίστοιχα (1-0).

Ένα εντυπωσιακό Ισραήλ έκανε την εμφάνισή του στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του 6ου ομίλου απέναντι στην Αυστρία, στο Σάμι Όφερε Στειντιουμ, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν για πρώτη φορά μετά από μία διετία (τότε με την Λετονία) τρία γκολ στο ημίχρονο, αλλά να καταλήγουν να αγχώνονται, με την Αυστρία να βρίσκει δίχτυα δις, πριν από την συμπλήρωση μίας ώρας.

Σκόρερ για το Ισραήλ αποτέλεσαν οι Σόλομον με εκπληκτικό πλασέ, Νταμπούρ, Ζάχαβι (δύο γκολ) που έφτασε τα 30 τέρματα με την χώρα του και Βάισμαν, ενώ νέο ενδιαφέρον στο ματς είχαν προσδώσει προς στιγμήν για τους φιλοξενούμενους οι Μπάουμπγκάρτνερ και Αρναούτοβιτς.

Το εντυπωσιακό είναι ότι και στην προηγούμενη αντίστοιχη περίπτωση για το Ισραήλ, με τρία γκολ στο ημίχρονο, Νταμπούρ και Ζάχαβι είχαν βρει και πάλι δίχτυα, με την χώρα τους επίσης να δέχεται την μείωση του σκορ πριν από το ημίχρονο (3-1 το 2019 στο ημίχρονο απέναντι στην Λετονία).

Την ίδια ώρα, η Δανία μπορεί να κυριάρχησε απέναντι στα Νησιά Φερόε, φτάνοντας μέχρι και το 75% ποσοστό κατοχής της μπάλας, αλλά χρειάστηκε την αποβολή του Γιένσεν στο 84', προκειμένου να βρει το γκολ της νίκης, ένα λεπτό αργότερα, χάρη στον Βιντ! Διατήρησε το μηδέν παθητικό της, μετρά πλέον 450 αγωνιστικά λεπτά απαραβίαστης εστίας, και έχει σκοράρει 17 γκολ!

Τέλος, η Σκωτία, σε ένα ματς που είχε πάρει χαρακτήρα «ζωής και θανάτου», έπειτα από ανάλογη δήλωση του Στιβ Κλαρκ (προπονητής της), κατόρθωσε να τα βγάλει εις πέρας απέναντι στην Μολδαβία (1-0), αφού αρκέστηκε στο γκολ του Νταίκς στο 15ο λεπτό, το οποίο εν τέλει κατέληξε να κρίνει και την αναμέτρηση!

5η Αγωνιστική – Αποτελέσματα:

Νησιά Φερόε – Δανία 0-1 (85’ Βιντ)

Ισραήλ – Αυστρία 5-2 (5’ Σόλομον, 20’ Νταμπούρ, 33’ Ζάχαβι, 59' Βάισμαν, 95' Ζάχαβι – 42’ Μπάουμγκαρτνερ, 55’ Αρναούτοβιτς)

Σκωτία – Μολδαβία 1-0 (14’ Ντάικς)


Βαθμολογία

1. Δανία 5 15 (17-0)

2. Ισραήλ 5 10 (15-6)

3. Σκωτία 5 8 (8-5)

4. Αυστρία 5 7 (9-13)

5. Νησιά Φερόε 5 1 (2-13)

6. Μολδαβία 5 1(2-16)


Επόμενη αγωνιστική (6η – 7 Σεπτεμβρίου):

Νησιά Φερόε – Μολδαβία (21:45)

Δανία – Ισραήλ (21:45)

Αυστρία – Σκωτία (21:45)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης