Football Talk

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, 4ος όμιλος: «Κόλλησε» στην Ουκρανία η Γαλλία χωρίς τον Εμπαπέ – στην δεύτερη θέση η Φινλανδία!

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, 4ος όμιλος: «Κόλλησε» στην Ουκρανία η Γαλλία χωρίς τον Εμπαπέ – στην δεύτερη θέση η Φινλανδία!

Σοβαρή αποδείχθηκε η απουσία του Κίλιαν Εμπαπέ για την Γαλλία, με το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν να αρκείται στην ισοπαλία (1-1) στο Ολυμπίνσκι, απέναντι στην εξαιρετική Ουκρανία, στο πρώτο της ματς μετά το «κακό» EURO που πραγματοποίησε. Νωρίτερα, η Φινλανδία επικράτησε με 1-0 απέναντι στο Καζακστάν, και είναι μόνη στην δεύτερη θέση.

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο εκκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις της, μετά το «κακό» EURO που πραγματοποίησε η Γαλλία, με τους «τρικολόρ» να μην θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που αποτελούσε… φόβητρο σε τέτοιου είδους ματς, και να μένουν στην ισοπαλία στο Ολυμπίνσκι, απέναντι στην ψυχωμένη Ουκρανία, με 1-1.

Οι γηπεδούχοι ήταν μάλιστα αυτοί που πήραν το προβάδισμα στο 44ο λεπτό, χάρη σε εξαιρετικό, εκτός περιοχής, πλασέ του Σαπαρένκο, ενώ ένα λεπτό μετά ο Άντονι Μαρσιάλ αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.

Παρά ταύτα, ό,τι δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει ο Γάλλος δευτερόλεπτα πριν από την λήξη του ημιχρόνου, έγινε πράξη από τον ίδιο στο 51ο λεπτό, σκοράροντας με την φανέλα της χώρας του, για πρώτη φορά, μετά από πέντε χρόνια!

 Οι «τρικολόρ» ισοφάρισαν, αλλά δεν κατάφεραν στον εναπομείναντα χρόνο να πάρουν τη νίκη, με αποτέλεσμα να «διπλασιάσουν» αρνητικά αποτελέσματα (δύο ματς δίχως νίκη), για πρώτη φορά, σε επίσημες αναμετρήσεις, μετά από μία οκταετία!

Στο άλλο παιχνίδι του 4ου ομίλου, η Φινλανδία έπραξε το «χρέος» της απέναντι στο Καζακστάν, διατήρησε την παράδοση που την θέλει να μην ηττάται σε καμία από τις τέσσερις αναμετρήσεις της απέναντι στους Καζάκους, και πήρε τη νίκη με το ελάχιστο δυνατό σκορ (1-0), με σκόρερ τον Γιόελ Πογιανπάλο, με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνας.

Πλέον η Φινλανδία, ούσα ευνοημένη από την ισοπαλία της Γαλλίας, φιγουράρει στην δεύτερη θέση, ούσα αήττητη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την τελευταία της ήττα σε αυτή την φάση της συγκεκριμένης διοργάνωσης, να χρονολογείται τον Ιούνιο του 2017!

5η Αγωνιστική – Αποτελέσματα

Φινλανδία – Καζακστάν 1-0 (60’  Πογιανπάλο)

Ουκρανία – Γαλλία 1-1 (44’ Σαπαρένκο – 51' Μαρσιάλ)

Βαθμολογία

1.   Γαλλία 5 9 (6-3)

2.  Φινλανδία 3 5 (4-3)

3.  Ουκρανία 5 5 (6-6)

4.   Βοσνία Ερζεγοβίνη 3 2 (3-4)

5.   Καζακστάν 4 2 (3-6)

Επόμενη αγωνιστική (6η  - 7 Σεπτεμβρίου):

Γαλλία – Φινλανδία (21:45)

Βοσνία Ερζεγοβίνη – Καζακστάν (21:45)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης