Football Talk

Σαλερνιτάνα: Ήρθε για να μείνει και ανακοινώνει τον Φρανκ Ριμπερί, στην 8η μεταγραφή της καριέρας του!

Σαλερνιτάνα: Ήρθε για να μείνει και ανακοινώνει τον Φρανκ Ριμπερί, στην 8η μεταγραφή της καριέρας του!

Μία απροσδόκητη επιστροφή χαρακτηρίζει φέτος το ιταλικό πρωτάθλημα, μιας και δεν είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν πως η… δύσκολη στην προφορά, Σαλερνιτάνα, είχε βρεθεί και παλαιότερα στην πρώτη κατηγορία. Πλέον, όλοι θα την συνηθίσουν, μιας και απέκτησε τον Φρανκ Ριμπερί!

 

Σχετικά Άρθρα

Η επιστροφή της Σαλερνιτάνα στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος είναι γεγονός. Μία ομάδα που επί 22 διαδοχικά χρόνια, δεν μπορούσε να ξεπεράσει τον υποβιβασμό που υπέστη το 1998-99, περιπλανήθηκε στις μικρές κατηγορίες, αλλά με πίστη και πλάνο, μπόρεσε να γυρίσει στα μεγάλα σαλόνια.

Όπως είναι σαφέστατα λογικό, αρκετοί φίλοι του ποδοσφαίρου δεν την γνώριζαν. Η απόσταση μεταξύ του υποβιβασμού και της επιστροφής είναι μεγάλη, και επί της ουσίας τα δύο γεγονότα χωρίζονται από… έναν αιώνα.

Λίγοι ξέρουν πως η Σαλερνιτάνα αποτέλεσε μία εκ των ομάδων που αγωνίστηκε ο Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος αποτελεί και ρεκόρ μεταγραφής για αυτήν (4,6 εκατομμύρια), ο Μάρκο Ντι Βάιο στο ξεκίνημα της καριέρας του, και πριν την Μπολόνια, και ο Καλάιο που εν τέλει κατέληξε στην Σιένα, και υπήρξε συμπαίκτης του «γνωστού» Μάσιμο Μακαρόνε, που αγωνίστηκε και στην Μίντλεσμπρο.

Πλέον όμως, η Σαλερνιτάνα δύσκολα θα λησμονηθεί. Ο Φρανκ Ριμπερί ολοκληρώνει άμεσα την μεταγραφή του στην ιταλική ομάδα, μένοντας στην γειτονική χώρα μετά την διετή θητεία του στην Φιορεντίνα, και επιλέγοντας τη «νεοφώτιστη» έναντι της Ελλάς Βερόνα!
Salernitana_maglia_Ribery.jpg

Ο Γάλλος αποτελεί  πλέον το μοναδικό «τρικολόρ» στο ρόστερ της Σαλερνιτάνα, και η ίδια αυξάνει απότομα το μέγεθός της, αποδεικνύοντας και πρακτικά πως ήρθε… για να μείνει!

Αυτό που απομένει απλώς είναι η ανακοίνωση. Μία επισημοποίηση που βιώνει ο Φρανκ Ριμπερί για 8η διαφορετική φορά στην καριέρα του (έχει περάσει από επτά συλλόγους), και που καθιστά την Σαλερνιτάνα «αλησμόνητη» στην μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης