Football Talk

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο Καβάνι του άφησε το «7» - o Μπρούνο Φερνάντες θα του αφήσει τα πέναλτι;

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο Καβάνι του άφησε το «7» - o Μπρούνο Φερνάντες θα του αφήσει τα πέναλτι;

Μία εύλογη απορία έχει δημιουργηθεί στις τάξεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αναφορικά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα πήρε το αγαπημένο του «7», αλλά παραμένει άγνωστο αν οι εκτελέσεις πέναλτι θα αποτελέσουν για ακόμη μία χρονιά δική του ευθύνη…

Ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ασχολείται με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Και όχι αδικαιολόγητα. Ο Πορτογάλος ήταν καθοδόν προς το Μάντσεστερ, αλλά την… γαλάζια πλευρά του, επηρεάστηκε από το τηλεφώνημα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και επέλεξε την Γιουνάιτεντ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 2+1 ετών και κατέστησε απλά με ένα «ναι» του, τη νέα του ομάδα ως υποψήφια διεκδικήτρια του τίτλου.

Ο κόσμος των «κόκκινων διαβόλων» είναι ενθουσιασμένος, και η φανέλα του Πορτογάλου σταρ με το «7» στην πλάτη έχει γίνει… ανάρπαστη. Οι αγορές της είναι εντυπωσιακές, και η κίνηση του Έντισον Καβάνι να του παραχωρήσει τον μέχρι πρότινος δικό του αριθμό, αποδείχθηκε απόλυτη επιτυχημένη.

Όλα βαίνουν καλώς, και το μόνο που μένει είναι να επισημοποιηθεί η επικείμενη επιστροφή, ύστερα από 10 χρόνια. Να πατήσει ξανά στο Όλντ Τράφορντ ο Ρονάλντο, και να συναντήσει αρχικά ως αντίπαλος τις Νιούκαστλ, Γουέστ Χαμ και Άστον Βίλα, απέναντι στις οποίες κατά σύμπτωση, έχει σκοράρει και τα πιο πολλά του γκολ στην Premier League!

Θα μπορέσει όμως ο Ρονάλντο να διαδραματίσει στην Γιουνάιτεντ την επίδραση που ο ίδιος επιθυμεί; Να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, να παίζει η υπόλοιπη ομάδα για αυτόν, και να εκτελεί ο ίδιος κάθε ευκαιρία, που δύναται να μετουσιωθεί σε γκολ; Η εύκολη απάντηση είναι «ναι», αλλά η ποδοσφαιρική λογική, που στηρίζεται σε αριθμούς, είναι διατεθειμένη να σταθεί απέναντι στην επιθυμία του.

Cristiano-Ronaldo-sends-message-to-Manchester-United-team-mates-via-Bruno_1.jpg

Ο λόγος για τις εκτελέσεις πέναλτι, που την τελευταία διετία έχουν βρει τον ιδανικό εκτελεστή τους, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται… ένα βήμα, από το να «γράψει» ιστορία. Ο λόγος βεβαίως για τον Μπρούνο Φερνάντες.

Ο συμπατριώτης του Κριστιάνο Ρονάλντο μετρά 21 εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι σε 19 μήνες, και έχει χάσει μόλις μία, «καταδιώκοντας» τον Ρουντ φαν Νίστελροϊ, ο οποίος βρήκε δίχτυα με τον εν λόγω τρόπο 27 φορές, όντας πρώτος στην σχετική λίστα, με τους Ρούνεϊ και Μπρούνο Φερνάντες να ακολουθούν.

Εκεί λοιπόν δημιουργείται θέμα. Ο Ρονάλντο είναι εξαιρετικός σε αυτό το κομμάτι, έχει ευστοχήσει στα 139 από τα 167 πέναλτι που έχει επιχειρήσει, έχοντας αστοχήσει μόλις σε τρεις περιπτώσεις με την φανέλα της Γιουνάιτεντ, μην διαθέτοντας βεβαίως την διετία 2006-08 και την απαιτούμενη εμπειρία.

2942917-60414308-2560-1440_1.jpg


Πλέον, 15 χρόνια μετά, τα πράγματα είναι διαφορετικά και ο προβληματισμός εντείνεται… Ρονάλντο ή Μπρούνο Φερνάντες στα πέναλτι; Ένας ενθουσιασμένος φίλος της Γιουνάιτεντ πιθανώς θα διάλεγε τον πρώτο, ενώ ένας πιο συνετός που έχει δει την ευστοχία του Μπρούνο Φερνάντες, να επέλεγε να τον διατηρήσει ως βασικό τους εκτελεστή.

Αλήθεια, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, τι γνώμη να έχει; Ο Καβάνι άλλωστε έκανε την δουλειά του, και το «7» βρίσκεται στον… κάτοχό του. Τα πέναλτι όμως ποιος θα τα αναλαμβάνει; Η ώρα του Νορβηγού να δείξει… ποιος αποφασίζει, έφτασε!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης