Football Talk

Σάουθγκεϊτ: «Μπορεί να χαθεί λίγη από τη γοητεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου»

Σάουθγκεϊτ: «Μπορεί να χαθεί λίγη από τη γοητεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου»
Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ σχολίασε το ενδεχόμενο το Παγκόσμιο Κύπελλο να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, δήλωσε «ανοικτός» στην πρόταση της FIFA για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, αν και πιστεύει ότι το τουρνουά θα μπορούσε να χάσει μέρος της ελκυστικότητάς του, εάν απομακρυνθεί από τον τρέχοντα τετραετή κύκλο.

Στο συνέδριο της FIFA ψηφίστηκε η έναρξη μελέτης, για τη διεξαγωγή των Παγκοσμίων Κυπέλλων ανδρών και γυναικών κάθε δύο χρόνια, μια πρόταση που βρίσκει αντίθετη την UEFA.

Ο Σάουθγκεϊτ συναντήθηκε με τον Αρσέν Βενγκέρ, επικεφαλής της παγκόσμιας ανάπτυξης της FIFA, για να συζητήσει τις σχετικές προτάσεις.

«Μπορεί να χαθεί λίγη από τη γοητεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου επειδή η έλλειψή του το καθιστά πιο σημαντικό», είπε. «Αλλά καταλαβαίνω επίσης ότι αν είσαι παίκτης που έχει τραυματιστεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο, μπορεί να έχεις μόνο μία ευκαιρία κάθε οκτώ χρόνια, και αυτό είναι πραγματικά δύσκολο».

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, σε επιστολή του προς, την ένωση των ευρωπαίων φιλάθλων, Football Supporters Europe (FSE), την περασμένη εβδομάδα ανέφερε τις «ανησυχίες σε όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου» για τις προτάσεις της FIFA.

Ο Σάουθγκεϊτ πιστεύει ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να συμμετέχουν στην απόφαση:

«Οι ενώσεις των ποδοσφαιριστών θα μπορούσαν να συλλέξουν τις σκέψεις των παικτών και νομίζω ότι όλοι πρέπει να συνεργαστούν στο πρόγραμμα. Πρέπει να είναι κάτι συντονισμένο. Αν κοιτάξουμε τόσο μακριά, δεν υπάρχει λόγος να μην είναι», πρόσθεσε.


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης