Football Talk

FIFA: Πειθαρχική έρευνα για το Βραζιλία – Αργεντινή

FIFA: Πειθαρχική έρευνα για το Βραζιλία – Αργεντινή

Πειθαρχική διαδικασία ξεκίνησε η FIFA, για τα όσα συνέβησαν στο κυριακάτικο ντέρμπι των προκριματικών του Μουντιάλ της ζώνης της Νότιας Αμερικής, ανάμεσα στην Βραζιλία και στην Αργεντινή και οδήγησαν στη ματαίωση του αγώνα μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξή του!

Άνθρωποι των υγειονομικών αρχών της Βραζιλίας εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να διακόψουν τον αγώνα, κατηγορώντας τέσσερις διεθνείς παίκτες της Αργεντινής που αγωνίζονται σε ομάδες της Premier League ότι παραβίασαν τους περιοριστικούς κανόνες της χώρας κατά της Covid-19.

Ο γκολκίπερ της Άστον Βίλα, Εμιλιάνο Μαρτίνες και οι Κριστιάν Ρομέρο, Τζιοβάνι Λο Σέλσο της Τότεναμ βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο της «Νέο Κουϊμίκα Αρένα», ως μέλη της ενδεκάδας της «αλμπισελέστε», όταν αξιωματούχοι της ρυθμιστικής αρχής υγείας της Βραζιλίας «Ανβίσα» διέκοψαν τον αγώνα.

«Μετά την ανάλυση των επίσημων αναφορών των αγώνα που αφορά το ματς των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, ανάμεσα στην Βραζιλία και στην Αργεντινή, η FIFA επιβεβαιώνει ότι ξεκίνησαν οι πειθαρχικές διαδικασίες που στις οποίες συμμετέχουν και οι δύο ποδοσφαιρικές συνομοσπονδίες», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Παγκόσμια Συνομοσπονδία την Τρίτη (7/09).

«Ζητήθηκε και από τις δύο ομάδες να παράσχουν περαιτέρω πληροφορίες για τα γεγονότα που οδήγησαν στην οριστική διακοπή της αναμέτρησης, πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν κι εν συνεχεία θα αξιολογηθούν από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA», προσθέτει το κείμενο.

Σύμφωνα με την «Ανβίσα», οι κανόνες της Βραζιλίας καθιστούν σαφές ότι οι ταξιδιώτες που έχουν βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική ή, την Ινδία στη διάρκεια των τελευταίων 14 ημερών απαγορεύεται να εισέλθουν στην χώρα, εκτός αν είναι Βραζιλιάνοι πολίτες ή, έχουν μόνιμη κατοικία.

Αναφέρθηκε ότι οι παίκτες της Αργεντινής είχαν κάνει πλαστές δηλώσεις σχετικά με την προηγούμενη διαμονή τους στα έντυπα μετανάστευσης.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης