Football Talk

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, 6ος όμιλος: Εντυπωσιακή Δανία, «διέλυσε» το Ισραήλ – πρώτο διπλό της Σκωτίας στην Αυστρία - κέρδισαν μετά από έναν χρόνο τα Νησιά Φερόε! (video)

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, 6ος όμιλος: Εντυπωσιακή Δανία, «διέλυσε» το Ισραήλ – πρώτο διπλό της Σκωτίας στην Αυστρία - κέρδισαν μετά από έναν χρόνο τα Νησιά Φερόε! (video)

Την καλύτερή της εμφάνιση στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πραγματοποίησε η Δανία απέναντι στο Ισραήλ, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με το ευρύ 5-0, έχοντας μάλιστα πέντε διαφορετικούς σκόρερ! Ιστορικό βράδυ για την Σκωτία στην Αυστρία (0-1) με τον Ντάικς να «υπογράφει» το πρώτο διπλό της χώρας του απέναντι στους γηπεδούχους σε ολόκληρη την ιστορία της, την ώρα που τα Νησιά Φερόε πανηγύρισαν ξανά… έναν χρόνο μετά επί της Μολδαβίας με 2-1!

Μπορεί η Δανία να εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της στο EURO 2020, οδεύοντας προς τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την ψυχολογία στα ύψη, όμως κανένας δεν περίμενε πως η εικόνα της θα μπορέσει επί της ουσίας να είναι ανάλογη και στις απαιτητικές αναμετρήσεις στον… δρόμο για το Μουντιάλ!

Απέναντι της άλλωστε βρισκόταν το Ισραήλ, το οποίο είχε φιλοδωρήσει την Αυστρία με πέντε γκολ, αλλά δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να πραγματοποιήσει μία εφάμιλη εμφάνιση.

Η Δανία βρήκε πέντε διαφορετικούς σκόρερ, πέτυχε πέντε γκολ, διατηρώντας απαραβίαστη την εστία της, και με τον αρχηγό της Κιάερ να σκοράρει μετά από μία πενταετία και για πρώτη φορά εντός έδρας, και πέτυχε το 2/2 σε μία εβδομάδα, ούσα με διαφορά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας!


Την ίδια ώρα η Σκωτία έφερε εις πέρας τον μεγαλύτερο φετινό της στόχο. Ο Στιβ Κλαρκ πανηγύρισε για τέταρτη φορά εκτός έδρας, ο Ντάικς βρήκε και πάλι δίχτυα και η Σκωτία σημείωσε δύο διαδοχικές νίκες, για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο.

Παράλληλα, πέτυχε την πρώτη της νίκη απέναντι στην Αυστρία, μακριά από το Χάμπντεν Παρκ, στην ιστορία της, ενώ συνολικά, επικράτησε των Αυστριακών, για πρώτη φορά εντός του 21ου αιώνα.

Στο άλλο ματς του ομίλου, τα Νησιά Φερόε «ξεκόλλησαν» από τον έναν βαθμό, πέτυχαν δύο γκολ απέναντι στην Μολδαβία μέσα σε τέσσερα λεπτά, και ακόμη και αν δεν έχουν ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης, έθεσαν τις βάσεις για να μην τερματίσουν στην τελευταία θέση.

6η αγωνιστική – Αποτελέσματα:

Αυστρία – Σκωτία 0-1 (30’ Ντάικς)

Δανία – Ισραήλ 5-0 (28’ Πόουλσεν, 31’ Κιάερ, 41’ Σκοβ Όλσεν, 58’ Ντιλέινι, 90+1 Κορνέλιους)

Νησιά Φερόε – Μολδαβία 2-1 (68’ Όλσεν, 72’  Βάντσταλ - 84' Μιλινστεάντου)

Βαθμολογία:

1. Δανία 6 18 (22-0)

2. Σκωτία 6 11 (9-5)

3. Ισραήλ 6 10 (14-11)

4. Αυστρία 6 7 (9-13)

5. Νησιά Φερόε 6 4 (4-14)

6. Μολδαβία 6 1 (3-18)

Επόμενη αγωνιστική (7η – 9 Οκτωβρίου)

Σκωτία – Ισραήλ (19:00)

Μολδαβία – Δανία (21:45)

Νησιά Φερόε – Αυστρία (21:45)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης