Football Talk

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η FIFA πρόκειται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή του κάθε δύο χρόνια!

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η FIFA πρόκειται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή του κάθε δύο χρόνια!

Ο επικεφαλής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ, είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τα σχέδια για διεξαγωγή τελικών Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια αντί για τέσσερα.

Η FIFA θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες την Πέμπτη (10/9) σχετικά με τα σχέδιά της να διεξάγει το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια.

Μερικοί από τους πιο διάσημους πρώην παίκτες και προπονητές συνάντησαν τον επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ στο Κατάρ για να ακούσουν τα σχέδιά του για το μέλλον του ποδοσφαίρου.

Ο Βενγκέρ θέλει να αλλάξει το διεθνές ημερολόγιο αγώνων έτσι ώστε να υπάρχουν μεγάλα τουρνουά κάθε καλοκαίρι και λιγότερα προκριματικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια του έτους.

Οι πρώην παίκτες της Αγγλίας, Τζον Τέρι και Μάικλ Όουεν είναι μεταξύ εκείνων που προσκλήθηκαν στη Ντόχα για να συναντήσουν τον Βενγκέρ στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης της FIFA.

Παρόλο που οι προτάσεις πρόκειται να αντιταχθούν από την UEFA και τους συλλόγους και τους παίκτες της Δυτικής Ευρώπης, θα μπορούσαν να αποδειχθούν δημοφιλείς στον υπόλοιπο κόσμο.

166 από τις 211 ενώσεις μέλη της FIFA ψήφισαν τη διεξαγωγή μελέτης σκοπιμότητας για τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τον Μάρτιο από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας. Και τα 211 μέλη της FIFA είναι πιθανό να ψηφίσουν τις προτάσεις πριν από το τέλος του έτους και εάν εγκριθούν, οι τελικοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα διεξάγονται κάθε δύο χρόνια από το καλοκαίρι του 2028.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η κύρια πηγή εισοδήματος της FIFA και, σε αντίθεση με την UEFA, δεν έχει προσοδοφόρες διοργανώσεις όπως το Champions League για να της παρέχει σταθερή ροή εσόδων όλο το χρόνο κάθε χρόνο.

Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα L'Equipe την περασμένη εβδομάδα, ο Βενγκέρ είπε ότι δεν θα υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια στα σχέδιά του και οι παίκτες θα έχουν εγγυημένα τουλάχιστον 25 ημέρες ανάπαυσης κάθε καλοκαίρι, επιπλέον θα περνούσαν περισσότερο χρόνο στα κλαμπ τους επειδή θα υπήρχε μόνο ένα μέγιστο μπλοκ δύο περιόδων προκριματικών αγώνων κάθε χρόνο.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης