Football Talk

Ζητά διευκρινίσεις η Premier League για την συμμετοχή των Βραζιλιάνων στην επόμενη αγωνιστική!

Ζητά διευκρινίσεις η Premier League για την συμμετοχή των Βραζιλιάνων στην επόμενη αγωνιστική!
Σοκ προκάλεσαν στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση της Βραζιλίας απέναντι στην Αργεντινή, με την Premier League πλέον να ζητά διευκρινίσεις, αναφορικά με την τιμωρία των ποδοσφαιριστών της πρώτης, αλλά και αυτών που παρέμειναν στις ομάδες τους, και δεν ταξίδεψαν στο Σάο Πάολο.
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί η διακοπή της αναμέτρησης ανάμεσα στην Βραζιλία και την Αργεντινή, με την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στον αγωνιστικό χώρο να αποτελεί μία πρωτοφανή κατάσταση, όμως πλέον η Premier League παίρνει την κατάσταση στα χέρια της, και ζητά διευκρινίσεις από την FIFA, για την συμμετοχή ή όχι των Βραζιλιάνων στην επόμενη αγωνιστική!

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος των συλλόγων, Τσάρλι Μάρσαλ δήλωσε ότι οι σύλλογοι πρέπει να γνωρίζουν τα επόμενα 24ωρα «αν μπορούν να παίξουν με τους Βραζιλιάνους τους ή όχι».

Εννέα παίκτες της Premier League άλλωστε επιλέχθηκαν για τα τρία παιχνίδια της Βραζιλίας.

Οι παίκτες που κλήθηκαν ήταν τρεις από την Λίβερπουλ (Άλισον, Φαμπίνιο και Ρομπέρτο ​​Φιρμίνο), οι Έντερσον και Γκάμπριελ Χέσους από την Μάντσεστερ Σίτι, ο αμυντικός της Τσέλσι Τιάγκο Σίλβα, ο Φρεντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο επιθετικός της Λιντς Ραφίνια και ο επιθετικός της Έβερτον Ριτσάρλισον.

Ωστόσο, οι περισσότερες ομάδες αποφάσισαν να μην δώσουν στους ποδοσφαιριστές τους την δυνατότητα να ταξιδέψουν, μιας και με την επιστροφή τους θα ήταν υποχρεωμένοι να τηρήσουν τους περιορισμούς, με αποτέλεσμα να απουσιάσουν για 10 ημέρες από τους αγωνιστικούς χώρους.

Παρόλα αυτά, οι σύλλογοι δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί εάν οι παίκτες που δεν είχαν αποδεσμευτεί από την ομάδα τους για την αγωνιστική υποχρέωση της Βραζιλίας θα αποκλειστούν ή όχι, με τον Ραφίνια της Λιντς να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα!

«Αυτό πρέπει να διευθετηθεί εντός των επόμενων 24 ωρών», δήλωσε ο Μάρσαλ την Τρίτη. «Η Λίβερπουλ και οι άλλοι σύλλογοι πρέπει να γνωρίζουν αν μπορούν να παίξουν με τους Βραζιλιάνους τους ή όχι. Εάν η Fifa δεν πρόκειται να επιβάλει κυρώσεις στους συλλόγους, τότε πρέπει να τους το πει».

Τέλος, ειδική μνεία έγινε και για τους Αργεντινούς της Premier League, με τις Τότεναμ και Άστον Βίλα να είναι άμεσα εμπλεκόμενες, μιας και επέτρεψαν στους Εμιλιάνο Μπουεντιά, Εμιλιάνο Μαρτίνεθ, Κριστιάν Ρομέρο και Τζιοβάνι Λέ Σέλσο να ταξιδέψουν για να παίξουν στους δύο πρώτους αγώνες της Αργεντινής.

Σε αυτή την περίπτωση των τεσσάρων παικτών, ο Μάρσαλ δήλωσε πως η FIFA πρέπει να δείξει την επιείκεια της, καθώς επί της ουσίας οι προαναφερθέντες δεν είχαν κάποια ανάμειξη στα σκηνικά που έλαβαν χώρα στο Σάο Πάολο!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης