Football Talk

Ελλάδα – Σουηδία 2-1: Ψυχωμένη Εθνική, πήρε τον «τελικό» και πλησίασε στην δεύτερη θέση! (video)

Ελλάδα – Σουηδία 2-1: Ψυχωμένη Εθνική, πήρε τον «τελικό» και πλησίασε στην δεύτερη θέση! (video)

Μία τεράστιας σημασίας νίκη πανηγύρισε η Εθνική μας ομάδα απέναντι στην Σουηδία με 2-1, με το σύνολο του Φαν΄τ Σχιπ να επιβεβαιώνει την διαρκή βελτίωση που παρουσιάζει, να αξιοποιεί στο έπακρο το προβάδισμα που απέκτησε πριν με την συμπλήρωση 75 λεπτών, και να ξαναμπαίνει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης!

Συγκλονιστική αποδείχθηκε η Εθνική μας ομάδα στον πρόωρο τελικό που έδωσε απέναντι στην Σουηδία, ώστε να εξαντλήσει τα περιθώρια πρόκρισής της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Πρωταγωνιστής για την Ελλάδα στο 2-1 του ΟΑΚΑ ήταν ο εξαιρετικός Τάσος Μπακασέτας που άνοιξε το σκορ, σε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, με 95 αγωνιστικά λεπτά, τρία γκολ, ένα δοκάρι και… VAR!

Δοκάρι με το ξεκίνημα για την Σουηδία, ζήτησε δύο φορές πέναλτι η Ελλάδα

Έχοντας καλύτερη ψυχολογία από τις τρεις διαδοχικές επιτυχίες της, εν αντιθέσει με την Εθνική ομάδα που είχε αρκεστεί σε ισάριθμες ισοπαλίες, η Σουηδία ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 4ο λεπτό να πάρει το προβάδισμα, έπειτα από εκπληκτικό σουτ του Σβάνμπεργκ που «τράνταξε» το αριστερό δοκάρι του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.


Παρόλα αυτά, η προσπάθεια του Σουηδού λειτούργησε ως «ξυπνητήρι» για τους διεθνείς μας, οι οποίοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και επιχείρησαν να απειλήσουν κατά βάση από στημένες μπάλες, με την Εθνική να διαμαρτύρεται δις για περιπτώσεις πέναλτι πριν από την συμπλήρωση ενός τετάρτου (στην πρώτη στο 8ο λεπτό, καταλογίστηκε αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ).

Ισορροπία στο ματς και τεράστια ευκαιρία του Παυλίδη

Με το πέρασμα του χρόνου η Εθνική πατούσε διαρκώς καλύτερα στο γήπεδο, φέρνοντας τον ρυθμό στα δικά της μέτρα. Ο Κάρλος Ζέκα ήταν εξαιρετικός, η δυάδα που συνέθεσε με τον Ανδρεά Μπουχαλάκη απέδειξε πως έλειπε από το ματς στο Κόσοβο, και πλέον αυτό που έμενε ήταν το… προβάδισμα.


Αυτό δηλαδή που δεν μπόρεσε να φέρει στην Ελλάδα αρχικά ο Κώστας Τσιμίκας στο 25’, και ο Βαγγέλης Παυλίδης στο 27ο λεπτό, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια που δημιούργησε ο ίδιος για τον εαυτό του.


Παρόλα αυτά το πλασέ του δεν ήταν καλό από πλεονεκτική θέση, και οι Σουηδοί διατήρησαν το «μηδέν», δημιουργώντας και την τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους στο 45’, έπειτα από μακρινό σουτ του Κουλουσέφσκι σε πρώτη φάση και καλή επέμβαση του Βλαχοδήμου σε τελική του Ίσακ, ένα λεπτό αργότερα.


Ευκαιρία με τον Ανδρούτσο για την Ελλάδα, απείλησε σε τρεις περιπτώσεις η Σουηδία – έγκαιρες παρεμβάσεις Τζαβέλλα και Μαυροπάνου

Όπως ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος επιχείρησε να εκκινήσει και το δεύτερο η Εθνική μας ομάδα, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται δύο λεπτά πριν από την συμπλήρωση των 50’, αλλά να μην μετουσιώνεται σε τελική προσπάθεια, χάρη στην κακή τελική πάσα του Θανάση Ανδρούτσου από την μεγάλη περιοχή.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Οι Σουηδοί ανέβασαν την απόδοσή τους, διατήρησαν την μπάλα στην κατοχή τους, και απείλησαν σε τρεις περιπτώσεις, με τις δύο εξ΄αυτών να μην φτάνουν στην εστία του Βλαχοδήμου, χάρη στις έγκαιρες επεμβάσεις των Μαυροπάνου και Τζαβέλλα στο 51ο και το 56ο λεπτά αντίστοιχα. Ενδιάμεσα (54ο λεπτό) μεσολάβησε η πρώτη τελική προσπάθεια του Φόρσμπεργκ στο ματς, με την κεφαλιά του πάντως να καταλήγει αρκετά μέτρα εκτός.


Αντιστράφηκαν οι ρόλοι από το Κόσοβο – νέα συνεργασία Δουβίκα με Μπακασέτα και προβάδισμα

Και ενώ όλα έδειχναν πως η υπεροχή της Σουηδίας ενδέχεται να «καρποφορήσει», ο αρχηγός της Εθνικής ήρθε να μας αποδείξει πως η συνεργασία του με τον Τάσο Δουβίκα στο Κόσοβο μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί!

Οι δύο διεθνείς συνεργάστηκαν και πάλι, ο Μπακασέτας αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος από τον Παυλίδη όταν βρέθηκε απέναντι από τον Όλσεν, και η Εθνική πήρε το προβάδισμα στο 55ο λεπτό, βρίσκοντας δίχτυα για πρώτη φορά απέναντι στην Σουηδία σε επίσημη αναμέτρηση, μετά τις ήττες του 2008 και του μακρινού 1920!

«Ροντέο» το ματς, δεύτερο δοκάρι για τους Σουηδούς και 2-0 έπειτα από υπόδειξη του VAR!

«Άγρια» χαρακτηρίζεται η ομορφιά που έδωσε στο ματς το γκολ του Τάσου Μπακασέτα, με την Ελλάδα να επιχειρεί άμεσα να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, «διπλασιάζοντας» τα γκολ της, και την Σουηδία να σημαδεύει για δεύτερη φορά το αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου.


Αρχικά, ο εξαιρετικός Ανδρέας Μπουχαλάκης αξιοποίησε εξαιρετικά την σέντρα του Ανδρούτσου, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 65ο λεπτό ο Κλάεσεν, σε κόντρα επίθεση των Σουηδών δεν κατάφερε να σκοράρει, καταγράφοντας το δεύτερο δοκάρι της ομάδας του στο ΟΑΚΑ, και πάλι από την ίδια πλευρά της εστίας.

Και όμως… Ό,τι δεν κατάφερε η Εθνική με τον Μπουχαλάκη, έγινε πράξη στο 78ο λεπτό με τον Παυλίδη. Ο Τζόλης, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς πάσαρε ωραία την μπάλα στον Έλληνα επιθετικό και αυτός απλώς την έσπρωξε στα δίχτυα, αποδεικνύοντας τον λόγο που αποτελεί αναπόσπαστο μέλος των επιλογών του Φαν’τ Σχιπ.


Ακολούθησε μικρή διακοπή
, έως ότου ο VAR επιβεβαιώσει την εγκυρότητα του γκολ, και στην συνέχεια το ΟΑΚΑ «ξέσπασε» σε πανηγυρισμούς!

Άμεση απάντηση με τον Κουάισον, θρίλερ και μεγάλη νίκη με 2-1!

Παρόλα αυτά, τίποτα δεν είχε τελειώσει για μία τόσο μαχητική ομάδα όπως είναι η Σουηδία. Ο Έμιλ Φόρσμπεργκ «όπλισε» από μακριά, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μπερδεύτηκε από την τροχιά της μπάλας και η Ρόμπιν Κουάισον μείωσε αμαρκάριστος σε 2-1, μετατρέποντας τα τελευταία λεπτά σε… πραγματικό θρίλερ!


Στα εναπομείναντα λεπτά η Ελλάδα «άντεξε», αν και πιέστηκε και το τελικό 2-1 της δίνει τις ελπίδες που της αναλογούν για την συνέχεια. Η ψαλίδα μειώθηκε και η Ελλάδα εξακολουθεί να μην ηττάται υπό τις οδηγίες του Φαν΄τ Σχιπ επί ελληνικού εδάφους, στο 22ο παιχνίδι του συνολικά!

Ενδεκάδες:

Ελλάδα (Τζον Φαν΄τ Σχιπ): Βλαχοδήμος Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας, Μαυροπάνος, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Παυλίδης (90' Βρουσάι), Δουβίκας (70’ Τζόλης)

Σουηδία (Γιαν Άντερσον): Όλσεν, Γιόχανσον (77' Κραφτ), Χελάντερ (88' Ντάνιελσον), Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Όλσον, Σβάνμπεργκ (66΄ Κουάισον), Κλάεσον (77΄Κάρλσον), Φόρσμπεργκ, Κουλουσέφσκι (88' Τελίν), Ισάκ

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης