Football Talk

Φαν’τ Σχιπ: «Ο κόσμος πρέπει να πιστέψει στην Εθνική – Δεν ήταν έκπληξη για μένα η νίκη»

Φαν’τ Σχιπ: «Ο κόσμος πρέπει να πιστέψει στην Εθνική – Δεν ήταν έκπληξη για μένα η νίκη»

Τη νίκη της Εθνικής κόντρα στη Σουηδία σχολίασε ο Τζον Φαν’τ Σχιπ, τονίζοντας τον σεβασμό και τη στήριξη που πρέπει να δείξει ο κόσμος απέναντι στην ομάδα.

Την υπέρβαση έκανε η Εθνική ομάδα απέναντι στη Σουηδία, παίρνοντας το σημαντικό τρίποντο της νίκης με 2-1 για την 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν’ τ Σχιπ, σε δηλώσεις του έπειτα από τη λήξη του ματς δεν θέλησε να κάνει συζήτηση σχετικά με το μέλλον του στον πάγκο της «γαλανόλευκης», ενώ υπογράμμισε τον σεβασμό που χρειάζεται να δείχνει ο κόσμος προς την ομάδα.

Αναλυτικά:

«Ο κόσμος είναι πολύ ανυπόμονος. Πρέπει να πιστέψουν στην Εθνική. Ότι δεχτήκαμε ένα γκολ στις καθυστερήσεις με το Κόσοβο δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε. Αυτή η ομάδα δείχνει ότι με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με το πρωτάθλημα που δεν έχει αρχίσει, τις απουσίες και την έλλειψη βάθους, μπορεί να τα καταφέρει. Έδειξαν με την απόδοσή τους στο γήπεδο ότι αξίζουν περισσότερο σεβασμό και υποστήριξη. Πρέπει ο κόσμος να στηρίξει αυτή την ομάδα».

«Δεν ξέρω αν η διαφορά στην απόδοση οφείλεται στο ότι έχουμε νεαρούς παίκτες. Είχαμε πολλές απουσίες με τραυματισμό, όπως ο Γαλανόπουλος, ο Κουρμπέλης, ο Μασούρας, ο Πέλκας και ο Μπακάκης. Έχουμε καλούς παίκτες που παλεύουν και έχουμε καλή ομάδα. Είδατε σήμερα ότι έχουμε μια ομάδα που παλεύει. Ήμασταν ομάδα και στο Κόσοβο. Τα αποτελέσματα είναι φυσικά πολύ σημαντικά και θέλουμε να πάμε στο Μουντιάλ, αλλά δεν λένε τα πάντα. Χτίζουμε μια ομάδα και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι φίλαθλοι. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε δυνατές ομάδες. Δεν θέλω οι φίλοι του Ολυμπιακού να θυμώσουν, επειδή ξέχασα να αναφέρω και τον Φορτούνη».

Κληθείς να σχολιάσει την κίνηση στήριξης προς το πρόσωπό του από τον Τάσο Μπακασέτα σ το γκολ που πέτυχε, είπε:

«Δείχνει ότι είμαστε ενωμένοι, ότι στηρίζουμε και πιστεύουμε ο ένας τον άλλο και οι παίκτες πιστεύουν εμάς. Αυτό δείξαμε, αυτό έδειξαν τα παιδιά. Όπως είπα, τα αποτελέσματα είναι σημαντικά, αλλά δεν λένε τα πάντα για το τι συμβαίνει σε μια ομάδα».

Τέλος, τόνισε:

«Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Το πρωτάθλημα δεν έχει αρχίσει ακόμη και οι μεγάλες ομάδες δεν δίνουν ευκαιρίες στους νεαρούς Έλληνες παίκτες. Αν θέλουμε μια δυνατή Εθνική ομάδα, θα πρέπει αλλάξουν οι σύλλογοι τη νοοτροπία τους, ώστε να έχουμε περισσότερους παίκτες που να μπορούμε να επιλέξουμε. Οι Έλληνες θέλουν να παίζουν στην Εθνική. Είμαστε ικανοποιημένοι με αυτούς που έχουμε, αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε πιο πολλούς».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης