Football Talk

Αγγλία: Η πρώτη φορά που χάνει τη νίκη σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου στις καθυστερήσεις και δεν κάνει… αλλαγή!

Αγγλία: Η πρώτη φορά που χάνει τη νίκη σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου στις καθυστερήσεις και δεν κάνει… αλλαγή!

Ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα βίωσε η Εθνική Αγγλίας απέναντι στην Πολωνία για τον 9ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τα «Τρία Λιοντάρια» να ισοφαρίζονται στις καθυστερήσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, χάνοντας έτσι τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Σχετικά Άρθρα

Ένα το δίχως άλλο, εντυπωσιακό στατιστικό, έκανε την εμφάνισή του μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης της Αγγλίας απέναντι στην Πολωνία, όπου τα «Τρία Λιοντάρια» δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το γκολ του Χάρι Κέιν, με αποτέλεσμα να ισοφαριστούν στις καθυστερήσεις από την Πολωνία, και να μην «κλειδώσουν» και μαθηματικά την πρόκρισή τους στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Πρόκειται μάλιστα μόλις για την τρίτη φορά που δέχονται γκολ σε ένα τέτοιο χρονικό σημείο, σε προκριματική φάση Μουντιάλ, και την πρώτη που το εν λόγω γκολ, τους στερεί τη νίκη, καθώς στις άλλες δύο περιπτώσεις η εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν διαφορετική.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη εξ’ αυτών, η Αγγλία επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας της Αλβανίας το Μάρτιο του 2001, και η μείωση του σκορ επετεύχθη στο 90’ από τον Σκέλα, ενώ στην δεύτερη, 16 χρόνια μετά, στο βρετανικό ντέρμπι απέναντι στην Σκωτία, ο Χάρι Κέιν ισοφάρισε το γκολ του Γκριφίτις στο 93’ και η Αγγλία έφυγε με την ισοπαλία (2-2) από το Χάμπντεν Παρκ.

Η τελευταία βεβαίως είναι η πιο πρόσφατη… Ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα, που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην ιστορία της, με τον Σιμάνσκι να την πληγώνει και να… εκθέτει τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ που δεν προέβη ούτε σε μία αλλαγή καθ’ όλη την διάρκεια του ενενηνταλέπτου, για πρώτη φορά κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα!
1988_1.jpg

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η μοναδική φορά που το εν λόγω περιστατικό επαναλήφθηκε ήταν το 1996, στον ημιτελικό του EURO απέναντι στην Γερμανία. Εκεί δηλαδή που ο νυν προπονητής της Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αστόχησε στην διαδικασία των πέναλτι, και οι Γερμανοί πήραν την πρόκρισή τους!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης