Football Talk

Βαλένθια: Η «σκληρή» ανασταλτική λειτουργία που αποδίδει στο ξεκίνημα!

Βαλένθια: Η «σκληρή» ανασταλτική λειτουργία που αποδίδει στο ξεκίνημα!

Εξαιρετικό χαρακτηρίζεται το ξεκίνημα που έχει πραγματοποιήσει η Βαλένθια στις τρεις πρώτες αναμετρήσεις της στην La Liga, με την ομάδα του Πέπε Μπορδαλάς να είναι αήττητη, διαθέτοντας και την καλύτερη αμυντική λειτουργία του πρωταθλήματος!

Σχετικά Άρθρα

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έχει εκκινήσει τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Βαλένθια, η οποία έχει συγκεντρώσει επτά βαθμούς στα πρώτα τρία της παιχνίδια, για πρώτη φορά μετά το 2014, έχοντας εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα δύο ματς που έλαβαν χώρα στο Μεστάγια.

Εκεί άλλωστε πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην σεζόν απέναντι στην β με το νυν προπονητή της, Πέπε Μπορδαλάς να τίθεται αντιμέτωπος με την επί πέντε ετών πρώην ομάδα του, ενώ δύο εβδομάδες μετά νίκησε και την Αλαβές με 3-0, έχοντας και πάλι ως πρωταγωνιστή τον Σολέρ, που βρήκε δίχτυα, όπως και στην πρεμιέρα.

Ενδιάμεσα, μεσολάβησε το 1-1 στην έδρα της Γρανάδα, με την Βαλένθια να μην βρίσκεται σε καλή μέρα, να μένει πίσω στο σκορ, αλλά να καταφέρνει να «κλέψει» το βαθμό στο 88ο λεπτό, και πάλι με γκολ του ποιοτικού Ισπανού εξτρέμ της.
Carlos-Soler.jpg

Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών αναμετρήσεων, πέραν των τριών γκολ που έχει πετύχει σε ισάριθμα ματς ο Κάρλος Σολέρ, αποτελεί η ιδιαίτερα συνεπής ανασταλτική λειτουργία που επιδεικνύει η Βαλένθια.

Δεν δέχεται ιδιαίτερες ευκαιρίες, περιορίζει ως στιγμής την δυνατότητα απειλής του αντιπάλου, και χαρακτηρίζεται για την ικανότητά της στο physical game, το οποίο αρέσκεται ανέκαθεν να υιοθετεί και ο νέος προπονητής της.

Άμεση συνέπεια του τρόπου παιχνιδιού της, αναφορικά με την «προστασία» του τέρματος του 20άχρονου Μαμαρντασβίλι, αποτελεί ο υψηλός αριθμός των φάουλ που προβαίνει η Βαλένθια.

Οι «νυχτερίδες» είναι πρώτες στην σχετική κατηγορία, κάνουν περίπου 19 φάουλ ανά ένα ενενηντάλεπτο, με την Χετάφε να βρίσκεται στην δεύτερη θέση, μιας και την προηγούμενη πενταετία, επίσης αγωνιζόταν με τον ίδιο τρόπο, εξαιτίας του Πέπε Μπορδάλας.

Πρόκειται σαφώς για μία μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες «μεγάλες» της La Liga, με την Ρεάλ Μαδρίτης να βρίσκεται δύο θέσεις πάνω από το τέλος με 9 φάουλ, και την Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης να ισοβαθμούν σε περίπου 12 ανά παιχνίδι!

Αυτό αναμένεται να είναι το αγωνιστικό προφίλ της Βαλένθια σε όλη την σεζόν. Μία «σκληρή», αλλά όχι αντιποδοσφαιρική ομάδα, που δεν θα ηττάται εύκολα, και θα επιχειρήσει να παραμείνει όσο το δυνατόν ψηλότερα μπορεί, βασιζόμενη στην ανασταλτική της λειτουργία. Ο Πέπε Μπορδαλάς έχει ήδη προσαρμοστεί και οι «νυχτερίδες» βρίσκονται στην κορυφή, διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης