Football Talk

Έντονη κριτική Κλοπ σε FIFA για το νέο Μουντιάλ: «Όλα γίνονται για τα λεφτά»

Έντονη κριτική Κλοπ σε FIFA για το νέο Μουντιάλ: «Όλα γίνονται για τα λεφτά»
Έντονη κριτική άσκησε ο Γιούργκεν Κλοπ προς τη FIFA και τα σχέδιά της για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια.

Η νέα τάση που διαμορφώνεται στα γραφεία της FIFA, βάζοντας πλώρη για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια, βρίσκει αντίθετο τον Γιούργκεν Κλοπ.

O Γερμανός τεχνικός της Λίβερπουλ πέταξε νέα πυρά κατά του project που βρίσκεται στα σκαριά, κάνοντας λόγο ότι πίσω από όλες τις επιθυμητές αλλαγές υπάρχει μόνο ένα κίνητρο κι αυτό είναι τα χρήματα:

«Δεν υπάρχει άλλο άθλημα στον κόσμο με τόσο φορτωμένο πρόγραμμα. Υπάρχουν φυσικά αθλήματα πιο απαιτητικά σε φυσική κατάσταση, όπως ο στίβος και οι μαραθωνιοδρομίες, αλλά οι αθλητές σ' αυτά δεν τρέχουν 20, 30, 40 φορές τον χρόνο. Ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει, λένε ότι θέλουν να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες σε μικρότερες χώρες, αλλά στο φινάλε το μόνο που μετράει είναι τα λεφτά.

Κάποιος πρέπει να καταλάβει ότι χωρίς τους παίκτες, που είναι το σημαντικότερο κομμάτι του ποδοσφαίρου, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Κανείς και τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τους παίκτες.

Φανταστείτε να υπήρχε Παγκόσμιο Κύπελλο και Euro κάθε δύο χρόνια. Αυτό θα σήμαινε ότι οι παίκτες θα έπαιζαν σε μεγάλο τουρνουά κάθε χρόνο. Θα τους έμεναν μόνο τρεις εβδομάδες ξεκούρασης κάθε χρόνο. Όλες οι νέες ιδέες που παρουσιάζονται κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να προσθέσουν ματς στο καλεντάρι. Αυτό δεν θα οδηγήσει σε καλό μακροπρόθεσμα. Φυσικά ό,τι λέω εγώ δεν έχει καμία σημασία, διότι κανείς δεν ακούει», τόνισε ο Κλοπ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης