Football Talk

Ολυμπιακός: Ο «συνωστισμός» στα εξτρέμ, ο Μασούρας και η προσαρμογή των Ονιεκούρου-Λόπες

Ολυμπιακός: Ο «συνωστισμός» στα εξτρέμ, ο Μασούρας και η προσαρμογή των Ονιεκούρου-Λόπες

Πέρσι «πονούσε» και φέτος, έχει… υπεροπλία. Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη «μάχη» για το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και ο Πέδρο Μαρτίνς βλέπει τη θέση των εξτρέμ, γεμάτη.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Τη περσινή σεζόν, ο Ολυμπιακός μπορεί να κατέκτησε με ευκολία το πρωτάθλημα αλλά έμεινε εκτός στη φάση των «16» από το Europa League και έχασε και το κύπελλο από τον ΠΑΟΚ. Μία από τις θέσεις που «πονούσε» αρκετά ήταν, αναμφίβολα, οι ακραίοι επιθετικοί, με τον Γιώργο Μασούρα να αποτελεί τον πιο παραγωγικό ποδοσφαιριστή.

Ο ελληνικός σύλλογος αποφάσισε να ενισχυθεί σημαντικά το καλοκαίρι στις θέσεις των εξτρέμ, αποκτώντας τον Χένρι Ονιεκούρου και τον Ρόνι Λόπες. Ο πρώτος αποτελεί μια από τις ακριβές μεταγραφές επί ημερών Μαρινάκη με το κόστος της μετακίνησης από τη Μονακό να αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ. Ο δεύτερος ήρθε δανεικός από την Σεβίλλη με οψιόν κοντά στα 10 εκατ. ευρώ και ενώ οι Ανδαλουσιανοί το 2019 είχαν δώσει 25 εκατ. για να τον κάνουν δικό τους.

Αμφότεροι έχουν αδιαμφησβήτητη ποιότητα, πλούσιο βιογραφικό και παραστάσεις από το τοπ επίπεδο, ωστόσο μόνο εξασφαλισμένη δεν είναι για αυτούς η φανέλα του βασικού. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Μασούρα και οι εντυπωσιακές του επιδόσεις την τελευταία διετία.

Συγκεκριμένα, πέρσι ήταν δεύτερος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα με 13 γκολ και δεύτερος σε ασίστ με 6, ενώ την σεζόν 2019-20 ήταν ξανά αυτός που πέτυχε τα περισσότερα τέρματα (9) μετά τον Ελ Αραμπί. Παράλληλα, υπήρξε καθοριστικός σε σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε την ασίστ στον Ελ Αραμπί στο Emirates ή το υπέροχο γκολ απέναντι στην PSV στο Φάληρο.

Σίγουρα, όχι ο Πέδρο Μαρτίνς που εκτός όλων αυτών, βλέπει έναν ποδοσφαιριστή που υπηρετεί άψογα το πλάνο του στο κομμάτι της τακτικής και δίνει τα πάντα σε κάθε λεπτό που αγωνίζεται.

Είναι βέβαιο πως αν οι δύο «νέοι» προσφέρουν όσα ο Μασούρας τότε θα αποδειχθούν εξαιρετικά επιτυχημένες προσθήκες και αυτό από μόνο του λέει πολλά για το πόσο δύσκολο είναι να τον «βγάλουν» από την ενδεκάδα.

Είναι, επίσης, βέβαιο πως τόσο ο Ονιεκούρου όσο και ο Λόπες (κυρίως ο δεύτερος) θα χρειαστούν κάποιο χρονικό διάστημα προσαρμογής και ο Μαρτίνς στο ξεκίνημα της σεζόν θα βασιστεί κυρίως στον Έλληνα μεσοεπιθετικό. Υπό αυτή την έννοια, η απουσία του διεθνή άσου από την πρεμιέρα, δημιουργεί «πονοκέφαλο» στον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος τον περιμένει για την έναρξη του Europa League.

Να θυμίσουμε πως, εκτός από τον Γιώργο Μασούρα και τα δύο νέα αποκτήματα, ο Ολυμπιακός έχει στο «οπλοστάσιό» του τον Ματιέ Βαλμπουενά αλλά και τον Μάριο Βρουσάι. Παράλληλα, σαν εξτρέμ μπορεί να αγωνιστεί κάλλιστα και ο Αγκιμπού Καμαρά, κάτι που σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι», από εκεί που έψαχναν λύσεις, έχουν αρκετές επιλογές για τα «φτερά».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης