Football Talk

Βόλος – Λαμία 2-1: Αγχώθηκαν αλλά έφυγαν με το τρίποντο οι Βολιώτες! (video)

Βόλος – Λαμία 2-1: Αγχώθηκαν αλλά έφυγαν με το τρίποντο οι Βολιώτες! (video)

Σε ένα ματς με πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό ο Βόλος πήρε το τρίποντο της νίκης επικρατώντας 2-1 της Λαμίας, η οποία έκανε τα πάντα για να πάρει κάτι από την αναμέτρηση αλλά η προσπάθειά της πήγε εν τέλει στράφι.

Αν και αγχώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος επικράτησε 2-1 της Λαμίας στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο», για την πρώτη αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο – παίρνοντας το προβάδισμα των δύο τερμάτων – όμως η Λαμία αντέδρασε στο δεύτερο μισό, βρήκε το γκολ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από την αναμέτρηση.

Ο Βόλος συνέχισε τις νίκες σε πρεμιέρες της Super League, σημειώνοντας την τρίτη συνεχόμενη σε ισάριθμα ματς! Από πλευράς Λαμίας ο Λουκάς Βύντρα έγινε επισήμως ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη Super League σε ηλικία 40 χρονών, 7 μηνών και 7 ημερών, ξεπερνώντας τον άλλοτε τερματοφύλακα των Τρικάλων Μίλαν Σέβο!

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πρώτη καλή στιγμή για τον Βόλο σημειώθηκε μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με τον Φερνάντες να δοκιμάζει το σουτ του μέσα από την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Αυτό ήταν μόνο η προειδοποίηση των παικτών του Αμπασκάλ καθώς επτά λεπτά αργότερα (8’) ήρθε το 1-0 με τον Μπαρτόλο! Συγκεκριμένα ο Ρομέρο ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ, με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Σαράνοφ, τον Αργεντινό να επωφελείται από τις κόντρες και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι… ορέξεις των γηπεδούχων δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 18’ οι Βολιώτες αναπτύχθηκαν ωραία από τα αριστερά, ο Μπαρτόλο έβγαλε ωραία κάθετη στον Πουρίτα, ωστόσο το γύρισμα του τελευταίου δεν ήταν καλό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει παράλληλα από την εστία, δίχως να κινηθεί κάποιος παίκτης της. Έπειτα – στο 30’ – ο Βόλος βγήκε ωραία στην αντεπίθεση και έφτασε ταχύτατα στην εστία του Σαράνοφ. Ο Μπαρτόλο επιχείρησε ξανά το σουτ από το ύψος της περιοχής με το «κουτεπιέ», με τον κίπερ της Λαμίας να απομακρύνει σωτήρια την μπάλα σε κόρνερ.

Τα γκολ για τον Βόλο εν τέλει διπλασιάστηκαν πριν από τη λήξη του ημιχρόνου! Στο 42ο λεπτό ο Ρεγκατέν τροφοδότησε τον Μαρτίνες στο ύψος της περιοχής, ο Αργεντινός έδωσε την κάθετη πάσα στον Φαν Φερτ στη μικρή περιοχή, εκείνος όντας με πλάτη στην εστία γύρισε προς αυτή και με ωραίο γυριστό σουτ έκανε το 2-0.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Λαμία φάνηκε να πατάει καλύτερα με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Μαρτίνεθ να προσπαθεί από τα πρώτα μόλις λεπτά να βρει ένα γκολ. Αυτό τελικά ήρθε σαν… δώρο από τα χέρια του Κλέιμαν καθώς στην προσπάθειά του να απελευθερώσει την άμυνα του Βόλου, έδωσε άθελά του την μπάλα στον Τιρόνε κι εκείνος από κοντά έκανε εύκολα το 2-1.

Οι παίκτες του Γρηγορίου πήραν έτσι ένα σημαντικό ψυχολογικό αβαντάζ, το οποίο τους έδωσε την ώθηση να ψάξουν και δεύτερο τέρμα. Ο Νούνιες αρχικά προσπάθησε με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής (63’) και στη συνέχεια ο Ρόμαντις με νέο σουτ από τη δεξιά πλευρά να ισοφαρίσουν όμως ο Κλέιμαν αντέδρασε αμφότερες τις φορές όπως έπρεπε, διώχνοντας τον κίνδυνο από την περιοχή του. Λίγο πριν από το τελευταίο σφύριγμα του ματς ο Βόλος «άγγιξε» το 3-1 με τον Βοϊτόφσκι στη μικρή περιοχή, όμως ο Σκόνδρας με σωτήρια επέμβαση απέτρεψε το γκολ. Ο Ροσέρο είχε στη συνέχεια νέα ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλάγια θέση, δίχως αποτέλεσμα.

Ο MVP

Αδιαμφισβήτητα ο Μπαρτόλο. Ο Αργεντινός έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 8ο λεπτό του παιχνιδιού, ενώ κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης αναμέτρησης ήταν ο πρωταγωνιστής των επικίνδυνων φάσεων του Βόλου.  

Η φάση του αγώνα

Η διπλή ευκαιρία του Βόλου να κάνει το 3-1 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης με τους Βοϊτόφσκι αρχικά και Ροσέρο στη συνέχεια, οι οποίες εν τέλει πήγαν χαμένες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΒΟΛΟΣ (Γκιγέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φερράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (76΄Σουάρες), Ρεγκατέν, Μπαρτόλο, Φερνάντες (85΄Βοϊτκόφσκι), Φαν Βερτ (67’΄Ροσέρο)

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Αντέτζο (46΄Τιρόνε), Τζανετόπουλος (83΄Βύντρα), Μαρτίνεθ, Σκόνδρας, Τζανδάρης, Νούνιες, Ελευθεριάδης (46΄Μανουσάκης), Γκέντσογλου (46΄Μουζουλουξής), Καραμάνος (73΄Μανούσος), Ρόμανιτς

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης