Football Talk

ΠΑΟΚ: Ήττα σε πρεμιέρα στην Τούμπα και χωρίς να σκοράρει… 18 χρόνια μετά!

ΠΑΟΚ: Ήττα σε πρεμιέρα στην Τούμπα και χωρίς να σκοράρει… 18 χρόνια μετά!

ΠΑΟΚ και να μη σκοράρει εντός έδρας; Και δη σε πρεμιέρα; Ανήκουστο. Πάει καιρός από τότε που συνέβη. Πιο συγκεκριμένα, η ήττα στην Τούμπα με σκορ 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ανάγκασε τους στατιστικολόγους να πάνε αρκετά χρόνια πίσω, για να βρουν αντίστοιχη... αποτυχία.

Με το «αριστερό» ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Super League, στο νέο ντεμπούτο του Ράζβαν Λουτσέσκου στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, χάρη σε ένα «φθηνό» λάθος του Ζίβκοβιτς, στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Πέδρο Κόντε να αναδεικνύεται ως σκόρερ.

Τα εναπομείναντα λεπτά αποδείχθηκαν «λίγα», οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, με συνέπεια να ολοκληρώσουν την πρεμιέρα χωρίς γκολ, αποχωρώντας από την Τούμπα με μία απρόσμενη ήττα στις αποσκευές τους!

Η τελευταία φορά μάλιστα που κάτι αντίστοιχο είχε λάβει χώρα, χρονολογείται στις 24 Αυγούστου του 2003. Στην σεζόν 2003-04, ο ΠΑΟΚ είχε φιλοξενήσει στην πρώτη αγωνιστική τον Ολυμπιακό και είχε ηττηθεί με 2-0 χάρη στα γκολ των Γεωργιάδη (18’) και Καφέ (76’), με τους δύο ποδοσφαιριστές να έχουν αγωνιστεί αμφότεροι στην Θεσσαλονίκη, και να «πληγώνουν» την πρώην ομάδα τους σε εκείνο το παιχνίδι.
Το-μόνο-άλλο-κεκλεισμένων-στην-Τούμπα-και-το-διπλό-από-πρώην-του-ΠΑΟΚ_-_Αντιγραφή.jpg

Ο ΠΑΟΚ και τότε, όπως και απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με την αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό επί της ουσίας να αναβιώνει… 18 χρόνια μετά.

Για την ιστορία, τότε ο ΠΑΟΚ είχε τερματίσει στην 3η θέση, πίσω από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, και στην Τούμπα ηττήθηκε μόλις μία φορά ακόμη, από τους Πράσινους, με 2-1, τον Απρίλιο του επόμενου έτους, στο δεύτερο μισό της ίδιας σεζόν.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης