Football Talk

Ολυμπιακός: Η εικόνα πάνω από το αποτέλεσμα

Ολυμπιακός: Η εικόνα πάνω από το αποτέλεσμα

Για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε στην πρεμιέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα, μένοντας στο 0-0, με τον Ατρόμητο. Όπως, ωστόσο, δήλωσε και ο Πέδρο Μαρτίνς, η ομάδα του βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Είναι σύνηθες στο ποδόσφαιρο τα πάντα να κρίνονται από τα αποτελέσματα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και ειδικά για το πάντα απαιτητικό κοινό του Ολυμπιακού.

Είναι αλήθεια πως το βράδυ της Κυριακής, απέναντι στον μαχητικό Ατρόμητο, οι Πειραιώτες από το 15' μέχρι το 60' έκαναν μόνο τα απολύτως απαραίτητα στο γήπεδο. Τα υπόλοιπα λεπτά που «έπαιξαν» τελικά δεν έφτασαν για να πάρουν το πρώτο τρίποντο της σεζόν. Θα μπορούσαν να είχαν φτάσει, αλλά δεν έφτασαν. Ο Ολυμπιακός έκανε 20 τελικές προσπάθειες, οι 11 στο τελευταίο εικοσάλεπτο, αρκετές εξ αυτών κλασικές ευκαιρίες με τον προπονητή του μετά το τέλος αγώνα να δηλώνει ικανοποιημένος από την παραγωγή και αισιόδοξος για το μέλλον τονίζοντας πως «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο»

Ο Μαρτίνς σήμερα τα «ακούει» γιατί δεν έβαλε από την αρχή τον Ονιεκούρου ή γιατί ξεκίνησε με δύο επιθετικούς ή γιατί χρησιμοποίησε τέσσερις νεοφερμένους στο αρχικό σχήμα, αλλά είναι βέβαιο πως τα σχόλια θα ήταν αντιστρόφως ανάλογα αν κάποια από τις φάσεις που έφτιαξαν οι παίκτες κατέληγε στα δίχτυα του Πίριτς. Το αποτέλεσμα.

Η αλήθεια είναι πως αυτή την εποχή και με όσες αναποδιές του προέκυψαν το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός δείχνει να χρειάζεται χρόνο. Του λείπει ο ρυθμός, του λείπει το δέσιμο, του έλειψαν χτες και σημαντικοί παίκτες όπως ο Καμαρά και ο Μασούρας. Ο Μαρτίνς, όπως και όλοι οι προπονητές στον κόσμο, αντιλαμβάνεται την αξία του αποτελέσματος. Για αυτό άλλωστε δουλεύει κάθε μέρα.

Ωστόσο, ο Πορτογάλος δεν κρίνεται τώρα. Έχει αφήσει τα διαπιστευτήρια του τις τρεις προηγούμενες σεζόν. Στις δύο τελευταίες πήρε πανεύκολα το πρωτάθλημα και πέτυχε σημαντικά πράγματα στην Ευρώπη. Στην πρώτη του, δεν πήρε τίποτα, αλλά η διοίκηση βάζοντας την εικόνα πάνω από το αποτέλεσμα τον κράτησε στην τεχνική ηγεσία, σε μια σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα επιλογή που φυσικά εξαργύρωσε με όσα ακολούθησαν. 

Πλέον, υπάρχει μπροστά, την ερχόμενη Πέμπτη, το ματς με την Αντβέρπ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μπορεί να ακούγεται πρόωρο, αλλά με το καλεντάρι να έχει στη συνέχεια ταξίδια σε Κωνσταντινούπολη και Φρανκφούρτη, το συγκεκριμένο παιχνίδι μοιάζει με τελικό για τον Ολυμπιακό, καθώς οτιδήποτε άλλο πλην της νίκης θα φέρει τους «ερυθρόλευκους» σε μειονεκτική θέση στο γκρουπ. Ο Μαρτίνς περιμένει τις επιστροφές των Καμαρά και Μασούρα και η πεποίθηση που υπάρχει ήδη στου Ρέντη είναι πως σε αυτό το παιχνίδι θα δοθούν αρκετές… απαντήσεις στους επικριτές.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης