Football Talk

Ζενίτ: Κόντρα στην Τσέλσι στο Champions League, με κακή παράδοση, αλλά με... αύρα Λόβρεν! (video)

Ζενίτ: Κόντρα στην Τσέλσι στο Champions League, με κακή παράδοση, αλλά με... αύρα Λόβρεν! (video)

Μπορεί η προϊστορία της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης να μην δύναται να χαρακτηριστεί θετική απέναντι σε αγγλικές ομάδες, όμως ο Ντέγιαν Λόβρεν ενδέχεται να ισχυριστεί πως η εμπειρία του και… όχι μόνο, έχει την δυνατότητα να οδηγήσει σε ένα «πρωτοφανές» αποτέλεσμα την ομάδα του!

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση ανάμεσα στην Τσέλσι και την Ζενίτ σε ολόκληρη την ιστορία τους. Ένα ιδιαίτερο ματς, που λαμβάνει χώρα στο Στάμφορντ Μπριτζ, και όπως άλλωστε εξαρχής αναμενόταν, έχει φαβορί.

Η Τσέλσι αποτελεί την εν δυνάμει Κυπελλούχο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ από την άλλοι οι Ρώσοι, αν και συνήθως βρίσκονται στην κλήρωση για τους ομίλους, εντούτοις οι πορείες τους δεν προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις.

Όπως ακριβώς και οι αναμετρήσεις τους απέναντι σε αγγλικούς συλλόγους, σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Συνολικά μάλιστα η Ζενίτ, έχει ταξιδέψει στην Αγγλία σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, και δεν έχει φέρει ποτέ ισοπαλία!

Η μοναδική της επιτυχία μάλιστα, συμπίπτει και με την τελευταία φορά που έκανε το δρομολόγιο Ρωσία – Αγγλία. Εκεί αν και ηττήθηκε με 3-1, απέκλεισε την Λίβερπουλ, χάρη στο 2-0 του πρώτου ματς και συνέχισε την πορεία της στο Europa League.


Παρόλα αυτά, αυτό που δεν είχε στις προηγούμενες επισκέψεις της στο «Νησί» και τώρα βρίσκεται στις τάξεις της, έχει… ονοματεπώνυμο. Ο λόγος για τον Ντέγιαν Λόβρεν. Τον έμπειρο, πρώην στόπερ της Λίβερπουλ, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει την Τσέλσι, περισσότερες φορές από όσες η νυν ομάδα του έχει κληθεί να παίξει απέναντι σε αγγλικές ομάδες.

Και μάλιστα, είναι και κερδισμένος. Έχει τεθεί αντιμέτωπος με τους «μπλε» 10 φορές συνολικά, έχει επικρατήσει στο 50% των αναμετρήσεων, και έχει χάσει μόλις σε δύο περιπτώσεις. Το μοναδικό του γκολ μάλιστα απέναντι σε ομάδα που εδρεύει στο Λονδίνο, και εντάσσεται στο Big 6, έχει έρθει απέναντι στην Τσέλσι πριν από μία πενταετία.

Αυτό ήταν και το προ τελευταίο γκολ που κατέγραψε ο Λόβρεν με το δεξί του πόδι, και το… τελευταίο, μακριά από την έδρα της ομάδας που αγωνίζεται!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης