Football Talk

Ίντερ – Ρεάλ Μαδρίτης: Απόλυτη ισορροπία και ένα ζευγάρι γεμάτο ιστορία

Ίντερ – Ρεάλ Μαδρίτης: Απόλυτη ισορροπία και ένα ζευγάρι γεμάτο ιστορία

Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League και το BN Sports σας προσφέρει όσα πρέπει να ξέρετε για την μεταξύ τους μάχη…

Οι όμιλοι του Champions League έκαναν την πρώτη σέντρα χθες, με τις πρώτες τέσσερις δυάδες αγώνων, με την συνέχεια να είναι απόψε (15/09). Με αυτές, κλείνει και αυλαία της πρώτης αγωνιστικής, με το ματς της Ίντερ με την Ρεάλ Μαδρίτης να ξεχωρίζει.

Όχι μόνο επειδή πρόκειται για δύο εξαιρετικές ομάδες αλλά λόγω του τεράστιου παρελθόντος που έχουν στην Ευρώπη. Ο τελικό του 1964, οι ημιτελικοί σε Κύπελλο Κυπελλούχων και Κύπελλο Πρωταθλητριών και η υπεροχή των «μερένχες» στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η επιβεβαίωση του Ελένιο Ερέρα στον τελικό του 1964…

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο κορυφαίο ραντεβού της χρονιάς. Ήταν 27 Μαΐου του 1964, όταν Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης αναμετρήθηκαν στο Πράτερ της Βιέννης για τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (σημερινό Champions League). Από τη μία, η αήττητη στη διοργάνωση, ομάδα του Ελένιο Ερέρα και από την άλλη, η πολυνίκης του θεσμού των Αλφρέντο Ντι Στέφανο και Φέρεντς Πούσκας.

Ο ιταλικός σύλλογος βρισκόταν στο «πικ» της θητεία του Ερέρα, ο οποίος είχε καθιερώσει το «κατενάτσιο» και την πεντάδα στην άμυνα. Εξ’ ου και το γεγονός πως, η Ίντερ ήταν αήττητη στην διοργάνωση. Με δύο γκολ του Σάντρο Ματσόλα, ένα του Αουρέλιο Μιλάνι και ένα του Φέρο (μείωσε σε 2-1 για τους «μερένχες») η Ίντερ κατάφερε να κατακτήσει για πρώτη φορά ευρωπαϊκό τίτλο, κερδίζοντας την Ρεάλ με 3-1.

Το «μονοπώλιο» της Ρεάλ Μαδρίτης στους ομίλους…

Μπορεί μέχρι το 1998, οι δύο σύλλογοι να διασταύρωναν τα «ξίφη» τους μόνο σε νοκ-άουτ φάσεις, ωστόσο εκείνη τη σεζόν, κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο για πρώτη φορά. Στο πρώτο παιχνίδι, μέσα στην Ισπανία, η Ρεάλ επικράτησε με 2-0, ωστόσο στο δεύτερο, η Ίντερ πήρε την εκδίκησή της, νικώντας με 3-1. Αυτή θα ήταν και η τελευταία της νίκη επί των «μερένχες».

Συγκεκριμένα, ο ισπανικός σύλλογος έχει κερδίσει τις τρεις από τις τέσσερις αναμετρήσεις επί της Ίντερ σε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μέσα σε αυτά, η «βασίλισσα» έσπασε και μία… «κατάρα» μέσα στο Μιλάνο, καθώς κέρδισε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2020. Μέχρι τότε μετρούσε πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες σε ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Η απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους ματς…

Το ματς την Τετάρτη το βράδυ (15/09) θα είναι το 16ο στην ιστορία των δύο τους. Το απίστευτο της υπόθεσης, είναι πως υπάρχει απόλυτη ισορροπία στα αποτελέσματά τους. Πιο αναλυτικά, τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και η Ίντερ έχουν από επτά νίκες σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ μόλις ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο.

Μάλιστα, ήταν το μακρινό 1966 στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όταν αμφότερες είχαν μείνει στο 1-1. Από την άλλη, τελευταία νίκη της Ίντερ χρονολογείται στις αρχές της σεζόν 1998/99, στους ομίλους του Champions League, όταν και κέρδισε με 3-1.



Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης