Football Talk

Champions League, Σεβίλλη – Σάλτσμπουργκ 1-1: Επιβίωσαν αμφότερες από τη… ρώσικη ρουλέτα! (video)

Champions League, Σεβίλλη – Σάλτσμπουργκ 1-1: Επιβίωσαν αμφότερες από τη… ρώσικη ρουλέτα! (video)

Μπορεί η αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου να μην είχε νικητή, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως χαράχτηκε στην ιστορία για τα 4 πέναλτι τα οποία σφυρίχτηκαν στο πρώτο ημίχρονο!

Σεβίλλη και Σάλτσμπουργκ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στην 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Champions League. Η αναμέτρηση αυτή θα μείνει για πάντα γραμμένη στην ποδοσφαιρική ιστορία καθώς είναι το πρώτο ματς στη διοργάνωση στο οποίο σφυρίζονται 4 πέναλτι – με όλα να σημειώνονται στο πρώτο ημίχρονο!

Την ίδια στιγμή ο Αντεγέμι έγινε ο πρώτος παίκτης στο Champions League που καταφέρνει να κερδίσει τρία πέναλτι!

Με πολύ δυναμικό τρόπο μπήκε η Σεβίλλη στην αναμέτρηση. Ήδη από τα πρώτα δέκα λεπτά οι Ισπανοί πάτησαν πολλές φορές στην περιοχή του αντιπάλου, με τον Εν Νεσύρι να κάνει κακές επιλογές και ουσιαστικά να χαλάει δύο σημαντικές φάσεις. Στο 12ο λεπτό όμως, η Σάλτσμπουργκ ήταν αυτή που είχε μια σημαντική ευκαιρία να φτάσει στο γκολ καθώς ο Ντιέγκο Κάρλος ανέτρεψε τον Αντεγέμι στη γραμμή της περιοχής και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο 19χρονος ανέλαβε και την εκτέλεση, αλλά η προσπάθειά του ήταν άστοχη.

Με τον χρόνο να κυλά, οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως μέχρι και σχεδόν το πρώτο εικοσάλεπτο, καμία από τις τελικές προσπάθειες δεν ήταν εντός εστίας. Στο 21’ ο Αντεγέμι ανατράπηκε εκ νέου από τον Χεσούς Νάβας και ο Κουλμάκοφ σφύριξε την εσχάτη των ποινών. Αυτή τη φορά ο Σούτσιτς πήρε την μπάλα στα χέρια, την τοποθέτησε στην άσπρη βούλα και με τον Μπόνο να πέφτει στην άλλη γωνία, έκανε το 1-0!

Από κει και πέρα η Σάλτσμπουργκ κλείστηκε… στο καβούκι της και άφησε άπλετο χώρο στη Σεβίλλη. Εκείνη με τη σειρά της είχε την άνεση να φτάσει έξω από την περιοχή του Κεν, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά.

Στη συνέχεια ο Αντεγέμι έκανε το αδιανόητο, κερδίζοντας και τρίτο πέναλτι! Συγκεκριμένα στο 37ο λεπτό ο Μπόνο κατά την έξοδό του ανέτρεψε τον Νιγηριανό φορ αλλά για καλή του τύχη ο Σούτσιτς αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Για να μην μείνει… παραπονεμένη η Σεβίλλη, ήρθε και η δική της σειρά να κερδίσει πέναλτι! Στο 42’ ο Εν Νεσύρι ανετράπη από τον Βέμπερ και ο Ράκιτιτς στη συνέχεια ισοφάρισε σε 1-1 από την άσπρη βούλα.

Στο 50ο λεπτό η Σεβίλλη είδε έναν παίκτη της να αποβάλλεται! Πιο συγκεκριμένα ο Εν Νεσύρι – το πρόσωπο που κέρδισε το πέναλτι για τους Ισπανούς – αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο, καθώς βούτηξε για να κερδίσει νέο πέναλτι!

Λίγα λεπτά αργότερα και με αριθμητικό πλεονέκτημα, η Σάλτσμπουργκ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Στο 56’ ο Σολέ αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση, έπειτα από κακή έξοδο του Μπόνο, με το τέρμα βέβαια σε περίπτωση που ευστοχούσε να μη μετρούσε αφού ήταν εκτεθειμένος.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο,Ακούνια, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Νάβας (86’ Μοντιέλ), Ράκιτιτς, Φερνάντο, Χορδάν (46’ Ντιλέινι), Σούσο (46’ Οκάμπος), Πάπου Γκόμες, Εν Νεσιρί

ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κεν, Ούλμερ, Βέμπερ (51’ Πιατκόβσκι), Σολέ, Κρίστενσεν, Αάρονσον, Καμαρά, Σούσιτς, Ζάιβαλντ (80’ Οκαφόρ), Σέσκο (67’ Ανταμού), Αντεγέμι (80’ Καπάλντο)

ΒΑΘΜΟΛΙΓΙΑ 7ου ΟΜΙΛΟΥ (αγώνες, βαθμοί, γκολ)

1. Σάλτσμπουργκ 1 1 (1-1)

2. Σεβίλλη 1 1 (1-1)

3. Λιλ –

4. Βόλφσμπουργκ –

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (29/9)

Βόλφσμπουργκ – Σεβίλλη (22:00)

Σάλτσμπουργκ – Λιλ (22:00)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης