Football Talk

ΑΕΚ: Πότε πάρθηκε η απόφαση για Μοχαμαντί, η άφιξη και το συμβόλαιο

ΑΕΚ: Πότε πάρθηκε η απόφαση για Μοχαμαντί, η άφιξη και το συμβόλαιο

Η επιθυμία του Δημήτρη Μελισσανίδη να κλείσει κι αυτή τη μεταγραφή, το ταξίδι του Μοχαμαντί στην Αθήνα μέσα στην ημέρα (15/9) και η συμφωνία για τριετές συμβόλαιο.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ μετράει αντίστροφα για να ανακοινώσει την 14η φετινή της μεταγραφή! Φέρνει σήμερα (15/9) στην Αθήνα κατά τις 19:00 το απόγευμα και υπογράφει τριετές συμβόλαιο με τον διεθνή Ιρανό αριστερό μπακ, Μιλάντ Μοχαμαντί.

Υπάρχει κατ’ αρχή συμφωνία της ΑΕΚ με τον 27χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Γάνδη στα τέλη του Αυγούστου. Για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου η Ένωση είναι μία ανάσα για μία ακόμη σημαντική μεταγραφή έγιναν κάποια σημαντικά πράγματα. Σε πρώτη φάση να θυμίσουμε πως ο Μοχαμαντί ήταν από τους πρώτους στόχους της ΑΕΚ το καλοκαίρι για να καλύψει τη θέση του αριστερού μπακ. Είχαν γίνει επαφές και συζητήσεις με την Γάνδη και μάλιστα τα είχε βρει με τους Βέλγους ώστε να γίνει η μεταγραφή.

Επαφές υπήρξαν και με την πλευρά του παίκτη, ο οποίος όμως δεν έβλεπε θετικά τη μετακόμισή του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο μάνατζέρ του κυρίως, ο οποίος ήταν πεπεισμένος ότι θα έρθει επίσημη πρόταση από Αγγλία. Η μεταγραφή λοιπόν, δεν έγινε μέσα στην «καρδιά» του καλοκαιριού. Η Γάνδη έκανε πρόταση πρόωρης ανανέωσης συμβολαίου στον Μοχαμαντί, με τον οποίο είχε υπογράψει συνεργασία έως το καλοκαίρι του 2022. Ο Μοχαμαντί αρνήθηκε νέο συμβόλαιο. Η Γάνδη, μετά την άρνηση του Ιρανού αποφάσισε να προωθήσει άλλον παίκτη στη θέση του  και φτάσαμε στο τέλος Αυγούστου όπου ο βελγικός σύλλογος και ο παίκτης ήρθαν σε συμφωνία να λύσουν από τώρα τη συνεργασία τους.  

Η ΑΕΚ κινήθηκε σωστά: Ναι μεν έκλεισε τον Χατζισαφί, όμως ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα στον Μοχαμαντί. Όταν λοιπόν, ο παίκτης έμεινε ελεύθερος, συνέχισε να τον έχει από κοντά.

Την Δευτέρα (13/9), μία ημέρα δηλαδή μετά το ματς της πρεμιέρας με τον Ιωνικό η απόφαση πάρθηκε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη η απόφαση να υπάρξει ουσιαστική κίνηση ώστε να αποκτηθεί και αριστερός μπακ. Κι αυτό έγινε. «Έπεσαν» κάποια τηλέφωνα, η πρόταση έγινε, το τελεσίγραφο δόθηκε, η συμφωνία επιτεύχθηκε. Όλο αυτό το διάστημα του Σεπτεμβρίου υπήρχε έντονα η σκέψη (και) στον Μελισσανίδη για την απόκτηση ενός ακόμα αριστερού μπακ από την αγορά των ελευθέρων. Μετά το ματς με τον Ιωνικό η απόφαση πάρθηκε οριστικά…

Και φτάσαμε στο σήμερα: Ο Μοχαμαντί έχει στα χέρια του τα εισιτήρια του ταξιδιού από χθες το βράδυ (14/9) και αναμένεται εντός της ημέρας στο «Ελ. Βενιζέλος». Κατόπιν θα περάσει ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και εφόσον πάνε όλα καλά θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Μία ΑΕΚ που βάζει στη μηχανή της έναν ακόμα διεθνή ποδοσφαιριστή, έναν ταχυδυναμικό σύγχρονο αριστερό μπακ και που κλείνει με εξαιρετικό τρόπο τη φετινή αναβάθμιση του ρόστερ της.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης