Football Talk

Champions League, Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Άγιαξ 1-5: Ο Αλέ «σκόρπισε» στους πέντε ανέμους τους Πορτογάλους, με… τεσσάρα στο ντεμπούτο του! (video)

Champions League, Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Άγιαξ 1-5: Ο Αλέ «σκόρπισε» στους πέντε ανέμους τους Πορτογάλους, με… τεσσάρα στο ντεμπούτο του! (video)
Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας υποδέχτηκε για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League τον Άγιαξ, βιώνοντας συντρηπτική ήττα με 5-1! 

Η ομάδα του Αίαντα έδειξε από νωρίς τα δόντια της και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Σπόρτινγκ να διεκδικήσει το ματς. Ο Άγιαξ ήταν ασταμάτητος, με τον Σεμπαστιάν Αλέ να μετράει 4 γκολ στο ντεμπούτο του στο Champions League, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους σε βαριά ήττα με 5-1!


Ο Άγιαξ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας προβάδισμα δύο γκολ μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά. Ο Σεμπαστιάν Αλέ άνοιξε το σκορ μόλις στο 2’! Με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η φάση εξετάστηκε και στο VAR για την περίπτωση που υπήρχε οφσάιντ, ωστόσο ο διαιτητής δεν βρήκε καμιά παράβαση με το γκολ να μετράει κανονικά. Λίγα λεπτά αργότερα (9’) ο Αλέ βρέθηκε μπροστά σε άδειο τέρμα και έστειλε και πάλι την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0!

 





Στο 33’ ο Ματέους Νούνες δίνει στον Παουλίνιο μια ωραία πάσα μέσα στην περιοχή και εκείνος τέλειωσε την φάση με ένα χαμηλό σουτ στο κέντρο της εστίας μειώνοντας το 2-1. Ο Άγιαξ δεν άργησε να απαντήσει και να κάνει το 3-1. Στο 39’ μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Στέφεν Μπεργκχούις πήρε μια τέλεια πάσα και με εξαιρετικό χαμηλό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μην μπορεί να αντιδράσει.





Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου (47’) ο Παουλίνιο πήδηξε ψηλά για να πάρει μια σέντρα στην άκρη της περιοχής και με μια τρομερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην πάνω αριστερή γωνία. Η φάση εξετάστηκε στο VAR για αντικανονικό μαρκάρισμα με τον διαιτητή να ακυρώνει το γκολ και τους παίκτες της Σπόρτινγκ να διαμαρτύρονται έντονα. Την αναμπουμπούλα εκμεταλλεύτηκε για ακόμη μια φορά ο Αλέ που βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή μέσα στην περιοχή και έκανε το 4-1 στο 51’ πετυχαίνοντας χατ τρικ! Στο 63’ ο Νουσαΐρ Μαζράουι βρήκε τον Αλέ μέσα στην περιοχή, και αυτός με ψυχραιμία έστειλε τη μπάλα χαμηλά στο κέντρο της εστίας, όπως πολύ καλά ξέρει, για το 5-1.





Τα στιγμιότυπα του αγώνα:



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρούμπεν Αμορίμ): 
Αντάν, Νέτο, Ινάσιο (21' Εσγκάιο), Φεντάλ, Πόρο, Παλίνια, Ματέους, Βινάγκρε (46' Ρέις), Καμπράλ (46' Σαράμπια), Σάντος (60' Τόμας), Παουλίνιο (77' Μπραγκάνσα)

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χάαχ): Πασβέερ, Μαζραουί (70' Νέρες), Τίμπερ, Μαρτίνες, Μπλιντ (81' Σχάαρς), Άλβαρες, Μπέργκις (70' Τέιλορ), Χράφενμπερχ, Άντονι, Τάντιτς, Αλέ


Βαθμολογία 3ου ομίλου (αγώνες, βαθμοί, γκολ)

1. Μπορούσια Ντόρτμουντ   1   3  (2-1)
2. Άγιαξ   1   3   (5-1)
3. Σπόρτινγκ Λισαβόνας    1   0   (1-5)
4. Μπεσίκτας   1   0   (1-2)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (28/09)
Άγιαξ - Μπεσίκτας (19:45)
Μπορούσια Ντόρτμουντ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22:00)

Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης