Football Talk

Champions League: «Έβρεξε» γκολ από Σίτι και Λειψία, την ώρα που η Παρί Σεν Ζερμέν… κόλλησε στο 1-1 με την Μπριζ! (video)

Champions League: «Έβρεξε» γκολ από Σίτι και Λειψία, την ώρα που η Παρί Σεν Ζερμέν… κόλλησε στο 1-1 με την Μπριζ! (video)

Μία επιβλητική νίκη που την τοποθετεί στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου στο Champions League πέτυχε η Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Λειψία με το σκορ να σταματά στο 6-3. Την ίδια ώρα το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Μέσι με την Παρί Σεν Ζερμέν δεν συνοδεύτηκε με το τρίποντο, αφού ο αγώνας με την Κλαμπ Μπριζ έληξε ισόπαλο με 1-1!

Η Μάντσεστερ Σίτι προχώρησε σε μία σημαντική και πειστική επικράτηση με 6-3 απέναντι στην Λειψία, η οποία την ορίζει μόνη πρώτη στην κορυφή του ομίλου. Το χατ-τρικ του Νκουνκού (42’, 51’, 73’) δεν ήταν αρκετό, ώστε να σταματήσει τους... ορεξάτους «πολίτες» στην ονειρική τους πρεμιέρα, που έκαναν το καλύτερο δώρο στον Πεπ Γκουαρδιόλα για την 300η του παρουσία στον αγγλικό πάγκο.

Το σκορ για την Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκρίλις, ο Ακέ έπιασε μία όμορφη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 16ο λεπτό(1-0) . Λίγα λεπτά αργότερα (28') έγινε το 2-0, ο Μουκιέλε έκανε λάθος σε γύρισμα προς τον τερματοφύλακα της Λειψίας με αποτέλεσμα να τον νικήσει και να καταγραφεί το αυτογκόλ.

Η απάντηση ήρθε από τον Νκουνκού με το πρώτο του γκολ για τη βραδιά στο 42’, κάτι που έδειχνε πως θα στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 2-1 στον πίνακα.

Ωστόσο, λίγο πριν αποχωρήσουν, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Κλόστερμαν και έστειλε τον Μαχρέζ στα 11 βήματα για να διαμορφώσει το 3-1 (45’+2’).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η προσπάθεια του Νκουνκού με τα δύο ακόμη γκολ του στο 51’(3-2) και στο 73’ (4-3), δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Παρότι έφερνε ένα βήμα τη Λειψία πριν μπει για τα καλά μέσα στο παιχνίδι, η Σίτι έβρισκε την απάντηση.

Μάλιστα, ο Τζακ Γκρίλις μετά την ασίστ του, κατόρθωσε να σκοράρει στο 56ο λεπτό και ήταν αυτός που έκανε το 4-2 πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο Champions League.

Το τελικό 6-3 διαμόρφωσαν με τα τέρματά τους οι Ζοάο Κανσέλο (75’) και Γκαμπριέλ Ζεσούς (85’), ενώ η Λειψία αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 79’ και την κόκκινη κάρτα στον Ανχελίνιο.

Όσον αφορά τη δεύτερη αναμέτρηση του ίδιου ομίλου, η Παρί Σεν Ζερμέν παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, μένοντας στο 1-1.

Η Παρί προηγήθηκε (1-0) πολύ νωρίς στο παιχνίδι, μετά από όμορφη συνεργασία των Ερέρα και Εμπαπέ, που κατέληξε με τον πρώτο να σκοράρει στο 15ο λεπτό.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα για μεγάλο διάστημα, αφού ο Χανς Φανάκεν, με ένα… άπιαστο σουτ από το κέντρο της περιοχής, αξιοποίησε την ασίστ του Σόμπολ και ισοφάρισε σε 1-1 στο 27ο λεπτό.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μέσι βρέθηκε ένα βήμα πριν γράψει το 2-1 και συνδυάσει το… ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με γκολ, ωστόσο το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι (29’).

Το δεύτερο ημίχρονο είχε να προσφέρει περισσότερα από την Κλαμπ Μπριζ, με την σύνθεση του Μαουρίσιο Ποτσετίνο να μην δείχνει πως μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη και να αρκείται στο τέλος με το βαθμό της ισοπαλίας, αφού κάθε της προσπάθεια δεν μετουσιώθηκε σε κάποιο γκολ, ακόμη και αν αυτή προήλθε από τα πόδια του Λιονέλ Μέσι.

 

Αποτελέσματα 1ης αγωνιστικής:
Μάντσεστερ Σίτι- Λειψία 6-3
(16' Ακέ, αυτ. 28' Μουκιέλε, 45'+2' Μαχρέζ , 56' Γρκίλις , 75' Κανσέλο , 85' Ζεσούς  - 42', 51', 73' Νκουνκού)

Κλαμπ Μπριζ- Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
(15' Ερέρα- 27' Φανάκεν)

Βαθμολογία 1ου ΟΜΙΛΟΥ (αγώνες, βαθμοί, γκολ)
1. Μάντσεστερ Σίτι  1  3 (6-3)

2. Παρί Σεν Ζερμέν  1  1 (1-1)

3. Κλαμπ Μπριζ  1  1 (1-1)

4. Λειψία  1  0 (3-6)


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (28/09)
Παρί Σεν Ζερμέν- Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Λειψία- Κλαμπ Μπριζ (22:00)

Σταυρούλα Μουστακάτου 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης