Football Talk

Τζακ Γκρίλις: Το εκπληκτικό ντεμπούτο του Άγγλου στο Champions League, σε ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε έστω και αργά!

Τζακ Γκρίλις: Το εκπληκτικό ντεμπούτο του Άγγλου στο Champions League, σε ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε έστω και αργά!

Μπορεί να έφτασε στα 25 και να θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου, όμως από τον Τζακ Γκρίλις κάτι έλειπε. Μία συμμετοχή στο Champions League. Θεωρούνταν κορυφαίος χωρίς να έχει πάρει μέρος στην… κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η ώρα ήρθε. Και ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι ήταν συνεπής στο ραντεβού του.

Δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμη 60 ημέρες από τότε που ο Τζακ Γκρίλις άφηνε την αγαπημένη του Άστον Βίλα για να μετακομίσει στην Μάντσεστερ Σίτι, έναντι 100 εκατομμυρίων λιρών. Προτού μεταβεί και ο Ρομέλου Λουκάκου στην Premier League και την Τσέλσι, ο Άγγλος αποτελούσε την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Την πιο προσοδοφόρα πώληση της Άστον Βίλα, και την κορυφαία μεταγραφική κίνηση του καλοκαιριού, μιας και οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, δεν ήταν απλές.

Ο Γκρίλις άλλωστε κατακρίθηκε, μαζί με την ευκολία που η Μάντσεστερ Σίτι επέλεξε να ξοδέψει. Επρόκειτο για 100 εκατομμύρια. Ένα αστρονομικό ποσό, για έναν ποδοσφαιριστή που είχε καταθέσει τα διαπιστευτήριά του μόνο στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Δεν είχε καμία ευρωπαϊκή συμμετοχή. Έφτασε στην ηλικία των 25 και η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δεν είχε «φιλοξενήσει» ακόμη το ταλέντο του. Η στιγμή όμως δεν θα αργούσε. Πιστοποιήθηκε όταν ο 25άχρονος επιτελικός μέσος υπέγραψε στην Μάντσεστερ Σίτι. Κάπως έτσι, το όνειρό του άρχισε να δρομολογείται. Πλέον, έπρεπε απλώς να κάνει υπομονή και να αποδειχθεί συνεπής στο ραντεβού του.

Έτσι και έγινε… Ο Τζακ Γκρίλις ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα της Σίτι απέναντι στην Λειψία (6-3) και ήταν εντυπωσιακός. Σκόραρε, μοίρασε μία ασίστ, και πλέον αποτελεί επίσημα τον πρώτο Άγγλο ποδοσφαιριστή που προβαίνει σε μία τέτοιου είδους εμφάνιση στο ντεμπούτο του.

Ο προηγούμενος ήταν ο Γουέιν Ρούνεϊ το 2004. Ο Τζακ Γκρίλις τον «ισοφάρισε» και το όνειρό του επιτέλους πραγματοποιήθηκε. Διακρίνεται ανάμεσα στους κορυφαίους.

Ταυτόχρονα, δικαιώνει και την επιμονή του Πεπ Γκουαρδιόλα να τον κάνει δικό του! Έφτασε τις πέντε εμφανίσεις με την Μάντσεστερ Σίτι σε πρωτάθλημα και Champions League, έχοντας καταγράψει δύο γκολ, άλλες τόσες τελικές πάσες και… αμέτρητες κούρσες από την αριστερή πτέρυγα.

Ο χρόνος προσαρμογής του φαίνεται πως είχε διάρκεια… μίας εβδομάδας. Ο Τζακ Γκρίλις βρήκε τα πατήματά του και η συνέχεια αναμένεται, το δίχως άλλο, ενδιαφέρουσα…

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης