Football Talk

Champions League: Όταν το Άνφιλντ φοράει τα καλά του, η Λίβερπουλ δέχεται γκολ, αλλά δεν χάνει!

Champions League: Όταν το Άνφιλντ φοράει τα καλά του, η Λίβερπουλ δέχεται γκολ, αλλά δεν χάνει!

Κάθε αρχή και δύσκολη. Η Λίβερπουλ άλλωστε το γνωρίζει καλά, και το διαπίστωσε και στην πρεμιέρα της στο Champions League απέναντι στη Μίλαν (3-2). Πάντα όμως υπάρχουν εξαιρέσεις. Πόσο μάλλον όταν ένας σύλλογος έχει για «σπίτι» του το Άνφιλντ

Σε ένα άκρως εντυπωσιακό ενενηντάλεπτο, που χαρακτηρίστηκε από δύο ανατροπές του σκορεξαιρετικό ρυθμόχαμένο πέναλτι, και αναρίθμητες ευκαιρίες, η Λίβερπουλ κατάφερε να συνέλθει από το «σοκ» του ημιχρόνου (1-2), και να ρίξει στο «καναβάτσο» τη Μίλαν του Στέφανο Πιόλι, υποχρεώνοντάς την στην πρώτη της ήττα στην τρέχουσα σεζόν.

Πιθανώς όμως, η ανατροπή του δεύτερου μέρους να μην είχε λάβει χώρα αν η αναμέτρηση διεξαγόταν σε ένα άλλο γήπεδο, πλην του Άνφιλντ. Εκεί άλλωστε, η ατμόσφαιρα, ο κόσμος ή το κλίμα, έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν τα δεδομένα. Έχει φανερωθεί σε διαδοχικές πρεμιέρες του Champions League. Γιατί να μην επιβεβαιωνόταν και απέναντι στους Ιταλούς;

Συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ έχει να ηττηθεί σε πρεμιέρα ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 2017, απέναντι στη Μαρσέιγ (0-1). Αυτή ήταν η τελευταία φορά που δεν σκόραρε στο «σπίτι» της στην πρώτη αγωνιστική. Και όχι μόνο… Έκτοτε (από το 2009 και μετά), μπορεί να μην χάνει στην έδρα της, στο εναρκτήριο ματς της εκάστοτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά συνηθίζει να δέχεται γκολ.

Το ίδιο έγινε απέναντι στην Μίλαν, το ίδιο ίσχυσε και στο Champions League του 2018, όπου η Παρί Σεν Ζερμέν ισοφάρισε το προβάδισμα δύο τερμάτων των γηπεδούχων, αλλά γνώρισε μία αντίστοιχη ήττα με αυτήν της Μίλαν. Το τελικό 3-2 επιβεβαίωσε και τότε, όπως και τώρα πως το Άνφιλντ είναι κάτι περισσότερο από μία έδρα.

Παρασύρει την Λίβερπουλ, αγωνίζεται δίχως φόβο, και ακόμη και αν το πληρώνει με γκολ απέναντί της, πάντα της δίνεται η δυνατότητα να αντιστρέψει την κατάσταση και να μην ηττηθεί. Μία συνήθεια που έγινε λατρεία και επιβεβαιώνεται και από τους αριθμούς της στις πρεμιέρες του Άνφιλντ:

  • Λίβερπουλ – Μίλαν 3-2 (2021-22)
  • Λίβερπουλ – Παρί Σεν Ζερμέν 3-2 (2018-19)
  • Λίβερπουλ – Σεβίλλη 2-2 (2017-18)
  • Λίβερπουλ – Λουντογκόρετς  2-1 (2014-15)
  • Λίβερπουλ – Στεάου Βουκουρεστίου 4-1 (2010-11)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης