Football Talk

Europa Conference League: Έκανε το καθήκον του ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Λίνκολν με 2-0, χάρη στα πρώτα γκολ των Άκπομ και Μίτριτσα! (video)

Europa Conference League: Έκανε το καθήκον του ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Λίνκολν με 2-0, χάρη στα πρώτα γκολ των Άκπομ και Μίτριτσα! (video)

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Γιβραλτάρ, τέθηκε αντιμέτωπος με τη Λίνκολν στην πρεμιέρα του νεοσύστατου Europa Conference League και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη (2-0), ανεξαρτήτως διοργάνωσης, στην τρέχουσα σεζόν. 

Σοβαρός και αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ, γλίτωσε σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά πήρε το τρίποντο κόντρα στη Λίνκολν με 2-0. Η αντίπαλος από το Γιβραλτάρ, στην πρώτη παρουσία ομάδας από τη συγκεκριμένη χώρα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, έβαλε δύσκολα στο σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, εν τέλει, όμως, βρήκε τρόπο να σκοράρει στο δεύτερο μέρος και να ξεκινήσει με νίκη στο νέο Europa Conference League, χάρη στα γκολ των Άκπομ στο 45’ και Μιτρίτσα στο 56’.

Πρόκειται για την πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ μάλιστα σε πρεμιέρα μετά από οκτώ χρόνια, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν την ουσία, να μην εντυπωσιάζουν, αλλά να φεύγουν από την χώρα με τον μικρότερο πληθυσμό στο θεσμό, με το πολυπόθητο τρίποντο, όπως παρακολουθήσατε και στο Live της αναμέτρησης!

Η έναρξη της αναμέτρησης βρήκε τον ΠΑΟΚ αποφασισμένο να τελειώσει από νωρίς κάθε συζήτηση περί δυσκολίας του ματς, βάζοντας φρένο άμεσα στις φιλοδοξίες των γηπεδούχων.

Παρόλα αυτά το ανεπανάληπτο χαμένο τετ-α-τετ του Τσούμπα Άκπομ και η εντυπωσιακή επέμβαση του Σολέρ, έδωσαν ψυχολογία στη Λίνκολν, η οποία πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και έδειξε πως μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στους ομίλους της διοργάνωσης.


Αρχικά, απείλησε στο 25ο λεπτό με σουτ του Κίκε Γκόμεθ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Μπερνάρντο βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ του ορθώς δεν καταμετρήθηκε ως έγκυρο. Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ σάστισε, οι γηπεδούχοι βρήκαν δύο ακόμη καλές στιγμές από το 35ο μέχρι και το 37ο λεπτό, αλλά την ουσία βρήκαν ανέλπιστα οι Θεσσαλονικείς.


Συγκεκριμένα, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Τέιλορ προέβη σε μία εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Τσούμπα Άκπομ. Ο Άγγλος δεν αστόχησε και το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του ήταν γεγονός!


Δεν ήταν όμως ο μόνος που κατάφερε να «ανοίξει λογαριασμό» με τη νέα του ομάδα στο Γιβραλτάρ. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο ΠΑΟΚ συνέχισε με τον τρόπο που ολοκλήρωσε το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, σκόραρε στο 57ο λεπτό με τον Μίτριτσα, έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ, και έδειξε να βάζει τις βάσεις για την πρώτη επίσημη νίκη στην τρέχουσα σεζόν.


Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης δεν έλαβαν χώρα αρκετές καλές στιγμές, πέραν του δοκαριού του Σικολίνα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

 Η Λίνκολν προσπάθησε να απειλήσει ανορθόδοξα, και δεν μπόρεσε σε δύο περιπτώσεις να νικήσει τον γκολκίπερ του Δικεφάλου, ενώ η μοναδική ευκαιρία που σπατάλησε ο ΠΑΟΚ ήρθε στο 77ο λεπτό και είχε ως πρωταγωνιστή το νεαρό Κωνσταντέλια που λίγο έλειψε να «τριτώσει» τους σκόρερ που βρίσκουν για πρώτη φορά δίχτυα για την ομάδα τους, στο Γιβραλτάρ.


Ο χρόνος κύλησε υπέρ του ΠΑΟΚ, την ευκαιρία του πήρε και ο Κούτσιας από τον Ράσβαν Λουτσέσκου, και το τελικό 2-0 έστειλε τον Δικέφαλο στην κορυφή του 6ου ομίλου, μαζί με την Κοπεγχάγη των Οικονόμου και Ζέκα, που επικράτησε εύκολα της Σλόβαν Μπρατισλάβας με 3-1.

Εντεκάδες:

ΛΙΝΚΟΛΝ: Σολέρ, Βάισεμαν, Τσιπολίνα, Μπερνάντο Λόπες, Τοσκάνο, Τορίγια, Ρόσα, Ανόν, Αράιζα, Καραλέρο, Κίκε Γκόμε

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ, Κρέσπο, Μιχάι, Τέιλορ, Εσίτι, Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Μιτρίτσα, Άκπομ

Βαθμολογία 6ου ομίλου:

1. Κοπεγχάγη 1 3 (3-1)

2.  ΠΑΟΚ 1 3 (2-0)

3.  Σλόβαν Μπρατισλάβας 1 0 (1-3)

4.  Λίνκολν 1 0 (0-2)

Επόμενη αγωνιστική (30/9):

ΠΑΟΚ – Σλόβαν Μπρατισλάβας (22:00)

Κοπεγχάγη – Λίνκολν (22:00)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης