Football Talk

ΠΑΟΚ: Έπαιξε με τη φωτιά, δεν κάηκε, αλλά προβλημάτισε ξανά! – «όαση» ο Λούκας Τέιλορ, αναζητείται δεκάρι εκ των έσω! (video)

ΠΑΟΚ: Έπαιξε με τη φωτιά, δεν κάηκε, αλλά προβλημάτισε ξανά! – «όαση» ο Λούκας Τέιλορ, αναζητείται δεκάρι εκ των έσω! (video)

Νίκη για τον ΠΑΟΚ μεν, προβληματισμός δε. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε της Λίνκολν με 2-0 στο Γιβραλτάρ, αλλά η δυσκολία του να αναπτυχθεί επανέφερε τη συζήτηση για τη θέση του δεκαριού και σε συνδυασμό με τις φάσεις που δέχθηκε, αφήνουν ένα γλυκόπικρο χαμόγελο.

Πρεμιέρα με το… «δεξί» στο Europa Conference League για τον ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 2-0 της «σταχτοπούτας» σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, Λίνκολν, έχοντας ως πολυτιμότερο τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, τον Λούκας Τέιλορ σε κέφια για ακόμη μία φορά, αλλά και ένα ξεκάθαρο δημιουργικό -και αμυντικό- κενό!

Το μόνο που μένει στο τέλος της ημέρας μπορεί να είναι η αποφυγή ενός στραβοπατήματος και οι τρεις βαθμοί, ταυτόχρονα, όμως, προσφέρθηκε υλικό για πολύτιμα συμπεράσματα.

Ο Πασχαλάκης κράτησε «ζωντανό» το χαμόγελο του Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Λίνκολν, ερχόμενος από μία ήττα-σοκ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον ΠΑΣ Γιάννινα (12/09, 0-1). Το οξύμωρο, ωστόσο, της υπόθεσης είναι πως οι Θεσσαλονικείς πήραν το τρίποντο στο Γιβραλτάρ, σε ένα παιχνίδι όπου θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν δεχθεί γκολ, σε τουλάχιστον τρεις φάσεις, σε αντίθεση με αυτό απέναντι στους Γιαννιώτες!

Δεν ήταν οι αμυντικές παθογένειες ο λόγος που «πέταξε» τρεις βαθμούς στην Τούμπα, αλλά το τεράστιο λάθος του Ζίβκο Ζίβκοβιτς, που του στοίχισε, εν πολλοίς, τη θέση του στο χθεσινό (16/09) αρχικό σχήμα.

Ο αντικαταστάτης του, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, υπήρξε ο κύριος λόγος που η εστία του ΠΑΟΚ παρέμεινε απαραβίαστη, αφού οι άπειροι παίκτες της Λίνκολν δεν δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν πλήθος προϋποθέσεων και ευκαιριών απέναντι στην αμυντική γραμμή του «Δικεφάλου του Βορρά».


Ο Έλληνας γκολκίπερ μπορεί να υπήρξε ο βασικός λόγος που το χαμόγελο του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αντικαταστάθηκε από το σκυμμένο κεφάλι της Κυριακής (12/09), ωστόσο, στην τετράδα της άμυνας που επέλεξε ο Ρουμάνος τεχνικός, υπήρξε ένας ακόμα διακριθείς!

Το μεγάλο κέρδος ακούει στο όνομα Λούκας Τέιλορ!

Ο ΠΑΟΚ μοιάζει να βρίσκει στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου δεξιού μπακ τον… Ροντρίγκο που αναζητούσε πέρυσι!

Η απόκτησή του από την Ντνιέπρ το φετινό καλοκαίρι πέρασε στα «ψιλά» από τους φίλους του «Δικεφάλου του Βορρά», αφού δεν αποτελούσε ένα σπουδαίο όνομα, αλλά το έως τώρα πρόσημο είναι άκρως θετικό! Ουσιαστικά, ήταν ο άνθρωπος που ξεκλείδωσε την άμυνα της Λίνκολν με την εκπληκτική του κούρσα από τα δεξιά.


Τη συγκεκριμένη του ικανότητα, ωστόσο, την είχε φανερώσει από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μόνο που τότε δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την τελική του πάσα στο 13ο λεπτό.

Το δεκάρι που αναζητά πρέπει να βρεθεί εκ των έσω

Η μεταγραφική περίοδος για τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με τη μη απόκτηση ενός δεκαριού, να αποτελεί -κατά πολλούς- το κομμάτι του «παζλ» που έλειπε περισσότερο από καθετί!

Ωστόσο, η λύση μπορεί -και πρέπει- να δοθεί εκ των έσω ή έστω οι Μπίσεσβαρ-Καγκάβα-Μουργκ να προσφέρουν διά της απόδοσής τους, μία παράταση έως τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Η κάθετη πάσα του Ολλανδού μεσοεπιθετικού, που κόβει την άμυνα στα δύο στο 16ο λεπτό αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου που βλέπει γήπεδο, της τεχνικής του κατάρτισης και κατά συνέπεια, όσων μπορεί να προσφέρει, έστω κι αν βαδίζει προς το 34ο έτος της ηλικίας του. Από την άλλη, πάντα υπάρχει η περίπτωση του Τόμας Μουργκ ο οποίος άφησε από πέρυσι τα διαπιστευτήριά του, αλλά και του Σίντζι Καγκάβα που αποτελεί ένα μεγάλο «στοίχημα» για τον Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ καλείται να πορευτεί, έστω και με «ημίμετρα» στη θέση πίσω από τον επιθετικό, ως τον Ιανουάριο.

Το ποσοστό πιθανής επιτυχίας ή όχι αυτού του ρίσκου είναι αδύνατο να υπολογιστεί, αλλά σίγουρα κρίνεται επικίνδυνο ως εγχείρημα και απαιτεί στήριξη σε ποδοσφαιριστές που κρίθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων το καλοκαίρι, όταν αναζητήθηκαν νέες λύσεις.


Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης